Danmark bedst i Europa

22. november 2021

Den sidste dag ved Europamesterskaberne blev endnu en succes for det danske Tekniklandshold. Dagens præstationer blev belønnet med yderligere 2 guld og 2 bronzemedaljer.

Dobbelt dansk bronze

Danmark lagde igen godt fra land, ved 3. og sidste stævnedag ved Europamesterskaberne i Portugal, med 2 bronzemedaljer allerede inden frokostpausen. I Master III vandt Jørn Christian Andersen (Herlev) bronze; en flot placering, der samtidig giver anledning til at se endnu større muligheder i fremtiden, i det Jørn tidligere har slået den nye tyske europamester.


De kvalificerede sig til Finalen som bedst placerede Senior Pair under 30 år efter en pragtpræstation i Semifinale¬runden og efter finalerunden sluttede det stærke danske Pair med Alba Diget Hollederer (Gladsaxe) og Mathias Jespersgaard Laursen (Herlev) på 3. pladsen og dermed blev det til endnu en dansk bronzemedalje. Flot af den relativt nye Pair-konstellation.


Guld Gutterne genvinder EM-titlen

Det danske Junior Herrer Team, der består af Bastian Tinggaard Byrgesen (Ikast), Nikolaj Amby (Risskov) og Victor Frisch Schultz (Herlev) og som i daglig tale går under navnet Team Gutter, sluttede deres Juniorkarriere af med manér da de 3 dygtige unge herrer genvandt EM-guldet i Junior Herrer team klassen, præcis som for 2 år siden. Bastian, Nikolaj og Victor var sidste hold i finalen og forvaltede favoritværdigheden med bravur og vandt dermed Danmarks 7. EM-guldmedalje ved dette Europa¬mesterskab.


EM sluttede med historisk dansk guld

Mesterskabets sidste disciplin var FreeStyle Team, hvor niveauet på den internationale konkurrence kun bliver stærkere og stærkere. Det danske FreeStyle Team med Silje Halskov Ekelund (Hvalsø), Silja Kjølbo (Skanderborg), Johan Hollederer (Gladsaxe), Johan Fredmar (Skanderborg) og Andreas Bregnballe Sørensen (Skanderborg) leverede en fantastisk præstation og sikrede sig guldet i den spektakulære disciplin, foran de traditionelt stærke nationer som Italien, Spanien og Tyrkiet.


Danmark er Europas bedste nation

Det samlede resultat ved dette års europamesterskaber blev 8 Guld, 1 Sølv og 3 Bronzemedaljer og det danske Tekniklandshold leverer et episk resultat med 12 EM-medaljer ud af 19 mulige. En historisk bedrift og Danmark fik endda endnu mere at juble over da Eva Sandersen fuldt fortjent blev kåret til MVP Female som mesterskabernes absolut største stjerne.


Ved Mesterskabernes afslutning, skulle de bedste nationer kåres. I nationskonkurrencen for Male Team, blev Danmark en flot nummer 2 kun overgået af Spanien. Kåringen som Europas næstbedste Herrer nation var endda bedre end ved EM-2019, hvor Danmark blev nummer 3 i samme kategori. I den interne konkurrence mellem nationerne, genvandt Danmark kåringen som Europa¬mesterskabernes bedste Female Team og slog således en tyk streg under at Danmark har et helt særligt højt niveau blandt de danske damer indenfor Poomsae og FreeStyle.


Da det endelige regnskab skulle gøres op, blev Danmark kåret til Europas bedste nation på tværs af samtlige tekniske discipliner. Det danske Tekniklandshold vender således hjem med 12 medaljer, 1 personlig MVP pris og 3 Nationstrofæer efter et historisk godt EM i Portugal.


Hele den danske Landsholdsledelse, takkede alle på og omkring Tekniklandsholdet i forhold til den enorme indsats der er lagt for dagen blandt de danske udøvere, lige fra deres daglige træning ude i klubberne, i deres træning på tværs af landet og den enorme opbakning Tekniklandsholdet har i de mange engagerede forældre, der også under Mesterskaberne i Portugal har ydet en kæmpe indsats for at bakke op omkring udøverne, så de har kunnet præstere optimalt.

Sportschef Michael Winther, fik en stor klapsalve af alle i den danske delegation, for sit enorme engagement og prisværdige evne til at åbne døre og få ting til at ske for landsholdet på disse ture. Det er guld værd.

Trænerteamet, bestående af Amalie Benfeldt Purup, Thomas Benfeldt Purup, Kytu Dang og Kim Drube er sammen med Sportschefen allerede nu i gang med forberedelserne frem mod VM, der afholdes i medio april næste år.


De danske medaljevindere:

GULD Poomsae Female Cadet Nete Brønnum-Carlsen

GULD Poomsae Female Junior Camille La Cour

GULD Poomsae Male Junior Bastian Tinggard Byrgesen

GULD Poomsae Senior Female -30 Eva Sandersen

GULD Poomsae Junior Male Team Nikolaj Amby, Victor Frisch Schultz, Bastian Tinggaard Byrgesen

GULD FreeStyle Male +17 Andreas Bregnballe Sørensen

GULD FreeStyle Female +17 Eva Sandersen

GULD FreeStyle Team +12 Silje Halskov Ekelund, Silja Kjølbo, Johan Diget Hollederer, Johan Fredmar, Andreas Bregnballe Sørensen

SØLV Poomsae Senior Female Team -30 Alba Diget Hollederer, Caroline La Cour, Lærke Kamp Pedersen

BRONZE Poomsae Senior Female -40 Charlotte Petersen Henriksen

BRONZE Poomsae Master III -65 Jørn Christian Andersen

BRONZE Poomsae Senior Pair -30 Alba Diget Hollederer, Mathias Jespersgaard Laursen


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE