Danmark skal til OL

10. marts 2024

Efter 3 hårde kampe lykkedes det Edi Hrnic -80 kg. at kvalificere sig til OL 2024 i Paris


I to af kampene besejrede Edi to tidligere OL deltagere.

Sidst dansk Taekwondo deltog ved OL var for 20 år siden og det er derfor en historisk sensation at vi nu er med igen.


Læs mere her: https://www.dr.dk/.../ung-taekwondo-kaemper-sikrer...


Udover Edi kæmpede Jade Castillo i dag, men tabte desværre i første kamp til Bulgarien 2-0 desværre. Jade er et kæmpe talent og kommer helt sikkert stærkt igen.


Det blev desværre ikke til yderligere kvalifikation til OL i denne omgang i det begge kæmpere i dag tabte i kvartfinalen.

Hafsa mødte den meget erfarene russer Pulina Khan som tidligere har vundet både guld og sølv ved VM, samt ikke mindre vundet 12 Åbne turneringer. På trods af den imponerende resultatliste kæmpede Hafsa en fantastisk kamp og tabte en tæt 1. omgang. I anden omgang imponerede Hafsa ved at ramme russeren til hovedet flere gange og vandt meget overbevisende. I den afgørende 3. omgang endte kampen 3-3 i sidste sekund og sejren gik desværre til russeren. Et virkelig ærgerligt exit for Hafsa. Det 19 årige kæmpe talent har uden tvivl en lovende fremtid at gå i møde og vi er ikke i tvivl om at der venter en masse medaljer i fremtiden.


Otto vandt i overbevisende stil over den tidligere belgiske verdensmester Jaoud Achab i sin første kamp. I kvartfinalen stod han overfor den rutinerede ungarske kæmper Levante Jousza som vandt sidste års grandprix finale samt også har en sølvmedalje fra Grand Prix tidligere.


I første omgang fik Levante hurtigt overtaget med flere træffere til hovedet. I anden omgang kom Otto lidt mere ind i kampen men ungareren trak desværre det længste strå i dag.


De 4 danske kæmpere kan dog se tilbage på en fantastisk indsats ved denne kvalifikation til OL, ikke mindst med baggrund i Edis kvalifikation til OL i Paris 2024.


Tak til alle på landsholdet for opbakningen. En særlig tak til Tobias, Louise, Jade og Hassan for støtte og sparring. Herudover en stor tak til Mirielle, Steen Tiedjen, Tarik Abu Setta og Aziz Acharki for et fantastisk samarbejde.

Tak til familierne, UC trænerne, klubtrænerne.


Vi har et meget ungt landshold med et stort potentiale hvoraf flere allerede er blandt de bedste i verden. Herudover har vi en masse unge talenter på juniorlandsholdet og i UC centrene, fremtiden ser lys ud i Dansk Taekwondo Forbund - lad os samarbejde om mere guld 🥇🥇🥇🇩🇰🇩🇰.


En særlig tak til Claus Henriksen, fra Budoxperten for støtten igennem årene 🙏🏾


Tillykke til Taekwondo Danmark med OL kvalifikationen 🙏🏾


Næste store opgave for landsholdet bliver EM i Serbien i maj måned. For Edi’s vedkommende starter et fantastisk eventyr med forberedelse mod guld ved OL i Paris.


Fantastisk at lille Danmark nu har kvalificeret os til både Para OL ved Lisa Gjessing og OL med Edi Hrnic. 💪🏽🇩🇰💪🏽🇩🇰


Sportschef, Amir Rashid


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE