Danmarks damer dominerer

21. november 2021

På Europamesterskabernes 2. dag leverede de danske udøvere flere helt igen fantastiske præstationer på gulvet, hvilket resulterede i 4 Guld, 1 Sølv og 1 Bronze.

Danmark har Europas bedste Juniorer.Hvis der er nogen der er i tvivl om niveauet hos de danske Juniorer, så er svaret at Danmark har Europas bedste juniorer. Først vandt Camille La Cour (Skive) Guld i Junior Damer 15-17 år og kort tid efter gjorde Bastian Tinggaard Byrgesen (Ikast) kunststykket efter, da han gevandt sit EM-guld fra 2019 i Junior Herrer 15-17 år. Begge danske juniorer kvalificerede sig til finalen som nummer to men leverede i den grad i finalerne og sluttede højest på ranglisten. Dermed vandt Danmark begge de 2 individuelle guldmedaljer i Junior¬klasserne ved dette års Europamesterskaber i en rød-hvid dobbelt-triumf.


Dame Team vinder EM-sølv

Det danske Senior Dame Team under 30 år, der består af Lærke Kamp Pedersen (Kongsvang), Caroline La Cour (Skive) og Alba Diget Hollederer (Gladsaxe) vinder en flot EM-sølvmedalje i Team-kategorien, hvor kun de tyrkiske forhåndsfavoritter var marginaler bedre end den danske trio og dermed var de danske sølvmedaljer en realitet. En flot dansk præstation.


Charlotte P. Henriksen vinder EM-bronze

I Senior Damer 31-40 år, er Danmark stærkt repræsenteret ved Charlotte P. Henriksen (Herlev), der var igennem en gyser af en semifinale mod Tyskland, hvor tyskeren trak det længste strå og vandt på yderste marginal efter en flot semifinale fra begge udøvere. Det er således 2. EM i træk, Charlotte slutter på en flot 3. plads og med bronzemedaljen.


Dobbelt FreeStyle guld til Danmark

I de individuelle FreeStyle discipliner for Seniorer over 17 år, skriver Danmark i den grad sportshistorie, da det blev til Individuelt FreeStyle guld for Seniorer til både Eva Sandersen (Gangnam) og Andreas Bregnballe Sørensen (Skanderborg), der således blev europamestre for henholdsvis Senior Damer og Senior Herrer. Eva bliver således Dobbelt EM-guldvinder for andet EM i træk, hvor hun begge gange har vundet både den individuelle disciplin i både Poomsae og i FreeStyle og for Andreas, som scorede magiske 7,0 er det første gang Danmark får en Individuel Freestyle Europamester for Senior Herrer.


En helt unik og bemærkelsesværdig arv

Status efter dag 2 er således at Danmark har vundet GULD i Cadet Piger, Junior Damer, Senior Damer under 30 år og minsandten også guld i FreeStyle Damer over 17 år. Derudover blev det også til en fornem sølvmedalje i Senior Dame Team under 30 år og en bronzemedalje i Senior Damer 31-40 år.

Derudover, er Danmark i en helt unik situation, da det er 2. EM i træk, at Danmark vinder EM-guld for Cadet Pige og den danske Cadet Europamester fra 2019, vinder EM-guld for Junior Damer i 2021. Endeligt, er det 3. EM i træk at Danmark vinder EM for Senior Damer i både Poomsae og i FreeStyle. En række helt unikke resultater, der også er blevet bemærket af mange af de andre lande, der har lykønsket det danske Landshold for at have et så højt niveau på damesiden.


Sidste stævnedag ved Europamesterskaberne er søndag den 21. november hvor Danmark stiller til start i 5 discipliner.


Se billede af Bastian HER

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE