Danmark slutter EM i teknik af med endnu 2 medaljer

26. november 2023

Også på den sidste dag ved EM i Innsbruck lykkedes det for det danske teknik-landshold at sikre medaljer til Danmark – nemlig både en guldmedalje og en bronzemedalje.

Den sidste stævnedag startede fra morgenstunden med konkurrencen i Senior u. 30 Pair, hvor Sofie A. R. Nielsen og Lucas Glass Nicolaisen (begge Islev Taekwondo Klub) repræsenterede de danske farver. Som ventet blev Sofie og Lucas mødt med hård konkurrence og på trods af en flot præstation fra det unge par på banen, lykkedes det desværre ikke for Sofie og Lucas at komme videre fra semifinalen.

Samtidig med Senior u. 30 Pair var det ligeledes tid til EM-debut for Junior Team female bestående Annebell Tamayo Wittendorf Ibsen (Gangnam Sportstaekwondo Klub), Maria Faarkrog-Søgaard (Skive Taekwondo Klub Keum Gang) og Lune Fabricius Hjort (Vejle Taekwondo Klub). De unge EM-debutanter formåede hurtigt at ryste mesterskabsnerverne af sig og kvalificerede sig til finalen som nummer 6. Denne placering fastholdt pigerne i finalen efter igen at have leveret to flotte poomsaer. Desværre blev der således ingen medaljer til Junior Team female i denne omgang.

Herefter var det tid til, at vores erfarne mesterskabsdeltager i Master u. 65-gruppen, Jørn Christian Andersen (Herlev Taekwondo Klub, skulle på banen. Jørn imponerede dommerne med sin præstation på banen, og han kan nu tilføje en flot titel som europamester på sit CV.

Inden frokostpausen nåede vi også at se Lisette Gonge (Hinnerup Taekwondoklub) og Hans Christensen (Herning Taekwondoklub) i aktion på banen igen – denne gang i par-disciplinen, Senior o. 30 Pair. Lisette og Hans var kommet i et ungt selskab, idet gruppens deltagere kan være helt ned til 31 år. Selv om vores Senior o. 30 Pair præsterede godt på banen, måtte de erkende, at de yngre konkurrenter snuppede medaljerne. Lisette og Hans sluttede som Europas nr. 8.

Danmarks EM-deltagelse 2023 sluttede med endnu en EM-medalje. Det dygtige Freestyle Team bestående af Andreas Bregnballe Sørensen (Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub), Johan Diget Hollederer (Gladsaxe Taekwondo Klub), Johan Fredmar (Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub), Silja Kjølby (Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub) og Silje Anne Liborius Jensen (Skive Taekwondo Klub Keum Gang) skulle forsøge at forsvare mesterskabstitlen fra 2021. Den nye koreografi sad lige i skabet, og hallen var ved at sprænges af tilråb og klapsalver, da det danske team fyrede den af på banen. Desværre blev det Italien og Spanien, der endte med at snuppe hhv. guld og sølv med små marginaler, og det danske Freestyle Team sluttede af med en flot bronzemedalje.

Således sluttede konkurrencerne ved EM i Innsbruck med en rigtig flot medaljehøst til Danmark – i alt 13 medaljer fordelt med:

7 guldmedaljer

2 sølvmedaljer

4 bronzemedaljer

Ud over de 13 mesterskabsmedaljer opnåede de danske udøvere yderligere 6 finaleplaceringer. Alt dette ud at blot 25 opstillinger fra det danske teknik-landshold.

De 13 EM-medaljer er det højeste antal medaljer, det danske teknik-landshold har taget med hjem fra et europamesterskab.

Ved stævnets afslutning opnåede Danmark tilmed den ære, at blive kåret som 3. mest vindende nation i kategorien ”female” samt 3. mest vindende nation ”over-all”.

Coaches for teknik-landsholdet under EM var: Finn Buchardt (Holbæk Musool Taekwondo Klub), Nikolai Kronborg (Arirang Herlev Taekwondo Academy) og Lærke Kamp (Kongsvang Taekwondo Klub). Kirsten Kamp (Kongsvang Taekwondo Klub) deltog som Head of Team.

Landsholdsledelsen under EM 2023 ønsker alle udøvere KÆMPESTORT TILLYKKE med de fantastisk flotte resultater. Vi er stolte af Jer.

Tak til både udøvere og supportere for jeres positive indstilling, holdånd og opbakning. Det har været en fornøjelse af følge Jer.