VM Poomsae

25. april 2022

Ny dansk Verdensmester i Poomsae

Danmark har fået sin første Verdensmester i Teknik siden 2014, da den blot 21-årige Eva Sandersen blev individuel Verdensmester i Poomsae, i klassen Senior Damer -30 år. Det var en helt igennem fantastisk følelse og en kæmpe forløsning for hele det danske VM-hold og naturligvis og ikke mindst for Eva Sandersen, der nu kan kalde sig verdens bedste og skriver sig ind i historiebøgerne, som den blot 3. danske Verdensmester i Poomsae (Kytu 2007 + Lis 2014).


Ikke nok med at Eva vandt en velfortjent VM-guldmedalje, så blev Eva også kåret til MVP ved VM og kunne endnu engang lade sig tiljuble af hele hallen, da hun modtog den fornemme hæder, sammen med den koreanske verdensmester Wanjin, der blev kåret til MVP på herresiden.


Den tidligere danske verdensmester Ky-Tu Dang, der igen er trådt ind på banen for at konkurrere, deltog i klassen Senior Herrer -60 år leverede en række helt fantastiske præstationer i klassen Senior Herrer -60 år, hvor det blev til en fornem dansk VM-sølvmedalje.


I klassen lige oven over; Senior Herrer -65 år, blev det til dansk VM-bronze. Her var det landsholds-veteranen Jørn Christian Andersen der nåede frem til sin første Top-8 battle. I Bronzefinalen, tabte Jørn desværre knebent til den senere iranske verdensmester, men den der var bronzemedaljen allerede i hus.


Med førstedagens VM-bronzemedalje i FreeStyle, blev det samlede danske resultat 4 VM-medaljer i alt, og med Teknikslandsholdets flotte resultater: 1 Guld, 1 Sølv og 2 Bronze sluttede Danmark på ranglistens 8. plads blandt de 69 deltagende nationer.


Stort tillykke til de danske VM-deltagere for deres outstanding måde at repræsentere Taekwondo-Danmark på, og så endda på den allerstørste scene og viser det høje niveau der er i Danmark – og har samtidig vist et kæmpe potentiale, der under ledelse af den danske landsholdstræner Kim Drube, meget gerne skulle komme til udtryk de næste mange år...


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE