Randi West Hejbroch

Navn: Randi West Hejbroch Grad: 5. Dan Klub: Shin Won Hwa (Herfølge Taekwondo Klub)


Flere gange i min barndom blev jeg spurgt om jeg kunne karate (kommer sig nok at jeg er asiat af udseende) og andre bemærkninger i den dur. Efter at have hørt det tilstrækkelig mange gange, besluttede jeg mig for at begynde til selvforsvar. Tilfældigheden ville, at jeg så en annonce i lokalavisen om at der startede et begynder hold i Taekwondo. Så i foråret 1988 stod jeg for første gang i en do-jang, klædt i joggingbukser, t-shirt og bare tæer. Det var den mest fantastiske fritidsaktivitet jeg havde prøvet, og på daværende tidspunkt havde jeg allerede gået til mange ting. Jeg fandt hurtig ud af, at jeg havde flair for taekwondo, og at det ikke kun var en fritidsaktivitet, men en livsstil. Jeg blev også introduceret for den koreanske kultur, som jeg i stor grad havde/har interesse for da jeg er født i Korea.

Som 9. kup blev jeg udnævnt til årets talent i klubben. Efter et par måneders træning satte jeg mig et mål, at blive blå med rød streg. Det var nemlig den bæltegrad en af drengene fra min klasse havde . Efter lidt over 4 års træning bestod jeg til 1. dan, og er i dag 5. dan.

Foreningsmæssigt har jeg altid været aktiv, enten i et udvalg eller i bestyrelse. Det har altid været en naturlig ting, at involverer mig og give en hjælpende hånd.

Jeg er i forbundsregi mest kendt for at være tekniker, men jeg har faktisk være ude og kæmpe til to stævner som junior. Første gang blev jeg rykket to vægtklasser op, og tabte stort. Anden gang var i min egen vægtklasse, som resulterede i min første guldmedalje.

I 1994 fik klubben besøg af Ky Tu, der var på turné for at skabe interesse for deltagelse i teknikstævner. Mit første stævne blev DM i teknik 1994 hvor jeg tabte til Karin Schwartz, men blev alligevel udtaget til landsholdet. Jeg sidder og kigger i 3 fyldte taekwondo-pas for at få et overblik over mine resultater. Det er ikke lige til at overskue hvor mange medaljer og titler jeg har vundet i årenes løb men kan bl. a. nævne 10 DM titler, Åben Dansk mester flere gange. 1 guld, 2 sølv og 3 bronze fordelt på 5 Europamesterskaber i flere discipliner, Sølv til US Open.

Jeg nåede at være på landsholdet i 12 år, de sidste år som assisterende træner for Henrik Frost. Takkede af på landsholdet i 2005, som samtidig var et farvel til Taekwondo.

Jeg skulle være mor, og kunne ikke forene det mit familieliv, arbejde og taekwondo sammen. Heldigvis skubbede Peter på, sammen med nære venner og de fik de mig til at træne igen. Dette er jeg dem evig taknemlige for. I dag er der plads til at træne taekwondo fast en gang om ugen, og har i år været til mit første talentstævne hvor jeg vandt. Det bliver nok ikke til de store konkurrencer, men det nu sjovt at ”snuse til savsmuldet” en gang imellem.

Arbejdsmæssigt er jeg uddannet i en bank, med boligrådgivning som primærområde. Herefter har jeg været sagsbehandler hos en ejendomsmægler, og vendte så tilbage til banken efter nogle år.

Min familien har 1. prioritet, og vi elsker at rejse (skiferie er et ”must”). Taekwondo er en stor del af mit og min families liv, ikke mindst fordi en stor del af vores fra taekwondo Verden. Dertil kommer også den koreanske kultur (mad og sprog).

I fremtiden træner jeg stadig taekwondo sammen med Peter. Vores søn er allerede en del af vores taekwondo-familie i Herfølge, og jeg håber at han med tiden får lyst til at træne taekwondo.

Taekwondo har givet mig min mand og mødet med nogle fantastiske mennesker som er blevet til uundværlige venskaber. Jeg vil gerne benytte lejligheden for at takke DSBN Shin Boo Young for at vise mig ”vejen”, Shin Won Hwa for at jeg må være en del af deres TKD-familie, Ky Tu for at indvie mig i poomse som konkurrenceform, og Henrik Frost for hans venskab og makkerskab både inde og udenfor banen, og ikke mindst min mand for hans forståelse og tålmodighed.

Stafetten sender jeg videre til Ann Oxfeldt Olsen, formand for Islev Taekwondo Klub. Hun er en af de mest aktive ”taekwondo-mødre” jeg kender, og altid hjælpsom og smilende. Og ja så deler vi en stor kærlighed til koreansk mad.
Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE