VEJLEDNING – BRUG AF MEDICIN OG KOSTTILSKUD

Læs WT ADD regler HER


1. TJEK DIN MEDICIN Der findes forbudte stoffer i mange almindelige lægemidler. Tjek altid, om din medicin indeholder stoffer på Dopinglisten. Skriv præparatets navn i ADD’s gratis app ’Antidoping’ eller på ADD’s side ’Medicin’ på www.antidoping.dk . Du kan tjekke lægemidler, der er godkendt i Danmark. Det er ikke muligt at tjekke naturmedicin og kosttilskud.

2. FINDES DER ET TILLADT ALTERNATIV? Er din medicin forbudt, skal du sammen med din læge undersøge, om du kan bruge et andet tilladt præparat, der ikke er på Dopinglisten. Hvis ikke skal du søge medicinsk dispensation (TUE).


Læs mere HER

3. BENYTTER DU MEDICIN, SOM INDEHOLDER STOFFER PÅ DOPINGLISTEN? Findes der ikke et tilladt alternativ til din medicin, skal du følge reglerne for medicinsk dispensation (TUE). Eliteidrætsudøvere skal som udgangspunkt altid søge medicinsk dispensation (TUE)! Om du defineres som eliteidrætsudøver afhænger af din idræt, din alder og dit konkurrenceniveau. Tjek om du skal søge dispensation på www.antidoping.dk . Tjek dit internationale specialforbund eller den aktuelle eventarrangørs krav til dispensationer. Det er ikke alle, der skal søge om dispensation på forhånd. Men du skal være opmærksom på, at brug af medicin, der indeholder stoffer på Dopinglisten, altid skal kunne dokumenteres af en læge. Du skal ligeledes altid leve op til de specifikke krav, der stilles for at kunne opnå dispensation.

4. MEDICIN I UDLANDET Køb din nødvendige medicin hjemmefra. Får du alligevel brug for at købe medicin i udlandet, skal du altid undersøge i det land, hvor du køber medicinen, om den indeholder stoffer på Dopinglisten! Medicin, som købes i udlandet, kan f.eks. have samme produktnavn som medicin købt i Danmark, men indholdsstofferne kan være forskellige!

5. KOSTTILSKUD Kosttilskud og naturpræparater kan indeholde stoffer, som er på Dopinglisten, også selvom disse stoffer ikke fremgår af varedeklarationen. Er du i tvivl om et produkts indehold, bør du altid undgå det! Du kan reducere risikoen for at købe forurenede kosttilskud ved at købe produkter, der er testet for stoffer på Dopinglisten. Du kan se ADD’s anbefalinger om køb af kosttilskud på www.antidoping.dk . ADD anbefaler, at du altid selv undersøger kosttilskuds varedeklarationer eller kontakter en diætist for vejledning i kost og får vurderet behovet for kosttilskud.

NOTE: Du er selv ansvarlig for, hvad du indtager eller tilfører kroppen på anden vis. Det er ’objektivt ansvar’.

Derfor anbefaler Dansk Taekwondo Forbund at du tager Anti Doping Danmarks e-læringsprogram Antidoping 1 – konkurrenceidræt. Programmet giver dig, ved hjælp af små videoer, faktatekster og opgaver, en grundlæggende viden om antidoping, og sikrer, at du har styr på ovenstående.


Klik HER, opret en bruger og kom i gang med at blive klogere på antidoping-reglerne.


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE