Det danske teknik-landshold melder klar til Europamesterskaberne i Innsbruck

23. november 2023

Det danske teknik-landshold er nu samlet i Innsbruck, og alle er indregistreret til konkurrencerne ved Europamesterskaberne, som skydes i gang i morgen, fredag den 24. november 2023.

På trods af en række udfordringer med både flyaflysninger og forsinket bagage, er det danske team ved godt mod, og alle melder sig klar til kamp fra i morgen.


Allerede på førstedagen har Danmark hele 9 opstillinger, og heriblandt er Eva Sandersen (Gangnam Sportstaekwondo Klub), der skal konkurrere i gruppen Senior u. 30 female. Eva er både regerende verdens- og europamester i disciplinen, og vi glæder os til at følge Evas kamp om endnu en titel i morgen. Ligeledes i Senior u. 30 female stiller Camille La Cour (Skive Taekwondo Klub Keum Gang) op for Danmark. Camille er nyoprykker i Senior-kategorien, men har allerede vist lovende takter med bl.a. en sølvmedalje ved Croatia Open for få uger siden. Danmark er således meget stærkt repræsenteret i denne gruppe.


Også på herresiden i senior gruppen er Danmark godt repræsenteret. Her er det Lucas Glass Nicolaisen (Islev Taekwondo Klub), der for første gang skal repræsentere de danske farver. I kadet-gruppen deltager hhv. Emma Au-Nguyen (Arirang Herlev Taekwondo Academy) og Hugo Hjarsø (Køge To-San Taekwondo Klub) i de individuelle discipliner. De har begge vundet medaljer ved udenlandske stævner, men det er første gang, de skal konkurrere ved et europamesterskab. I junior-gruppen har vi ligeledes EM-debutanter med, nemlig Thomas Lynge Hansen og Anemone Linderoth (begge Risskov Taekwondo Klub), som stiller op i Junior Pair. Ligeledes fra Risskov Taekwondo Klub er det Eva Olesen Høgh, der har mesterskabsdebut i disciplinen Freestyle u. 17 female. Vi glæder os til at følge de unge talenter på banen i morgen under deres EM-debut.

I Freestyle Pair o. 17 er det erfarne freestylere, der skal kæmpe om medaljerne for Danmark. Både Silja Kjølby og Johan Fredmar (begge Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub) er rutinerede freestylere med mesterskabsmedaljer i bagagen, og de er klar til at kæmpe om flere af slagsen.

Sidst - men ikke mindst – har vi Nicole Halfdan Nielsen (Østerbro Taekwondo Klub) til at repræsentere Danmark i gruppen Master u. 50 female. Nicole er efter nogle års pause fra konkurrence-taekwondo tilbage på mesterskabsscenen i stærk form. Nicole har været medaljetager ved europamesterskaberne adskillige gange – og senest i 2011. Vi glæder os til at se Nicole i et stærkt come-back.


Det bliver således en rigtig spændende konkurrencedag i morgen for det danske teknik-landshold. Der er mulighed for at følge konkurrencerne via livestreaming:


https://www.youtube.com/playlist?list=PLUl3RDc2nKs431FfWI8sy1sAIRoCHjL4O


Coaches for teknik-landsholdet under EM er: Finn Buchardt (Holbæk Musool Taekwondo Klub), Nikolai Kronborg (Arirang Herlev Taekwondo Academy) og Lærke Kamp (Kongsvang Taekwondo Klub). Kirsten Kamp (Kongsvang Taekwondo Klub) deltager som Head of Team.


På vegne af EM-landsholdsledelsen


Kirsten Kamp

Head of Team – EM 2023

E-mail: [email protected]

Mobil: +45 5138 4776


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE