Mia Malmberg

Opdateret: 2015-10-02
Navn: Mia Malmberg
Født: 1982
Grad: 4. Dan
Klub: Holbæk Taekwondo Klub
B-Dommer i kamp

Taekwondoerfaring:
Jeg startede i Holbæk Taekwondo Klub tilbage i 1992 og har lige siden første dag, vidst at det her er sporten for mig.
I min klasse var tre af drengene begyndt til denne her kampsport som hed Taekwondo. Jeg havde aldrig hørt om det, men syntes det lød utroligt spændende, når de dagen efter træning, i skolen fortalte om det.
Jeg har altid været anderledes end de andre piger i min klasse. Barbie dukker og heste var nemlig slet ikke mig, jeg spillede derimod altid bold med drengene i stedet og har aldrig kunnet sidde stille.
Kort tid efter læste jeg i den lokale avis at Holbæk Taekwondo Klub ville holde en opvisning i forbindelse med den årlig byfest ”for fulde sejl”.
Så jeg plagede mine forældre og fik lov. Allerede efter 5-10 min kunne min far godt se, at jeg var i en helt anden verden og at det her var noget som virkeligt havde fanget min interesse.
Jeg har prøvet både med håndbold og fodbold, men igen af delene havde kunnet fastholde min interesse.
Jeg mødte få dage efter opvisningen op til en gratis prøve time i klubben, og ja har trænet taekwondo lige siden den dag. Jeg blev virkelig bidt af sporten, disciplinen og sammenholdet.

Som 17-årig i 1999 trådte jeg så ind i rækkerne hos sortbælterne efter at have trænet nogle år i Slagelse, som også husede mit helt store idol Hanne Poulsen.
I juli 2000 blev jeg teknikdommer og i januar 2003 kampdommer. Kamp blev hurtigt min favorit del at dømme efter nogle få års pause fra at dømme.
Jeg blev dog desværre ramt af en sygdomsperiode 8-10 mdr. hvor jeg ikke var i stand til at træne men kom dog igen og trænede op til mit 3 dan i 2007.
Peter Juncker og de andre dommere fik heldigvis sparket lidt til mig i udgangen af 2009, hvilket gjorde at jeg genoptog dommerdelen indenfor kamp igen, og tog mig sammen og fik taget min C dommer prøve i 2010.

Jeg har i årenes løb prøvet en masse dejlige ting indenfor taekwondo, jeg har bl.a. haft fornøjelsen af at have været børnetræner, voksentræner & ikke mindst Chef træner. Jeg sad også en del år i bestyrelsen i Slagelse, som nok også var med til at jeg i 2008 kom ind i projekt gruppe ”Kvinder på Toppen” som også fik mig til at prøve kræfter med Hovedbestyrelsen i Dansk Taekwondo Forbund. Jeg måtte dog desværre af personlige årsager trække mig tilbage efter kun få måneder, men sidder stadigvæk i udvalget ”Kvinder på Toppen” som jeg synes er et fedt projekt.

Uddannelse & Arbejde:
Jeg er udlært i Telebranchen via TDC, og efter også at have prøvet kræfter med det tidligere Sonofon og CBB, besluttede jeg mig i 2008 at skifte branche.
Jeg besluttede mig for at prøve kræfter med forsikringsverdenen, hvilket gør at jeg i dag sidder i Codan Hus på Gammel Kongevej i København. Jeg har også tidligere både været bartender i mange år og været barchef.
Men jeg tror nu mest at jeg overraskede rigtig mange, da jeg tog uddannelsen som Dørmand.

Fremtid:
Ja det må tiden jo vise, jeg tager en dag ad gangen, men kan dog med sikkerhed sige at jeg nok aldrig kan slippe taekwondo, da det er en del af den jeg er i dag.

Jeg giver hermed stafetten videre til Heidi Jepsen i Esbjerg
Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE