Unge danske talenter sejrer i Portugal

8. november 2022

Den danske Landsholdsledelse havde i weekenden fokus på de unge danske talenter i Kup-graderne, samt de yngste sortbælteklasser, da de deltog ved Portugal Open i Lissabon, hvor det unge danske hold leverede flere fornemme præstationer, hvilket resulterede i 8 guld, 2 sølv og 4 bronzemedaljer.

Fokus på talentudviklingen

Med den utrolige succes det danske Tekniklandshold har befundet sig i, gennem de sidste mange år og med de historiske resultater ved EM2021 og VM tidligere i år, har Landsholdsledelsen også øget fokus på talentudviklingen og med det på fremtidens Bruttolandshold. Derfor har Landsholdsledelsen for nyligt udtaget en trup af Prospects, der skal indgå i et struktureret udviklingsforløb, der skal bringe dem tættere på Bruttolandsholdet.


Det var den danske Landsholdstræner Kim Drube, der stod i spidsen for dette initiativ og sammen med Michelle Sejersgaard-Jakobsen og Caroline Amby var denne trio af trænere med til at coache og støtte de unge danske talenter. I et tæt samarbejde med BudoXperten, var der blevet lavet T-shirts og Træningstrøjer til alle de danske udøvere og medrejsende trænere, ledere og forældre, så hele den danske delegation tog sig særligt flot ud i de danske farver.


Som en del af dette udviklingsforløb, deltog flere af de unge danske prospects også i Portugal Open, hvor formålet var at få lidt mere international erfaring og især styrke det mentale, ved at skulle rejse, skulle konkurrere under ukendte omstændigheder, møde ukendt konkurrence og levere foran dommere de ikke er vant til at blive bedømt af. Alle unge talenter klarede det superflot og tager en masse erfaring med hjem i bagagen – sammen med de mange medaljer og pokaler.


De 14 danske medaljer

Det samlede resultat blev 14 flotte danske medaljer, fordelt med 8 guld, 2 sølv og 3 bronzemedaljer.


GULD: Megan Hoelgaard Sison (Piger C under 11 år), Elias Au-Nguyen (Drenge C under 11 år), Naja Nancke (Cadet Piger C), Isaac Rask Drube (Cadet Drenge C), Ellen Roholt (Cadet Piger B), Joachim Falk (Cadet Drenge A), Emma Au-Nguyen/Isaac Rask Drube (Cadet Pair), Naja Nancke/Ellen Roholt/Emma Au-Nguyen (Cadet Pige Team)


SØLV: Emma Au-Nguyen (Cadet Piger C), Eva Høgh (Junior Damer B)


BRONZE: Theodor Bodekær VIlladsen (Drenge B under 11 år), Anemone Linderoth (Junior Damer B), Laura Nancke (Junior Damer A), Laura Nancke/Thomas Lynge Hansen (Junior Pair A)


Dansk MVP Award og Team Pokaler

Da turneringens resultater skulle gøres op i forhold til Holdkonkurrencen blev Danmark tildelt hele 2 Team pokaler. De mange flotte præstationer og resultater af alle de danske udøvere resulterede i at det danske hold blev kåret til turneringens bedste Pige/Dame KUP hold og efterfølgende vandt 3. pladsen for Drenge/Herrer KUP hold.


Afslutningsvis, blev turneringens MVPs kåret – og her blev Danmarks dobbelte guldvinder Isaac Rask Drube kåret til turneringens bedste Male Kup Athlete og fik en særlige MVP-medalje med hjem til Herlev.


STORT TILLYKKE TIL ALLE DANSKE DELTAGERE!

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE