Medaljeregn til Danmark ved EM’s 2. dag

25. november 2023

Succesen fortsætter for det danske teknik-landshold ved EM i Innsbruck. Dagens medaljehøst blev på 5 guld, 1 sølv og 2 bronze – i alt 8 flotte EM-medaljer til Danmark.

Fra morgenstunden var Danmark repræsenteret på samtlige fire baner, hvor konkurrencerne for de individuelle grupper i hhv. Senior u. 40 female og male samt Master u. 60 female og male blev afviklet.


I Senior u. 40 leverede Benjamin Hellegaard Harder (Arirang Herlev Taekwondo Academy) en fantastisk præstation i alle battlerunder, og sluttede herregruppen af med at vinde titlen som europamester. Dermed var dagens første guldmedalje til Danmark i hus. Samtidig sluttede Charlotte Pedersen (Arirang Herlev Taekwondo Academy) i damegruppen ligeledes med en EM-medalje, idet hun knebent tabte finale-battlen til Tyskland og dermed sluttede med en flot sølvmedalje. De to rutinerede mesterskabsdeltagere kunne således begge føje endnu en EM-medalje til samlingen.


På de øvrige to baner havde vi Lisette Gonge (Hinnerup Taekwondoklub) og Hans Christensen (Herning Taekwondoklub) i aktion i gruppen Master u. 60. Hans klarede semifinalen i fin stil, og gik videre til finalen som nr. 6. I finalen formåede Hans at kæmpe sig op i medaljerækkerne, og han sluttede sin EM-debut af med en flot bronzemedalje. Lisette leverede også en fin indsats i sin mesterskabsdebut og sluttede i semifinalen som Europas nr. 10. I morgen skal vi igen se Hans og Lisette på banen, idet de fortsætter EM-rejsen med at repræsentere Danmark i Senior o. 30 Pair.


Efter en morgen med ikke mindre end 3 medaljer til Danmark, fortsatte det unge debutpar i Cadet Pair, Hugo Hjarsø (Køge To-San Taekwondo Klub) og Shiri Ginnerup (Gangnam Sportstaekwondo Klub), med at sikre sig en finaleplads. På trods af to rigtig flotte runder, blev det desværre ikke til mesterskabsmedaljer for Hugo og Shiri, som sluttede på 8. pladsen.


Herefter blev det tid til, at vores dygtige dameteam i kategorien Senior u. 30 team female skulle på banen. Selv om der var EM-debut for to af teamets deltagere, var der ingen synlige debut-nerver, da Silje Anne Liborius Jensen (Skive Taekwondo Klub Keum Gang), Annesofie Fredberg (Vejle Taekwondo Klub) og Laura Nancke (Skanderborg Moo Sa Taekwondoklub) indtog banen. Allerede i semifinalen lagde teamet sig straks i front, og i finalen viste de i overlegen stil, at der var kommet for at hente endnu en guld medalje til Danmark.


Efter en travl formiddag havde Danmark således allerede snuppet 4 EM-medaljer.


Så var det juniorernes tur til at konkurrere. I Junior female og Junior male var den henholdsvis Annebell Tamayo Wittendorf Ibsen (Gangnam Sportstaekwondo Klub) og Thomas Lynge Hansen (Risskov Taekwondo Klub), der skulle repræsentere de rød-hvide farver. Annebell lagde hårdt ud med at placere sig som nr. 2 i den indledende runde. Semifinalen gled Annebell også igennem i overbevisende stil, for til sidst i finalen at sætte de øvrige konkurrenter på plads ved at tage førstepladsen og dermed sikre Danmark dagens 3. guldmedalje. For Thomas blev den indledende runde desværre endestationen, idet han placerede sig som nr. 14 lige uden for semifinalen og kun få hundrededele af et point fra en semifinaleplads.


I gruppen Senior o. 30 team female fik vi igen vist, at Danmark kan levere toppræstationer i damernes team-discipliner. Nicole Halfdan Nielsen (Østerbro Taekwondo Klub), Charlotte Pedersen (Arirang Herlev Taekwondo Academy) og Lene Marie Kjær (Arirang Herlev Taekwondo Academy) leverede en fantastisk præstation på banen og sikrede dagens fjerde guldmedalje til Danmark. For Lene var det den første EM-medalje efter at have været tæt på flere gange, og guldmedaljen er derfor meget velkommen.


De sidste to discipliner, hvor Danmark var repræsenteret på EM’s anden dag, er Freestyle o. 17 female og Freestyle o. 17 male. De to regerende europamestre, Eva Sandersen (Gangnam Sportstaekwondo Klub) og Andreas Bregnballe Sørensen (Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub), var blandt favoritterne i deres respektive discipliner. Andreas var desværre uheldig at komme en smule udenfor banen i en landing, hvilket formentlig kostede ham guldmedaljen. Heldigvis havde Andreas alligevel leveret så flot en runde, at bronzemedaljen var i hus. Også i dag levede Eva op til favoritværdigheden, og hun formåede igen at imponere dommerne med en fantastisk serie, som udløste endnu en EM-guldmedalje. Det er Evas niende EM-guldmedalje gennem årene.


I morgen, søndag, er det sidste konkurrencedag ved EM i Innsbruck. Danmark har 5 opstillinger klar, og der er igen gode medaljechancer.


Fra morgenstunden er det Senior u. 30 Pair med Sofie A. R. Nielsen (Islev Taekwondo Klub) og Lucas Glass Nicolaisen (Islev Taekwondo Klub), der starter op for Danmark. Sofie har tidligere deltaget ved EM, mens det er første EM for Lucas. Vi glæder os til at følge dem på banen i morgen, hvor en hård gruppe venter.


Ligeledes fra morgenstunden søndag skal vi have Junior Team female på banen. Teamet består af Annebell Tamayo Wittendorf Ibsen (Gangnam Sportstaekwondo Klub), Maria Faarkrog-Søgaard (Skive Taekwondo Klub Keum Gang) og Lune Fabricius Hjort (Vejle Taekwondo Klub). For alle pigerne gælder det, at det er deres første EM. Pigerne har sammen vundet medalje til Croatia Open for få uger siden, og vi er spændt på at følge dem i morgen i kampen om mesterskabsmedaljer.


I gruppen Master u. 65 har vi Jørn Christian Andersen (Herlev Taekwondo Klub) på banen i løbet af formiddagen. Jørn vandt bronze til det seneste VM i Sydkorea i 2022 og har tidligere vundet en række EM-medaljer. Jørn melder klar til kamp om flere medaljer til samlingen.


Vi skal også se Lisette og Hans på banen igen i morgen, hvor de repræsenterer Danmark i par-disciplinen, Senior o. 30 Pair. Vi ser frem til endnu en flot præstation fra de to EM-debutanter, der ligeledes forventes på banen i løbet af formiddagen.


For Danmark sluttes EM af med opstilling i Freestyle Team, hvor teamet består Andreas Bregnballe Sørensen (Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub), Johan Diget Hollederer (Gladsaxe Taekwondo Klub), Johan Fredmar (Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub), Silja Kjølby (Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub) og Silje Anne Liborius Jensen (Skive Taekwondo Klub Keum Gang). Danmark er regerende europamester i disciplinen, hvor kun Silje er ny på teamet i forhold til seneste EM i 2021. Med en ny og spændende koreografi, ser vi frem til at følge kampen om at genvinde europamesterskabet i morgen.


Også i morgen er der mulighed for at følge konkurrencerne via livestreaming:


https://www.youtube.com/playlist?list=PLUl3RDc2nKs431FfWI8sy1sAIRoCHjL4O


Coaches for teknik-landsholdet under EM er: Finn Buchardt (Holbæk Musool Taekwondo Klub), Nikolai Kronborg (Arirang Herlev Taekwondo Academy) og Lærke Kamp (Kongsvang Taekwondo Klub). Kirsten Kamp (Kongsvang Taekwondo Klub) deltager som Head of Team.


På vegne af EM-landsholdsledelsen


Kirsten Kamp

Head of Team – EM 2023

E-mail: [email protected]

Mobil: +45 5138 4776


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE