Danmarks største taekwondostævne afholdt i Esbjerg.

25. februar 2024

Lørdag den 24.2 afvikledes det traditionsrige Esbjerg + Cup med et rekordstort antal deltagere på over 460.

Stævnet er kendt for en omhyggelig organisering og gæstfrihed og har gennem flere år oplevet en voksende tilslutning både i Danmark, Tyskland, Sverige, Norge og på Færøerne. I år kunne kampstævnet 3 dage før tilmeldingsfristen melde at alle pladser var fyldt ud. I teknik var der 220 startere, hvilket medførte at stævnet i år blev afviklet på 3 baner.


Dagen igennem summede begge haller af stor energi, mens dygtige udøvere i både kamp og teknik leverede flotte præstationer. Engagerede og erfarne dommere sørgede samtidig for at stævnet blev afviklet efter reglerne i en god atmosfære.


Turneringsudvalget har gennem en længere tid arbejdet med at fremtidssikre de danske stævner med nye tiltag, der skal styrke udøvernes muligheder for at få en god oplevelse til stævnerne i et trygt miljø. I kamp er vi nu ved at nå ind i slutfasen med udviklingen af et egentligt puljesystem i samarbejde med Martial Events. Selvom vi stadigvæk er i testfasen, var konklusionen at vi er på vej i den rigtige retning. Vi ser frem til implementeringen af det færdige program, der vil kunne tilbyde deltagerne en større stævneoplevelse. I teknik arbejdes der fortsat på at udvikle stævneafviklingen, for at skabe den optimale stævneoplevelse for udøverne.


Tak til alle deltagerne og tilskuerne for at møde energifyldte op og udøverne for jeres flotte indsats på banerne. En speciel tak til vores venner fra Sverige, Norge og Færøerne for at komme til Esbjerg og være med til at skabe et godt stævne i Esbjerg. Tak til alle dommerne for jeres engagement og gode arbejde. Speciel tak til dommerne fra Sverige og Norge for at stille jeres ekspertise til rådighed til Esbjerg + Cup. En stor tak til Esbjerg taekwondo klub for jeres gæstfrihed og altid engagerede hjælpere, der sammen skaber en rigtig god ramme for afviklingen af stævnet. Tak til Heidi, Carsten og Lena for det flotte arbejde som stævneadministratorer og stævneledere i forbindelse med stævnet. En kæmpe tak til Ricardo og Jelle fra Martial Events for jeres professionelle afvikling af stævnet. Derudover en stor tak til alle klubberne, der hjalp til i forbindelse med indvejningen til kampstævnet.


Der skal dog her lyde et opråb til alle klubber og pårørende om at respektere den afskærmning, der placeres mellem banerne og klubberne. Den er lavet for at beskytte udøverne og sikre en gnidningsfri afvikling af stævnet. Husk at vi alle, der er til stede til stævnet med forskellige roller, kommer fordi vi elsker taekwondo. Det er derfor vigtigt at vi viser hensyn og respekterer hinanden, samt hjælper til når vi f.eks. bliver bedt om at flytte os væk fra barrieren. Den er lavet for at give udøverne den optimale stævneoplevelse.


Jeg vil gerne på vegne af turneringsudvalget sige mange tak til alle trænere og udøvere, der løbende kontakter mig med konstruktive forslag til en fortsat udvikling af de danske stævner. Det er en stor hjælp i den udviklingsproces vi er i gang med.


Den 13.4 afvikles forbundets næste store stævne i Tommerup. Turneringsudvalget ser frem til i samarbejde med Tommerup taekwondo klub at give alle deltagerne en stor stævneoplevelse i Tommerup.


Vi ses i Tommerup den 13.4 til et forrygende Tommerup Cup.


Med sportslig hilsen

Turneringsudvalget(Søren)


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE