Viking Cup 23 i Ry hallerne

2. december 2023

Lørdag den 2. december afvikledes det første DTaF Viking cup i Ry hallerne i samarbejde med Risskov og Skovby Galten taekwondo klub med ca. 160 deltagere i kamp og teknik. Viking cup var det sidste i en række af Taekwondostævner

 i 2023 støttet af DIFs initiativpulje. Turneringsudvalget har gennem en længere periode arbejdet strategisk med at styrke stævnekulturen i Danmark, og samtidig give flere mulighed for at deltage i forbundets stævner.

Fra morgenstunden lørdag den 2. december var der masser aktivitet i Ryhallerne, der lå smukt i det snebedækkede Ry. Kampstævnet var denne gang et puljestævne. Der blev samtidig eksperimenteret med nye klasser og færre vægtklasser. Disse tiltag vil blive evalueret og udviklet videre på i 2024. Teknik stævnet var lidt mindre denne gang. Der blev leveret flotte præstationer af udøverne.


Et nyt tiltag var også at man kårede bedste kamp og bedste Poomsae. Der var stor kamp blandt klubberne om de eftertragte pokaler. Mest vindende klub i Poomsae blev Kolding Taekwondo klub Silla, mens Vejle taekwondo klub blev mest vindende klub i kamp. Stort tillykke til alle medaljetagerne og til resten af deltagerne for deres flotte indsats. Det lover godt for de kommende taekwondo generationer.


Viking Cups formål er at give udøverne de bedste muligheder for at kunne udvikle sig og konkurrere mod andre taekwondo udøvere. IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN WIN IT er stævnets motto.


Det var i en periode usikkert om stævnet kunne gennemføres. Kæmpe tak til alle ildsjælene ude i klubberne, der har kæmpet for at dette stævne kunne afvikles. For turneringsudvalget var det vigtigt at gennemføre stævnet, for at give taekwondo udøvere mulighed for at deltage i sikre forbundsstyrrede stævner.


En stor tak til Mickey og resten af hans team fra Risskov og Vejle for at skabe gode rammer for stævnet. Tak til alle udøvere, trænere og publikum for en flot indsats I kan være stolte af. Stor tak til alle dommere i kamp og teknik for jeres engagement og professionelle arbejde. Tak til Carsten A. Pedersen for at designe en unik plakat til stævnet. Tak til stævneadministrator og stævneleder i både kamp og teknik for jeres indsats. Derudover en tak til Ron og Jelle fra Martial Events for endnu en gang sikre en god afvikling af stævnet.


Viking Cup var det sidste stævne i 2023. Der er dog allerede den 27.1 Munkebo Cup i Poomsae, og den 24.2 Esbjerg + cup i både kamp og teknik. Registreringen til begge stævner åbner. meget snart.


Tak til alle for en rigtig god stævnedag i Ry. Vi ses i 2024 til nye stævner.


med sportslig hilsen

Turneringsudvalget


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE