VEJLEDNING OG STØTTE TIL AT NAVIGERE I ANTI DOPING REGLERNE

Læs WT ADD regler HER


1. TJEK DIN MEDICIN Der findes forbudte stoffer i mange almindelige lægemidler. Tjek altid, om din medicin indeholder stoffer på Dopinglisten. Skriv præparatets navn i ADD’s gratis app ’Anti Doping Danmark’ eller på ADD’s side ’Medicin’ på www.antidoping.dk . Du kan tjekke lægemidler, der er godkendt i Danmark. Det er ikke muligt at tjekke naturmedicin og kosttilskud.

2. FINDES DER ET TILLADT ALTERNATIV? Er din medicin forbudt, skal du sammen med din læge undersøge, om du kan bruge et andet tilladt præparat, der ikke er på Dopinglisten. Hvis der ikke findes et alternativ, skal du undersøge om det er muligt at ansøge om medicinsk dispensation (TUE).


Læs mere HER

3. Medicinsk dispensation (TUE)! Findes der ikke et tilladt alternativ til din medicin, skal du følge reglerne for medicinsk dispensation (TUE). Eliteidrætsudøvere skal som udgangspunkt altid søge medicinsk dispensation (TUE)! Om du defineres som eliteidrætsudøver afhænger af din idræt, din alder og dit konkurrenceniveau. Tjek om du skal søge dispensation på www.antidoping.dk . Tjek dit internationale specialforbund eller den aktuelle eventarrangørs krav til dispensationer. Det er ikke alle, der skal søge om dispensation på forhånd. Men du skal være opmærksom på, at brug af medicin, der indeholder stoffer på Dopinglisten, altid skal kunne dokumenteres af en læge. Du skal ligeledes altid leve op til de specifikke krav, der stilles for at kunne opnå dispensation.

4. MEDICIN I UDLANDET Køb din nødvendige medicin hjemmefra. Får du alligevel brug for at købe medicin i udlandet, skal du altid undersøge i det land, hvor du køber medicinen, om den indeholder stoffer på Dopinglisten! Medicin, som købes i udlandet, kan f.eks. have samme produktnavn som medicin købt i Danmark, men indholdsstofferne kan være forskellige!

5. KOSTTILSKUD Kosttilskud og naturpræparater kan indeholde stoffer, som er på Dopinglisten, også selvom disse stoffer ikke fremgår af varedeklarationen. Er du i tvivl om et produkts indehold, bør du altid undgå det! Du kan reducere risikoen for at købe forurenede kosttilskud ved at købe produkter, der er testet for stoffer på Dopinglisten. Du kan se ADD’s anbefalinger om køb af kosttilskud på www.antidoping.dk . ADD anbefaler, at du altid selv undersøger kosttilskuds varedeklarationer eller kontakter en diætist for vejledning i kost og får vurderet behovet for kosttilskud.


6. DU HAR OBJEKTIVT ANSVAR! Du er selv ansvarlig for, hvad du indtager eller tilfører kroppen på anden vis. Det kaledes ’objektivt ansvar’. Det er som udgangspunkt ikke en undskyldning, at du ikke kender antidopingreglerne, at du har fået et produkt uden at vide, hvad det indeholder etc.


7. SÆT DIG IND I REGLERNE! Antidopingreglerne gælder for både Taekwondo kæmpere og deres støttepersonale f.eks. trænere og ledere. Derfor anbefaler Dansk Taekwondo Forbund at du gennemfører Anti Doping Danmarks E-læringskurser, så du bliver klædt på til at forstå antidopingreglerne, dit ansvar, dine rettigheder og pligter der følger med, når du er en del af idrætten.


Til kæmpere:

- Antidoping 1 – konkurrenceidræt


Til trænere:

- Antidopingvejledning for trænere og ledere til eliteidrætsudøvere

- ’Unge, krop og trivsel’


Til forældre:

- Antidopingvejledning for forældre til eliteidrætsudøvere’


Klik HER, opret en bruger og kom i gang med at blive klogere på antidoping-reglerne.


8. Giv din viden videre! Du kan gøre en forskel, hvis du kender til eller bare har mistanke om, at der er nogle i Taekwondo miljøet, der overtræder antidopingreglerne. For du kan viderebringe din viden eller mistanke til Anti Doping Danmark, der har kompetencerne til at håndtere oplysninger, vurdere informationerne og handle på dem, hvis det er nødvendigt. Du kan give din viden videre på appen Stop Doping eller du kan indberette din viden eller dine observationer via www.stopdoping.dk.

På den måde kan du være med til at skabe en god og fair kultur i vores sport, hvor vi sammen skaber trygge rammer og fairplay for vores kæmpere


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE