Dansk VM-bronze på andendagen

22. april 2022

Endelig! Danmark vinder den første VM-medalje på andendagen ved VM i Korea.

Det største danske medaljehåb Eva Sandersen, deltog i dagens Freestyle konkurrence for Senior Damer, en disciplin Eva mestrer til fulde og en disciplin hvor Eva er regerende Europamester. Derfor var forhåbningerne for en VM-medalje store og Eva leverede en flot semifinale, der sendte hende videre til finalerunden som næstbedste, trods en lidt besværlig lodtrækning. I finalen, var kampen om medaljerne skærpet, og medaljerne blev afgjort på mindste marginaler. Resultatet blev således, at Eva sluttede på en fornem 3. plads, kun overgået af den tidligere amerikanske verdensmester og den nykårede koreanske hjemmebanefavorit og nu verdensmester i den spektakulære disciplin. Det flotte resultat skabte stor dansk jubel om end det danske landshold sad tilbage med en lidt splittet følelse for det kunne lige så godt have været blevet til en dansk verdensmester, dog skal der ikke herske nogen tvivl om at den flotte bronzemedalje er en kæmpe forløsning, som Eva og resten af Taekwondo-Danmark skal være utroligt stolte af.

Udover den flotte bronzemedalje, blev det også til flere flotte danske placeringer. Først leverede Camille La Cour (Junior Damer 15-17) en utrolig flot præstation da hun i 1. finale battle stod over for den førsteseedede og senere koreanske Verdensmester. Camille leverede en præstation i verdensklasse, da hun i en af de 2 runder slog den senere VM-guldvinder og gav hende kamp til stregen og sluttede på en flot 5. plads. De 2 finalerunder der blev udskudt fra i torsdags, skulle også gennemføres. Her sluttede det danske FreeStyle Team på en flot 7. plads og placerede sig ikke overraskende som det bedst placerede europæiske hold. I Junior Female Team, leverede den unge danske trio en stærk præstation men tabte desværre knebent til Iran, der senere vandt VM-sølv.

Alt i alt, en god og mindeværdig dansk VM-dag med mange flotte præstationer, der med flere Top 8-placeringer uden tvivl må regnes som en del af verdenseliten.

Lørdag er Danmark repræsenteret i to discipliner: Joachim Falk lægger ud fra morgenstunden i Cadet Drenge -14 år mens Lærke Kamp Pedersen og Benjamin Hellegaard-Harder repræsenterer Danmark i Senior Pair -30 og der venter endnu en spændende stævnedag i bydelen Goyang, lige nord for Seoul.