Ny landsholdsledelse i Teknik

27. maj 2024

Efter en vinter uden landsholdsledelse, har vi i foråret haft et konstitueret Team, som har varetaget træningssamlinger, planlagt aktiviteter og stået til rådighed som coach. Nu er det så blevet tid til at fortælle, at vi har valgt at fastansætte de 4, som allerede har vist både vilje og evner til at få tingene til at fungere.

Ny landsholdstræner er Kim Nedergaard:

Kim er 45 år og til daglig ansat som skolelærer. Han har 35 års erfaring med Taekwondo og er gradueret 7. Dan. Han er træner i Skive, har været aktiv udøver på landsholdet gennem 17 år og tidligere fungeret som assisterende landstræner i Teknik. Han har en diplomtræneruddannelse under DIF.


Noget af det Kim står for er gennemsigtighed, en tydelig struktur og tidlig udmelding om fx aktivitetsplanen, så udøver i god tid kan planlægge efter dette, fokus på nichetræning og så skal træningerne være fokuseret på den enkelte udøver og dennes disciplin,


I hans CV står der at Kim vundet guldmedaljer ved Beach VM 2018, US Open 2020, 4 x EM-medaljer, mere end 20 DM titler, 8 NM titler samt omkring 200 nationale og internationale medaljer i forskellige discipliner.


Ny sportschef er Kirsten Kamp:

I forbindelse med EM i november 2023 var Kirsten midlertidig Head of Team, hvor hun tiltrådte med meget kort varsel. Sidenhen har hun været del af den konstituerede landsholdsledelse.


Hun har styr på alle de administrative opgaver, planlægningen af konkurrencedagene, arrangering af træningsfaciliteter, registrering, koordinering, udarbejdelse af pressemeddelelser, indgående kendskab til afviklingen af store mesterskaber, da hun siden 2013 har deltaget i samtlige europa- og verdensmesterskaber i taekwondo teknik fra sidelinjen, idet hun har fulgt sin datters deltagelse som elitesportsudøver. Hun har i 10 år rejst til internationale stævner i det meste af Europa, i USA og Canada, og til VM i Mexico, Peru, Taiwan og Sydkorea. Hun har ved flere lejligheder fungeret som både coach og head of team. Hun kender detaljerne i reglerne for konkurrence poomsae, og har fingeren på pulsen i forhold til stævner, træningsseminarer mv.

Til daglig arbejder Kirsten som Director hos PwC i afdelingen Business Tax,


Ny assisterende landsholdstræner er Lærke Kamp:

Lærke 22 år gammel, har været aktiv på det danske Poomsae Landshold i 11 år, hvor hun både har vundet DM-, EM- og VM-medaljer - samt et hav af internationale medaljer. Som træner og coach har Lærke været aktiv i flere klubber, ligesom hun allerede har deltaget som coach ved internationale turneringer

Hun har det seneste år fungeret som Assisterende Landsholdstræner frem mod EM 2023 og efterfølgende i samarbejde med Nikolai Kronborg.

Lærke var en del af den trænerstab, der sikrede Danmark 7 guldmedaljer, 2 sølvmedaljer og 4 bronzemedaljer ved det netop afsluttede EM i 2023 i Østrig.


Forblivende assisterende landsholdstræner er Nikolai Kronborg:

Nikolai har været aktiv på landsholdet i perioden 2013-2020, og var en del af den første generation af unge danske atleter, der begyndte at vinde medaljer ved de store mesterskaber og har vundet VM sølvmedalje, 2 EM-guld, 2 EM-sølv og tilsvarende 2 gange EM-bronze over de seneste 10 år.

Som træner og coach har Nikolai været aktiv i flere klubber, ligesom han allerede har deltaget som coach ved internationale turneringer som assistance for landsholdet og de unge talenter til Bruttolandsholdet.

Nikolai var en del af den trænerstab, der sikrede Danmark 7 guldmedaljer, 2 sølvmedaljer og 4 bronzemedaljer ved det netop afsluttede EM i 2023 i Østrig.


4-årige kontrakter:

Som noget nyt, har ovennævnte trænerteam fået tilbudt 4-årige kontrakter. Der er en sandsynlig mulighed for at Poomsae bliver en olympisk disciplin ved legene i Los Angeles i 2028. Så for ikke at ”vente til bussen er kørt”, har TEU-teknik og bestyrelsen valgt at starte processen allerede nu. Vi ved at der er risiko for at Poomsae ikke bliver en OL-disciplin i denne omgang. Men indsatsen vil skabe værdi og medaljer til udøverne og DTaF under alle omstændigheder.Læs Nyheden som PDF HER


Med Sportslig hilsen

TEU-teknik

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE