Dansk dominans ved Europamesterskaberne

4. april 2019

Det danske Teknik- og FreeStylelandshold har endnu engang bevist at de tilhører den absolutte elite, da de danske udøvere vender hjem med intet mindre end 15 EM-medaljer fra Tyrkiet og pokalen for næstbedste nation overall.

Historisk dansk dobbeltsejr

Blandt stævnets alleryngste deltagere, blev det til dansk dobbeltsejr for Cadet Piger 12-14 år. Her vandt Camille Jespersgaard La Cour (Skive) nemlig en utrolig flot guldmedalje i klassen og kunne efterfølgende lade sig hylde som nykåret Europamester. Blandt cadetterne, var de danske udøvere slet ikke færdige med at vinde de skinnende EM-medaljer, for den blot 12-årige EM-debutant Nete Brønnum-Carlsen (Herlev) vandt nemlig EM-sølv i samme klasse og de to danske piger kunne træde op på medaljeskamlens 2 fornemmeste trin til stor jubel og tonerne af ”Der er et yndigt land”.

EM-sølv til Alba

På den sidste konkurrencedag ved Europamesterskaberne i Poomsae og FreeStyle vinder den blot 15-årige Alba Diget Hollederer (Gladsaxe) en flot EM-sølvmedalje og kan efter en utrolig flot præstation nu kalde sig vice-europamester, efter hun desværre måtte se sig slået af den nye kroatiske europamester med sølle 0,04 point.

Ny dansker overtager tronen

Ved Europamesterskaberne for 2 år siden, blev Nikolai Kronborg (Herlev) Junioreuropamester i den individuelle klasse og de næste 2 år er tronen fortsat dansk, den besiddes nemlig af Bastian Tinggaard Byrgesen (Ikast), der vandt klassen Junior Herrer 15-17 år og derfor er ny dansk Junioreuropamester. Dermed blev Bastian dobbelt europamester, da han på stævnets førstedag vandt EM-guld i Junior Team sammen med Nikolaj Amby (Risskov) og Victor Frisch Schultz (Herlev).

Danmark er Europas næstbedste nation

Efter 3 spændende dage, kan den danske Tekniklandsholdstræner Kytu Dang gøre boet op. Danmark vender hjem med 15 EM-medaljer: 6 Guld, 4 Sølv og 5 Bronzemedaljer. Derudover, blev Danmark hædret som den bedste nation på tværs af kvinderækkerne, den tredjebedste nation hos herrerne og overall sluttede Danmark som den næstbedste nation i Europa – en virkelig flot præstation der fortæller meget om det enormt høje internationale niveau på det danske Tekniklandshold og den danske lejr er fuld af optimisme, med tanke på at det næste store mesterskab bliver Verdensmesterskaberne til næste år, der afholdes i Danmark.