Guld, sølv og bronze til det danske teknik-landshold på EM’s første dag

24. november 2023

Allerede på første stævnedag til EM i Innsbruck sikrede det danske teknik-landshold tre flotte EM-medaljer til Danmark.

Første gruppe på banen var cadet female, hvor Emma Au-Nguyen (Arirang Herlev Taekwondo Academy) repræsenterede Danmark. Allerede i de to første runder (indledende og semifinale) lå Emma med topplaceringer i gruppen, og i finalen blev det i overbevisende stil til en flot sølvmedalje til Emma.


Også vore dygtige seniorer var på banen fra morgenstunden i hhv. Senior u. 30 female og Senior u. 30 male. Eva Sandersen (Gangnam Sportstaekwondo Klub) levede endnu en gang op til favoritværdigheden og leverede igen en række toppræstationer gennem de mange battle-runder. I ingen af runderne var der tvivl om, hvem der skulle være vinderen af battlen, og Eva kan således – igen – kalde sig europamester. Camille La Cour (Skive Taekwondo Klub Keum Gang) leverede ligeledes en rigtig flot indsats på banen, men efter en hård lodtrækning måtte hun desværre se sig slået på marginalerne af en tysk atlet. For første gang skulle vores mesterskabsdebutant, Lucas Glass Nicolaisen (Islev Taekwondo Klub), konkurrere under single-elimination systemet, og Lucas leverede en flot indsat på banen, men gik desværre ikke videre efter første battle.


Nicole Halfdan Nielsen (Østerbro Taekwondo Klub) sikrede den tredje medalje til Danmark i gruppen Master u. 50 female – nemlig en flot bronzemedalje. Nicole leverende en fremragende indsats og beviste, at hun har fundet konkurrenceformen frem igen. Vi glæder os til at se Nicole på banen igen i morgen sammen med sit Senior o. 30 team female. Her teamer Nicole op med to andre erfarne holdkammerater, nemlig Charlotte Pedersen (Arirang Herlev Taekwondo Academy) og Lene Marie Kjær (Arirang Herlev Taekwondo Academy). Det er første gang, at de stiller op sammen som team til et EM, og med en række sejre ved udenlandske stævner, har vi store forhåbninger om et god præstation i morgen.


I cadet male havde vi endnu en mesterskabsdebutant på banen, nemlig Hugo Hjarsø (Køge To-San Taekwondo Klub). Hugo var skarp lige fra den indledende runde, og sikrede sig både en plads i semifinalen og en plads i finalen. På trods af en rigtig flot indsats på banen lykkedes det desværre ikke for Hugo at sikre sig en medalje denne gang. Hugo slutter af som EM’s nr. 8. Også Hugo ser vi på banen igen i morgen, hvor han stiller op i Cadet Pair sammen med Shiri Ginnerup (Gangnam Sportstaekwondo Klub).


Så blev det Thomas Lynge Hansen og Anemone Linderoth (begge Risskov Taekwondo Klub), der skulle konkurrere i disciplinen Junior Pair. Her blev semifinalen desværre endestationen for det unge par, som også leverede en flot præstation på banen. Thomas får chancen for at tage revanche igen i morgen, hvor han repræsenterer Danmark i kategorien Junior Male.


De sidste to discipliner, hvor Danmark var repræsenteret på EM’s første dag, er Freestyle u. 17 female og Freestyele Pair o. 17. I Freestyle Pair o. 17 leverede Silja Kjølby og Johan Fredmar (begge Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub) en super flot runde og missede med få hundrededele af et point bronzemedaljen. Heldigvis kan de begge tage revanche på søndag i Freestyle Team. Også Eva Olesen Høgh (Risskov Taekwondo Klub) leverede en flot indsats i sit første mesterskab. Springene sad lige i skabet, og Eva endte på en flot 6. plads.


I morgen, lørdag, går det igen løs med jagt efter danske medaljer i Innsbruck. Her har Danmark hele 11 opstillinger. Ud over ovennævnte, skal vi fra morgenstunden følge vores to erfarne udøvere i de individuelle grupper u. 40 – hhv. Charlotte Pedersen og Benjamin Hellegaard Harder (begge Arirang Herlev Taekwondo Academy). Både Charlotte og Benjamin har succesfulde erfaringer fra både EM og VM, hvor de begge har vundet medaljer. De melder klar til kamp om flere medaljer til samlingen.


Ligeledes i den individuelle kategori har vi danske udøvere med i grupperne u. 60 female og u. 60 male. Her skal vi for første gang følge hhv. Lisette Gonge (Hinnerup Taekwondoklub) og Hans Christensen (Herning Taekwondoklub). Lisette og Hans er begge mesterskabsdebutanter, og vi glæder os til at følge dem på deres EM-rejse.

I junior-kategorien skal vi – ud over Thomas - ligeledes se Annebell Tamayo Wittendorf Ibsen (Gangnam Sportstaekwondo Klub) på banen. Annebell er mesterskabsdebutant, men har deltaget i en række udenlandske stævner, hvor hun har vundet flere medaljer.


Det danske Senior u. 30 team female bestående af Silje Anne Liborius Jensen (Skive Taekwondo Klub Keum Gang), Annesofie Fredberg (Vejle Taekwondo Klub) og Laura Nancke (Skanderborg Moo Sa Taekwondoklub) skal ligeledes i konkurrence i morgen. For Annesofie og Laura er det første gang, de deltager i et mesterskab, mens Silje har deltaget i både EM og VM. Teamet har sammen vundet en række medaljer i både ind- og udland, og det er klar til at give konkurrenterne hård modstand.


Endelig skal vi i morgen have vores stærke freestylere på banen igen. Denne gang er det Eva Sandersen (Gangnam Sportstaekwondo Klub) og Andreas Bregnballe Sørensen (Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub), der stiller op for Danmark i henholdsvis Freestyle o. 17 female og Freestyle o. 17 male. Både Eva og Andreas er regerende europamester i netop denne disciplin, så vi har god grund til at glæde os til at se deres spændende program.

I morgen bliver således også en rigtig spændende konkurrencedag for det danske teknik-landshold. Der er mulighed for at følge konkurrencerne via livestreaming:


https://www.youtube.com/playlist?list=PLUl3RDc2nKs431FfWI8sy1sAIRoCHjL4O


Coaches for teknik-landsholdet under EM er: Finn Buchardt (Holbæk Musool Taekwondo Klub), Nikolai Kronborg (Arirang Herlev Taekwondo Academy) og Lærke Kamp (Kongsvang Taekwondo Klub). Kirsten Kamp (Kongsvang Taekwondo Klub) deltager som Head of Team.


På vegne af EM-landsholdsledelsen


Kirsten Kamp

Head of Team – EM 2023

E-mail: [email protected]

Mobil: +45 5138 4776


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE