EM i OL vægtklasser

12. december 2020

i Sarajevo 10. og 11. dec. 2020

EM i OL vægtklasser var det første store stævne efter en lang stævnepause pga Covid 19, hvor landsholdet har kæmpet for at holde formen ved lige, samt holde motivationen. Flere træningslejre og samlinger har været planlagt, men aflyst i sidste øjeblik på grund af nye restriktioner bådet nationalt men også internationalt.


Én af fordelene ved det danske hold, er deres niveau i forhold til deres alder. Vi har et meget ungt hold, hvoraf flere har formået at besejre/kæmpe lige op med nogle af de bedste kæmpere i verden, hvilket lover godt for fremtiden. Flere af kæmperne er debutanter og flere har skiftet vægtklasse og er nye i gamet.


Vi fik desværre ikke nogen medaljer med hjem denne gang, men Aziz og jeg er fortrøstningsfulde ifht til fremtiden, når man kigger på holdets præstation.

Aziz og jeg var desværre forhindret i at deltage pga. arbejde og sygdom og vil gerne takke de 4 trænere, samt kæmpere for en super holdindsats.


Næste store opgave for holdet bliver EM og OL kvalifikationen i april og maj 2021.


Vh. Aziz og Amir


Senior Herre:

Abdullah møder Partik Divkovic fra Slovenien. En kæmper der normalt kæmper - 87kg og ud over at har været junior verdensmester har han vundet mange G-stævner i 87 kg

Abdullah startede 1. omgang godt og lagde pres på modstanderen og tog føringen.Med 30 sek. tilbage af omgangen stå den 3-3 og Abdullah bliver desværre ramt af et hovedspark og kommer bagud. I 2. omgang er kmapen helt lige, og især når Abdullah går op i tempo er det ham der styrer kampen. 3. omgang er også lige og Abdullah prøver at lægge et større pres på, hvilket desværre ikke er nok. En super kamp af Abdullah der normalt kæmper i -68kg.


Otto møder Raul Corredor fra Spanien i sin 1. kamp. I 1. omgang kom Otto ikke så godt igang og kommer bagud1-6. I 2.. omgang kom Otto ud med meget mere af det han kan, og får lagt mere pres på spanieren. Han får scoret til stillingen på 4-6. 3. omgang ligger Otto et stort pres og laver hurtig et rigtig godt hovedspark og flere til kroppen og vinder samlet 16-7 mod spanieren Flot kamp mod en stærk modstander. I 2. kamp møder han Bradly Sinden fra England som er verdensmester. 1. omgang starter godt for Otto som får lavet et hovedspark på Sinden til 3-4. Desværre bliver Otto selv ramt af et hovedspark og i

2. omgang kan man godt se at Sinden er verdensmester og trækker fra Otto

3 omgang kæmper Otto med alt han kan med det er desværre nok, og Otto tabte til en bedre kæmper.


Tobias Hyttel mødte i første kamp en dygtig kæmper fra Montenegro. Tobias havde styr på hele kampen fra start til slut og formåede at sætte nogle flotte teknikker i spil, blandt andet baglæns spark til maven efterfulgt af baglæns til hoved og dermed 9 point på to spark. Kampen endte med point gap i Tobias favør.


I anden kamp mødte Tobias en dygtig kæmper fra Serbien. Begge kæmpere havde tydelig respekt for hinanden, og der bliver ikke givet chancer væk. Tobias førte knebent hele kampen, men til slut kom serberen igen og sejren gik desværre til Serbien. Gode takter som viste at formen er i top, men den sidste skarphed manglede på dagen.


Omar kæmpede ved dette EM i en ny og tungere vægtklasse. Omar møder Spanien og kommer stærkt men også lidt nervøst fra start. Nogle fejl undervejs bragte Omar bagud, og desværre lykkedes det ikke at indhente det tabte.


Ricki mødte en stærk kæmper fra Ukraine i sin første kamp. Ricki er var klart underdog, hvilket dog på ingen måde kunne ses idet, Ricki lagde stærkt ud og styrede modstanderen på trods af at modstanderen havde en fordel i rækkevidde. Ricki tog føringen og var suveræn fra start til slut og ender med at afslutte kampen på point gap. Flot præstation fra Ricki.


I 2. Kamp møder Ricki Portugal som er EM og VM medaljetager, planen var at holde tempoet højt i kampen og ikke lade sig falde i søvn modstanderen (der tydeligt er kendt for trække tempoet ud af kampen og eksplosivt score point). Ricki var godt med indtil 3. runde hvor modstanderen tog føringen. Et uheldigt sammenstød gjorde at Rickis tå gik af led, men kæmpede alligevel kampen færdigt. Kampen ender i portugiserens favør. Absolut godkendt præstation af Ricki, som også er debutant ved dette EM.


Senior Damer:

Den 17 årige kæmpe Lisa Sørensen var debutant ved dette første senior mesterskab i -57 kg. klassen. Lisa mødte Bulgarien i første kamp. Bulgareren var en høj og meget aggressiv kæmper, men på trods af dette var Lisa godt med i de 2 første omgange. Lisa vandt anden omgang, men blev desværre hentet i tredje omgang, hvorfor sejren gik til Bulgarien.


Louise skulle være klar i kamp nr.1 mod en erfaring reagerende junior og u-21 europamester fra Spanien. Louise var mentalt klar til den store opgave og startede med at lægge hårdt ud, ved at sætte pres på modstanderen fra start. Louise var godt med de første to runder, men i sidste runde lykkedes det spanieren og score de afgørende point, hvorefter kampen endte i spanierens favør. Flot indsats mod en stærk og erfaren modstander.


Shantelle mødte i sin første kamp en Grandprix kæmper fra Kroatien. Kampen startede med at begge kæmpere var lidt afventende. Shantelle formåede dog effektivt at sætte nogle svære point ind (blandt andet 4 point på slag til bagsiden) og tog dermed føringen. Shantelle styrede herefter hele kampen og resultatet ender I point gap mod en rigtig stæk modstander.


I Shantelles 2. kamp ventede den 4. rangerede englænder som er kendt for sit stærke forreste ben og fysiske styrke. Shantelle lagde godt ud og fulgte strategien. Dog ender den meget erfarne englænder med at trække det længste strå, og vinder kampen.


Shantelle beviste dog at hun hører til blandt de dygtigste og viser stort fremskridt i sin udvikling.


Jasmin mødte Ikra Kayir fra Tyrkiet. En kæmper, der har stået til EM mange gange før. 2 guld, 3 sølv, 2 bronze til junior EM/ U21 EM og Multi EM.

Jasmin startede kampen godt med sit forreste ben, og nogle gode slag, 1. omgang blev 7-7. 2. omgang var også meget tæt og en helt lige kamp på et højt niveau fra begge kæmpere. 3 omgang var tempoet helt i top. Jasmin fik et par god hovedspark ind, men desværre fik hendes modstander også nogle point ind. Med 40 sek. tilbage af kampen, var Jasmin bagud med 2 point. Så hun forsøgte at lægge mere pres på. Tyrkeren var erfaren og Jasmin blev desværre ramt i åbningerne. Jasmin lagde yderligere pres på, men tyrkeren fik lukket alt ned og tog sejren.


Skrevet af de 4 trænere der var med og redigeret af Amir.


Spørgsmål kan rettes til:

Sportschef, Amir Rashid

Tlf. 22794746.


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE