Tekniklandsholdet klar til VM (del 1)

9. november 2018

Dansk Taekwondo Forbund sender et stærkt dansk VM-hold til Verdensmesterskaberne i Poomsae og FreeStyle, der afholdes i Taipei City den 15.-18. november og de danske VM-deltagere er så småt ved at pakke kufferten og er klar til at tage turen om på den anden side af jorden for at repræsentere Danmark.

Danske FreeStylere med højt niveau
I FreeStyle-konkurrencen, stiller Danmark med Freja Beldam Løkke (Risskov), der sidste år vandt World Beach Games i netop FreeStyle for Senior Damer +18år. Freja har flere år fokuseret sin træning omkring FreeStyle-konkurrencerne og regnes blandt den europæiske elite. I FreeStyle for Herrer, stiller Danmark med VM-debutanten Dan Oudom Ou (Herlev) i Senior Herrer +18år, mens det er Emil Nørby (Risskov) der skal repræsentere Danmark i kategorien for Junior Herrer 15-17 år. Her skal de to unge danske udøvere prøve kræfter med verdenseliten indenfor den spektakulære FreeStyle-disciplin.

Danmark stiller også med to unge VM-debutanter i FreeStyle-konkurrencerne. Her skal Silja Kjølbo (Skanderborg) og Andreas Bregnballe Sørensen (Skanderborg) nemlig repræsentere de danske farver i FreeStyle Junior Pair 15-17 år, hvor den unge duo allerede har vundet flere flotte internationale medaljer, heriblandt sølv ved British Open og bronze ved German Open. Silja og Andreas har udviklet sig meget, har nået et højt internationalt niveau og er uden tvivl to af de unge danske profiler vi kan forvente os meget af i fremtiden.

Sidste men ikke mindst, stiller Eva Sandersen (Gangnam Virum) op i FreeStyle-kategorien for Junior Damer 15-17 år, hvor Eva på det seneste har domineret den internationale scene med sin sublime teknik, akrobatik, der går op i en højere enhed, når hun levere sin kunst på banen.

Regerende Europamestre repræsenterer Danmark ved VM
Blandt profilerne i den danske VM-trup finder vi også flere regerende Europamestre, blandt andre den blot 17-årige Eva Sandersen (Gangnam Virum), der deltager ved sit sidste store mesterskab som junior, hvor hun repræsenterer Danmark i Junior Damer 15-17 år i både Poomsae, hvor Eva er regerende Europamester, samt i FreeStyle Junior Damer 15-17 år og Eva er uden tvivl et af de største danske medaljeåb ved dette års Verdensmesterskaber.

I de prestigefyldte klasser for Seniorer 18-30 år, stiller Danmark med Annaline Faye Søeberg (Herlev) og Benjamin Hellegaard Harder (Herlev). Annaline og Benjamin deltager således også i to kategorier; i hver deres individuelle klasse, samt i Senior Pair 18-30 år, hvor duoen er regerende Europamestre. Annaline er desuden regerende Europamester i sin individuelle klasse og vandt den prestigefyldte turnering US Open tidligere i år. Benjamin har leveret det ene internationale topresultat efter det andet i år, hvor de flotte meritter blandt andet tæller en flot Guldmedalje ved German Open 2018 og har blandt andet slået den regerende norske Europamester.

Den danske Tekniklandsholdstræner Kytu Dang, der har haft trænermæssige ansvar for de danske VM-deltageres forberedelser, og den øvrige danske trænerstab bestående af Thomas Purup, Lis Borring og Kim Drube, samt Tekniklandsholdet Head of Team Michael Winther, ser alle frem til et spændende Poomsae og FreeStyle VM i Taipei city, og rejser alle afsted med en stålfast tro på og håb om danske VM-medaljer – men først en lang rejse om på den anden side af jorden.

Se billede 1 HER
Se billede 2 HER
Se billede 3 HER
Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE