Nedtakten af Taekwondoens dag

14. september 2021

Weekenden har været fyldt med Taekwondo, Koreansk kultur og god mad i maven. Taekwondoens dag anno 2021 har budt på klubinitiativer, forbundsarrangement, restaurant muligheder og opvisning i verdensklasse.

Klubinitiativ

Lørdag formiddag havde 9 klubber inviteret deres respektive lokalområde til en åben træning. I Islev Taekwondo Klub slog mange vejen forbi, da der, meget belejligt, var skolearrangement på den skole hvor Islev har træningslokaler. I Solrød Taekwondo Klub blev man budt velkommen med en kagemand hvorpå der stod: Taekwondoens dag.

Formålet med klubinitiativet, som var ’Taekwondoens dags’ vigtigste initiativ, var at understøtte rekruttering af nye medlemmer i klubberne – Forbundet har i den forbindelse aktiveret reklamer for den åbne klubtræning, ved de tilmeldte klubber på www.taekwondoensdag.dk


Forbundsarrangement

Lørdag eftermiddag og aften var alle medlemmer under Dansk Taekwondo Forbund inviteret til forbundsevent i Idrættens Hus. Her blev de 44 fremmødte udøvere præsenteret for et program bestående af Poomsae-, kamptræning, oplæg om idrættens betydning og mentaltræning samt lækker koreansk mad.

Arrangementet blev åbnet af den Koreanske ambassadør i Danmark, Sangjin Park samt forbundet formand (præsident), Mireille.

Master Yeonjae Lee som er tjekkisk landsholdstræner i Poomsae, Master Dongmin Cha som er Irsk landsholdstræner i kamp samt OL-guldvinder i 2008 samt Master Younghun Jung som er landsholdstræner for det Estlands juniorer i kamp, var trænerne som havde ansvaret for træningen på 2,5 time.

Tilbagemeldingerne på mestrenes tilgang til træning var meget positivt og der var bred enighed om at de havde lært nye grundprincipper som udøverne ville tage med hjem i egen træning i klubben samt havde en sjov og god træning.


Koreanske Restaurant

Hele weekenden var der mulighed for at få et godt koreansk måltid mad, på én af de fire restauranter der tilbød procenter på regningen, i anledningen af Taekwondoens dag.


Opvisning ved Kukkiwon Taekwondo Demonstration Team

Søndag var der lagt op til et brag af en Taekwondo-fest på Frederiksberg Gymnasium og sådan blev det også! Igen åbnede den Koreanske Ambassadør, Sangjin Park og forbundets formand, Mireille begivenheden. Der blev også overrakt blomster til Master Il Hua Hong som er ansvarlig for delegationen af Kukkiwon Taekwondo Demonstration Team, som tak for at Demonstration Teamet ville komme til Danmark. Herefter viste Rødovre Taekwondo Klub hvordan en god børnetræning kan se ud, med spark til pude, Teageuk samt kampopvisning.

Efter 30 minutters opvarmning til hovedeventet gik Kukkiwon Taekwondo Demonstration Team på gulvet og leveret et brag af show hvor synkrone bevægelser og spark i 3 meters højde, med stor tydelighed, imponerede de 300-400 fremmødte tilskuere.


Tusind tak for jeres deltage i én eller flere del af Taekwondoens dag – lad os SAMMEN tage det til et endnu vildere niveau i 2022.


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE