Ny assisterende landstræner i teknik samt landsholdslæge

22. marts 2021

Vi kan med glæde informere, at Dansk Taekwondo forbund og Landstræner Kim Drube har ansat 27-årige Thomas Purup, som assisterende landstræner i teknik samt landsholdslæge for det Danske Tekniklandshold.

Thomas har mange års erfaring i undervisning af elite og talenter, hvor han siden 2006 har undervist i klubregi, i udviklingscenter og siden 2017 har været fungerende assisterende landstræner på det danske tekniklandshold. Freestyle bliver vigtigste ansvarsområde i ansættelsen, selvom der samtidig vil blive trukket på Thomas’ mangeårig erfaring indenfor recognized poomsae. I hans aktive landsholdskarriere fra 2009-2018 har han vundet 100+ internationale medaljer og skrev historie da han i freestyle team, vandt den først danske VM medalje indenfor freestyle-disciplinen. Efterfølgende har han uddannet sig i de springtekniske færdigheder under DIF og DGI. Det er derfor stærke kompetencer DTaF får til at løfte niveauet på det Danske Tekniklandshold og til at bakke op om elitestrategien fra den danske landstræner.


Det udnyttes desuden at Thomas er uddannet læge, hvor han som landsholdslæge bliver en vigtig sparringspartner ifm. skadesforebyggelse samt genoptræningsforløb for landsholdets udøvere til samlinger og mesterskaber.


Som assisterende landstræner vil han, sammen med landstræner Kim Drube, have skærpet fokus på udviklingen af den danske landsholdselite under overskriften #guldtildanmark. Samtidig vil landsholdsledelsen spille en vigtig rolle i forhold til dele af den nationale strategi for den videre talentudvikling under Dansk Taekwondo Forbund, så Danmark langt ud i fremtiden, fortsat kan være blandt de bedste nationer indenfor poomsae og freestyle.


Bestyrelsen, TEU Teknik og landstræner Kim Drube ser frem til et udbytterigt samarbejde med Thomas Purup. Tiltrædelsen som assisterende landstræner er officielt gældende fra 15. marts 2021 og aftalen løber foreløbigt frem til udgangen af 2022.


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE