Munkebo Taekwondo's "grand old man" er gået bort.

25. januar 2020

Mindeord over Arne Andersen

Det er med stor sorg vi har erfaret Arne er sovet stille ind. Vi har mistet en fantastisk personlighed, en fantastisk Taekwondo udøver og en fantastisk ven.
Arne var i rigtigt mange år ansat på Odense Staalskibsværft, og hans guld ur som han altid bar, bevidnede hans jubilæum på værftet. Arne var på værftet bedre kendt som Arne styremaskine, og var kendt og respekteret for den person han var. Man var aldrig i tvivl om hvad Arne mente.
Arne startede med Taekwondo i en relativ sen alder, nemlig i en alder af 50 år. Og årsagen var at han fulgte han barnebarn til træning, og derfra gik det fremad. I 1995 opnåede Arne sort bælte, altså 1. dan. Arne stoppede ikke her, men trænede ufortrødent videre, og det blev i sidste ende til 6. dan, som Arne fik overrakt som æresdan få dage inden hans død.
Arne har betydet rigtigt meget for Munkebo Taekwondo klub. Han har ikke alene været instruktør, men og aktivt medlem af bestyrelsen. Den sidste del af Arnes bestyrelsesarbejde var som sekretær. Et hverv som Arne tog meget seriøst. Der var altid styr på tingene, og bestyrelsesmøderne blev stramt styret af Arne og hans dagsorden – det var ilde set at bevæge sig uden for dagsordenen.
I og med Arne også var gradueringsberettiget forestod han mange gradueringer, og her var han også en hård men retfærdig person. Der var altid orden i papirerne, og der blev stillet krav til eleverne der skulle op.
Jeg er sikker på mange indenfor Taekwondo verdenen er stødt på Arne til sommerlejre. Arne har deltaget i rigtig mange sommerlejre, og ud over at deltage i træningen, fungerede han ligeledes som Munkebo’s ”lejr formand”. Arne sad hver morgen uden for sit telt med sin kaffe og holdt øje med det hele, og kommenterede gerne evt. medlemmer som var kommet sent i seng o.s.v.
Arne vil være savnet i klubben, på trods af vi ofte fik skældud hvis ikke tingene var i orden. Det vil vi komme til at savne.
Klubben afholder næste lørdag teknikstævne, og der var Arne altid den fast bestanddel. Dengang der skulle skrives i pas, var han altid ansvarlige for dette, og gud trøste den som kom til at lave uorden i passene. Vi har altid, når der var faldet ro på tingene mødtes i cafeteriet til lidt morgenmad. Det kommer ikke til at ske på lørdag – det vil jeg virkelig savne.
En stor personlighed er gået væk – en person som jeg har kendt i mere end 15 år, og altid sat utrolig stor pris på. Arne du vil være savnet.
Ære være Arne’s minde.

Palle Liebe
Munkebo Taekwondo klub

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE