VM Poomsae

21. april 2022

Spændende start venter de danske VM-udøvere - førstedagen

På første dagen ved VM2022, stillede Danmark til start i 3 discipliner og af de 3 discipliner har Danmark allerede nu sikret sig 2 Top-8 placeringer. Dagens finalerunder er grundet forsinkelse af programmet rykket til i morgen og således er spændingen endnu ikke udløst for de danske deltagere i 2 af dagens discipliner.


Det talentfulde Junior Damer Team er nået helt frem til kvartfinalen, hvor de skal møde Iran. Skulle pigerne slå medaljefavoritterne fra Iran er de sikret en medalje og så hedder Semifinalen vinderen af USA og Tyskland, mens en eventuelt finalemodstander forventes at være Taipei eller VM-værterne fra Korea. Kvartfinalen begynder klokken 9 lokal koreansk tid (klokken 2 dansk tid).


Derudover, er de regerende europamestre i FreeStyle Team også videre til finalerunden og er således blandt de 8 bedste nationer i verden. Finalerunden i FreeStyle forventes afviklet i løbet af i morgen formiddag.


Fredag efter de ovennævnte finalerunder, er der flere danske udøvere, der skal i aktion: Camille La Cour, der er forsvarende Europamester i Junior Damer, skal måle sig med verdenseliten i den individuelle disciplin. Benjamin Hellegaard-Harder, der stiller op til sit 6. VM stiller op i Senior Herrer -30 år. Benjamin ligger på en øjeblikkelig 4. plads på verdensranglisten og er seeded som nummer 5 ved dette VM, så det bliver spændende at følge Benjamins mangeårige rutine på gulvet.


Eva Sandersen repræsenterer Danmark i dagens individuelle FreeStyle disciplin for Damer +17 år, hvor hun blandt andet skal op imod den flerdobbelte amerikanske verdensmester og flere af de asiatiske medaljefavoritter. Eva kommer med en fintunet koreografi, der er en videreudvikling af det program der sikrede Eva EM-guldet for blot 5 måneder siden.


Dagens fjerde disciplin med dansk deltagelse er Senior Damer Team -30, der består af Silje Liborius Jensen, Alba Diget Hollederer og Lærke Kamp Pedersen. Den danske trio skal forventeligt på banen for de meget morgenfriske, da vi regner med at de skal på gulvet mellem klokken 5 og 6 dansk tid, lørdag morgen.


Følg de danske VM-udøvere HER


Se billede 2 HER

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE