Opsummering af EM

23. maj 2022

EM 2022 er overstået for denne gang og var en kæmpe forløsning for Aziz og mig. Vi har hele tiden vidst at der på dette landshold var en talentmasse, hvor det blot var et spørgsmål om tid før vi ville se resultater.

Vi fik en flot sølvmedalje med hjem efter Edis fantastiske præstation. En præstation der uden tvivl skabte dønninger i hele vægtklassen over måden det blev gjort på. Helt uhørt at en 18 årig på den mest overlegne måde gik ind og satte flere verdensklasseatleter på plads.


På bundlinjen er det ofte medaljer der kendetegner indsatsen ved et mesterskab. Aziz og jeg ser lidt mere nuanceret på det og holder indsatsen op imod den udvikling vi har set på landsholdet igennem de seneste 2 ½ år. En udvikling der tydeligt kan ses hos de enkelte kæmpere. Mange af vores kæmpere tabte til de bedste i klassen efter tætte kampe og i flere af kampene kunne sejren være gået til Danmark.


Ricki kæmpede en rigtig god første kamp hvor det tydeligt kunne ses at han har udviklet sig meget. I anden kamp tabte han til den Olympiske guldvinder fra Tokyo, men gik ind med en frygtløs indstilling mod en mere rutineret modstander og viste en vilje til at han er på rette vej.


Tobias vandt sin første kamp sikkert og tabte desværre 2. kamp på mindst mulig margin mod verdens nr. 1 fra Spanien. Tobias ramte i ”sudden death” 2 gange spanierens vest. Vi var alle sikre på at der var point og dermed mindst bronze til Danmark. Pointet blev desværre ikke registeret og spanieren fik kort efter scoret og vandt. Tættere på at avancere til semifinalen og mindst en bronze kan man ikke komme. En imponerende indsats mod verdensetteren og endnu engang viste Tobias at han hører til blandt de bedste i verden. Det kan herudover tilføjes at Tobias for få måneder siden overbevisende besejrede kæmperen fra Tyrkiet der vandt EM guldet i år.


Otto vandt overbevisende og sikkert i sin første kamp hvor han styrede fra start til slut. Han tabte sin anden kamp til VM-sølvvinderen som også har vundet EM-guld tidligere, i en kamp hvor Otto førte første runde, men efterfølgende tabte 2. og 3. med en samlet score på 6-9. Otto var dog millimeter fra at ramme spanieren i hovedet til sidst, hvilket kunne have vendt kampen til Ottos fordel.


Jade kæmpede en flot første kamp hvor hun gik ind og tog initiativet fra start. Kampen blev tilmed stoppet i 2. runde pga. 20 points føring til Jade. I anden kamp stod hun overfor Israel som er nr. 11 på verdensranglisten og som tog bronze ved OL i Tokyo. Jade gik igen ind og styrede kampen i første runde og kom foran. Israeleren havde dog mere rutine og en stærkere fysik og vandt over Jade i 2. og 3. omgang.


Natalie havde desværre en ærgerlig exit pga. en skade i sit knæ, hvilket betød at hun måtte trække sig fra turneringen. Vi håber at Natalie kommer sig hurtigt over skaden.


Aziz og jeg er virkelig stolte af hele landsholdet. Både dem der er udtaget til EM, men også dem derhjemme der har været med til at støtte under forberedelserne til dette EM, hvad enten det er klubberne, udviklingscentrene eller landsholdet. Det er tydeligt at vi i langt højere grad arbejder sammen om at skabe resultater til Danmark. Endvidere en tak til vores sponsor Budoxperten/Craft, samt Kirkbi Fonden for støtten.


Tillykke til Taekwondo Danmark med den første EM-medalje i 12 år. Der er mere på vej!


Spørgsmål til ovenstående kan stilles til:

Sportschef, Amir Rashid - 30496635


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE