Opdatering fra Anti Doping Danmark

28. april 2020

Forbundet har modtaget følgende fra Antidoping Danmark.

Specielt de 2 afsnit omkring medicinsk dispensation (TUE) og E-learning om dopingreglerne burde have din interesse, så du kan undgå at havne i problemer og udelukkelse.


Venlig hilsen / Best regards

Michael Gandø

Formand Talent og Eliteudvalget Teknik

Dansk Taekwondo Forbund/Danish Taekwondo Federation

[email protected]

Tlf.: +45 27525622


Kære forbund

Att. sportslige ansvarlige


En opdatering fra Anti Doping Danmark (ADD) vedrørende antidopingarbejde den kommende tid, som kan være relevant for dig at kende til.


Dopingkontrol

ADD har øget dopingkontrolindsatsen efter en periode med en ny, midlertidig metode, der tager hensyn til smitterisikoen ved COVID-19. ADD har den seneste uge gennemført kontrol med den nye metode blandt udøverne, og det er blevet taget godt imod.


Dopingkontrollen foregår efter en tilpasset procedure, der kan sikre afstand mellem dopingkontrollant og udøver. Udøveren gennemfører dopingkontrolproceduren selv, mens kontrollanten venter udenfor. Der er iværksat en række analytiske værktøjer, der kan sikre, at prøven er fra udøver, og at den er afgivet under kontrollen.


Læs ADD’s nyhed HER


Whereabouts

Under hele COVID-19-forløbet har udøvere i ADD’s prioriterede testgruppe været forpligtede til at udfylde deres whereabouts. Dette gælder naturligvis fortsat, nu hvor ADD har øget kontrolindsatsen igen.


Medicinsk dispensation - TUE

Har dit forbund udøvere, der har behov for behandling, kan I undersøge, om der er tale om tilladt eller forbudt behandling i henhold til Dopinglisten, samt om udøveren skal søge medicinsk dispensation (TUE) HER


Det er vigtigt at være ekstra opmærksom at søge inden for de angivne tidsrammer, da behandlingstiden pt. er længere, idet de læger, som vurderer TUE-ansøgningerne, også er en del af sundhedsvæsnets COVID-19-beredskab. Desuden skal udøvere være opmærksomme på, at der kan være længere behandlingstider i sundhedsvæsnet. Det kan få indflydelse på udøvernes mulighed for at få tid til udredning og dermed mulighed for at søge TUE.


Få styr på antidopingreglerne

E-læringsprogrammet Ren Vinder kører stadig, så udøvere og støttepersonale kan blive opdateret HER


Har dit forbund behov for specifik uddannelse af eliteudøvere eller andet relevant støttepersonale, kan du kontakte Thomas Brock på [email protected] og høre, hvad ADD kan tilbyde til dit forbund.


Stop Doping – sig noget, hvis du ser noget!

Har du viden eller mistanke om doping, så kan du fortsat benytte Stop Doping-hotlinen: www.stopdoping.dk


Hvis dele af indholdet i denne mail er relevant for dine kollegaer, er du velkommen til at videreformidle den.

Har du i øvrigt spørgsmål, er du velkommen til at kontakte ADD. Kontakt Annemarie Haahr Kristensen på [email protected] eller Thomas Brock på [email protected].


#CleanSportDenmark #PlayClean


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE