Edina Lents

4. Dan

Uddannelse:
Cand.mag. Sprogpsykolog fra Københavns Universitet & Paris Sorbonne Universitet
Uddannet Idrætsleder, NLP Coach og Terapeut.

Nuværende og tidligere TKD beskæftigelse:
Landsholdstræner for Det Islandske Poomsae Landshold siden juli 2014
Underviser med ansvar for teknikdommer uddannelsen i DTaF's Teknik Dommerudvalget
Medlem af DTaF's Teknik Dommerudvalg siden 2009
WTF International dommer og aktiv dommer siden 2001
Talenttræner i Teknik 2006 – 2011
Landsholdsudøver i Teknik 2003 – 2010
Talentholdsudøver 2000 - 2001

Sportslig Karriere
Min sportslige karriere beror på en stor passion for konkurrenceteknik og et ønske om at bidrage positivt til den tekniske udvikling. Det startede med, at jeg i 1999 stillede op til Sjælandsmesterskaberne og DM, hvor jeg vandt guld og har trænet teknik lige siden. Sideløbende har jeg undervist både bredde og senere hen elite, i forskellige klubber rundt omkring i Danmark og udlandet. I dag er jeg Landsholdstræner for det Islandske Landshold i Teknik, sammen med min søster Lisa Lents.

Jeg kom på Tekniklandsholdet i nov. 2003 og var landsholdsudøver til nov. 2010. Samtidigt med det var jeg aktiv træner, herunder Talentræner for Det Danske Teknik Talenthold i perioden 2006-2011 og aktiv dommer siden 2001. Som udøver har jeg vundet 98 internationale og nationale titler, hvor jeg bl.a. blev Europamester i 2005 og fik en 4. plads ved det første afholdte VM i Korea i 2006.

I forbindelse med at jeg stoppede som talenttræner i 2011, blev jeg uddannet WTF International dommer, som den første kvindelige WTF dommer i Danmark. Det resulterede i, at jeg blev udtaget som dommer til EM og VM 2013, igen som den første kvindelige dommerrepræsentant for Danmark. Det var en stor ære, særligt fordi jeg begge gange blev udpeget til at repræsentere de kvindelige dommere ved åbningsceremonien under EM og VM. Oplevelsen og erfaringen var ubeskrivelig og meget berigende.

I dag bruger jeg mine erfaringer som eliteudøver, elitetræner og dommer til at lære fra mig ud fra et helhedsorienteret perspektiv. Jeg har en ressourcefokuseret tilgang til mine elever og arbejder ud fra en pædagogisk assertiv ledelsesstil, med henblik på at sætte gang i den enkeltes udvikling. Grundet min uddannelsesbaggrund har jeg stort fokus på den mentale udvikling og dannelse generelt, som jeg særligt anvender i forbindelse med konkurrenceforberedelse af udøvere. Jeg uddanner også jævnligt nye teknikdommere og afholder opkvalificeringsseminarer, som et led i mit virke i Teknik Dommerudvalget.

Taekwondo har helt klart været en stor del af mit liv indtil nu og har kolossalt bidraget til den fysiske og mentale udvikling jeg har gennemgået, siden jeg startede i 1998.
Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE