Flygtningepulje er en realitet

23. marts 2022

Der er nu oprettet en særlig flygtningepulje, som foreningerne kan søge. Der opfordres til, at de meste trængende foreninger søger.

Midt i sidste uge fik DIF beskeden om, at Grundfos Fonden i anledning af flygtningestrømmen fra Ukraine giver fem millioner kroner til DIF get2sport.


Nogle af pengene er nu placeret i en særlig flygtningepulje, som foreningerne kan søge allerede fra i dag. Der kan søges om hjælp til kontingenter, beklædning/udstyr, stævnedeltagelse, forældrearrangementer og sociale aktiviteter.


Særligt trængende foreninger

Trods den flotte donation fra Grundfos Fonden er der begrænsede midler i puljen. Derfor bør foreningerne vurdere, om de har behov for pengene. Der forventes langt over 20.000 ukrainske flygtninge til Danmark, og puljen risikerer at blive tømt hurtigt, hvis der søges om tilskud til samtlige flygtninge, der dukker op i en idrætsforening.


”Vi oplever, at både de frivillige kræfter og medlemmerne i idrætsforeninger er meget motiverede for at hjælpe flygtningene og tager godt imod dem. Mange foreninger kan sagtens af egen drift håndtere, at der kommer nogle enkelte flygtninge, som vil dyrke idræt,” siger projektleder for DIF get2sport, Kristina Lind Thrane og fortsætter:


”Men der vil også være foreninger, der kommer til at opleve en større tilstrømning, eller der har lyst til at lave nogle særlige initiativer. Her er det vigtigt, at vi har mulighed for at hjælpe via puljen,” siger hun.


Praktisk

Ansøgningsskemaet kan downloades HER.

Det skal udfyldes og sendes til Kristina Lind Thrane:

Adresse: DIF get2sport, Att.: Kristina Lind Thrane, Idrættens Hus, Brøndby Stadion, 20 2605 Brøndby


Eller man kan e-maile det udfyldte ansøgningsskema til adressen [email protected].


Nærmere oplysninger om puljen kan fås hos DIF get2sport-konsulenterne: Lars Kruse, tlf.: 2041 4181 (Sjælland og øerne), Preben Astrup, tlf.: 2041 4180 (Jylland og Fyn).


Puljen kan kun søges af foreninger, der er medlem af et specialforbund under DIF. Puljen retter sig ikke kun mod arbejdet med flygtninge fra Ukraine, men alle flygtninge. Hver torsdag vil ansøgningerne blive gennemgået.


De fem millioner kroner fra Grundfos Fonden bliver delvist brugt til denne pulje. Desuden vil midlerne anvendt til aktivering af samarbejdet med kommunerne og til støtte til forskellige aktiviteter i sommerferien.


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE