EM, 2021 Sofia

10. april 2021

Dag 2

Jade var EM debutant og for første gang med ved Senior EM. Hun er samtidig skiftet til en højere vægtklasse end hun tidligere har kæmpet i. Jade skulle i første kamp møde Nora Hygfeldt fra Sverige. Første runde endte 2-2, og var en jævnbyrdig affære. I anden runde lykkedes det modstanderen at komme foran 6-4 med flere spark på vesten. I tredje runde forsøgte Jade at komme tilbage i kampen, hvilket lykkedes til dels, idet kampen i midten af 3. runde stod 15-15. Jade blev dog i de sidste 20 sek. ramt af et hovedspark, samt fik minuspoint, hvorfor kampen endte 20-15 i svenskerens favør. Klubtræner Darid udtrykker tilfredshed med indsatsen og landsholdstræner Aziz ser et stort potentiale i fremtiden, idet Jade helt klart besidder talentet til at gøre sig i seniorrækkerne.


Otto Jørgensen skulle i sin første kamp møde Michele Ciccaroni fra San Marino. Otto brugte første runde til at komme ind i turneringen og se sin modstander an. I anden runde satte Otto tempoet op og var klart dominerende. Han scorede point med forskellige teknikker og der var aldrig tvivl om kampens udfald, der endte med Point Gap på 33-5 i Ottos favør.

I sin anden kamp skulle Otto møde den regerende verdensmester Bradley Sinden fra England. Otto mødte ham så sent som i december måned i EM for OL-vægtklasser, hvor Otto tabte stort. Bradley er allerede kvalificeret til OL, så det var med en vis portion respekt Otto gik ind til denne kamp. Otto kom bagud i første omgang og havde udfordringer med sin afstand. I anden runde fulgte han strategien og kom ind i kampen igen med flere 3 og 4 points scoringer. I tredje runde kom Otto tættere på pointmæssigt ved at tage styringen. Otto var tæt på med sine hovedspark som i flere tilfælde kun var få centimeter fra at ramme Bradley i hovedet. Kampen endte 25-17 i Bradleys favør. Både Klubtræner Steen og Landsholdstræner Aziz er begge yderst tilfredse med Ottos indsats.


Omer Dawoud

Omer mødte i sin første kamp Alin Manole 17-8 Moldova – Omer virkede meget tændt og kom rigtig godt i gang. Landsholdstræner Aziz, havde analyseret tidligere kampe af Manole og havde lagt en strategi som Omer fulgte til punkt og prikke. Omer viste sin gode form og fulgte den aftalte strategi til fulde. Omer vandt overbevisende og der var aldrig tvivl om resultatet af kampen der endte 17-8.

I anden kamp stod Omer overfor den regerende europamester Lovre Brecic fra Kroatien som er ranked som nr. 3 på verdensranglisten og nr. 8 på OL-ranglisten. Omer skulle derfor op imod en meget erfaren kæmper i den absolutte verdenselite. Landsholdstræner Aziz havde igen analyseret nogle af Lovres tidligere kampe og lagt en strategi for kampen. Omer var meget fokuseret i kampen og fulgte strategien og taktikken til punkt og prikke. Han kom bagud i første runde, men gik ind i anden runde og tog styringen. Ham viste storform mod en virkelig dygtig verdensklassekæmper. Omer vandt kampen 20-17 og viste dermed at han har niveauet til at være med på højeste niveau på trods af sin unge alder. Aziz var yderst tilfreds med indsatsen som var tæt på det perfekte.

I 3. kamp som var kvartfinalen stod Omer overfor Jorquera fra Spanien som også er en erfaren kæmper. Jorquera tog fra start styringen og Omer kom aldring rigtig i gang. Han manglede fokus i denne kamp og mistede koncentrationen. Omer fulgte ikke den lagte strategi og virkede ikke mentalt klar i kampen. En lidt ærgerlig exit, da semifinalen og dermed medaljer helt sikkert var indenfor rækkevidde. På trods af dette udtrykker Aziz og klubtræner Bilal, samlet set Omers indsats som godkendt. Det blev dermed til 2 vundne kampe og en kvartfinaleplads for Omer i dette års EM. Omers indsats lover godt for fremtiden.


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE