Sportschefens beretning fra EM, dag 1

20. maj 2022

Fire danske kæmpere var på gulvet på første dagen ved EM i Manchester

Tobias Hyttel tæt på EM medalje

I sin første kamp stod Tobias overfor Albanien som lagde hårdt ud. Tobias kom bagud men kæmpede sig sikker tilbage i kampen og der var ikke tvivl om kampens udfald.


I kvartfinalen stod Tobias overfor verdensranglistens nr. 1 fra Spanien. Kampen bølgede frem og tilbage og endte i den ordinære tid uafgjort, 11-11. Dette betød at kampen skulle ud i "Sudden Death" (afgøres på 2 point føring) i en fjerde runde. Her ramte Tobias Spanien 2 gange på vesten men pointet blev til alles store overraskelse ikke registeret. Spanien var heldig i de sidste sekunder og fik scoret på et spark til vesten. En virkelig flot indsats af Tobias der endnu engang beviste at han hører til i den absolutte verdenselite, efter en flot 5. plads ved EM 2022.


Tobias skal om 14 dage som den første danske herrekæmper nogensinde kæmpe til Grand Prix, hvor kun de bedste 32 kæmpere i verden er inviteret.


Jade Castillo

Jade mødte i sin første kamp Rumænien og lagde virkelig godt ud med flere gode point på skubspark og med slag. Jade udbyggede løbende sin føring og rumæneren fik ikke et ben til jorden. Efter 2 runder stod kampen 21-0 i Jades favør og kampen blev stoppet pga. "point gap" (20 points føring).


I anden kamp stod Jade overfor Israel som er rangeret som nr. 11 på verdensranglisten. Israeleren tog bronze til OL i Tokyo og er en meget erfaren kæmper. Jade lagde dog hårdt ud uden nogen form for respekt for sin modstander. Jade kom foran 2-0 i første omgang. I anden og tredje omgange viste israeleren sin rutine og trak fra. Jade kunne ikke følge med og tabte kampen 2-16. Jade har udviklet sig meget og kan tage fra dette års EM med god erfaring med i baggagen. Det bliver spændende at følge Jades udvikling.


Louise Sinkjær Lyngbæk:

Louise skulle i sin første kamp møde Azerbaijan. Louise lagde hårdt ud og var meget offensiv fra kampens start. Louise kom foran og førte kampen i første og anden runde.

I tredje runde blev Louise ramt i hovedet og kom dermed bagud i kampen som endte

6-3 til Azerbaijan. En ærgerlig afslutning og helt klart en kamp Louise kunne have vundet.


Yones Aulaqi:

Yones mødte i sin første kamp Cypern og kom bagud da Cypern scorede flere gange til vesten. Yones forsøgte at indhente modstanderen og var også tæt på flere gange med baglænsspark til hovedet. Det lykkedes dog ikke at indhente Cypern som vandt 33-21 over Yones. Yones er ny i seniorrækkerne og kan dermed tage en hel del læring med hjem.


Husk at du kan se kamplister og stream for kæmperne der skal i aktion på dag 2, på forbundets facebookside


Spørgsmål til ovenstående kan rettes til:

Sportschef, Amir Rashid tlf. 30496635

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE