EM Poomsae 21

20. november 2021

Danmark lægger hårdt ud med 2 EM-guldmedaljer

Det Danske Landshold indenfor de tekniske discipliner lægger utrolig flot fra land med 2 EM-guldmedaljer på førstedagen ved Europamesterskaberne i Portugal


Eva Sandersen genvinder EM i suveræn stil

Danmarks første Europamester i 2021 Eva Sandersen (Gangnam), var på forhånd udråbt som et af de danske guldhåb, da hun skulle genvinde sit Europamesterskab fra 2019. Lige som i finalen for 2 år siden, var det den tidligere verdensmester Elif Yilmas (Tyrkiet) der stod overfor Eva Sandersen i finalen og igen viste Eva sin sublime teknik, præcision og styrke var der aldrig rigtig spænding om sejren. Eva vandt i sikker stil og genvandt dermed titlen som Europamester i klassen Senior Damer A under 30 år.


Det er 3. gang i træk, Danmark vinder den mest prestigefyldte Senior Dame klasse ved Europa-mesterskaberne, efter Annaline Faye Søeberg blev europamester i 2017 og nu altså Eva Sandersen i både 2019 og 2021.


Nete Brønnum-Carlsen veksler sit sølv til EM-guld

I Cadet Pige klassen 12-14 år, er Danmark repræsenteret ved Nete Brønnum-Carlsen (Herlev), der i 2019 vandt EM-sølv og Nete kom derfor til Portugal som vice-europamester. Nete gik på banen og kvalificerede sig til finalen som nummer 2 – efter Tyrkiet – men i finalen var Nete bedst og kunne således veksle sit EM-sølv fra 2019 til en EM-guldmedalje i 2021. Nete har været gennem en helt enorm udviklingsrejse og den fokuserede indsats resulterede i at det 14-årige stortalent nu er Europamester.


Således har det danske Tekniklandshold vundet 2 guldmedaljer på førstedagen ved EM-2021 og mesterskaberne fortsætter resten af weekenden.


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE