Flere flotte danske medaljer Down Under.

30. maj 2021

Indenfor de tekniske discipliner (Poomsae og FreeStyle) har COVID-19 pandemien konverteret de internationale turneringer til at foregå online.

Dette års G2 Oceanian Online Championships, der er forankret i Australien, var ingen undtagelse og det danske landshold stillede op med flere profiler, der med flotte præstationer og alle danske udøvere vandt medaljer.


Guld og sølv – midt om natten

For to af de danske medaljehåb, skulle Eva Sandersen (Gangnam) og Benjamin Hellegaard-Harder (Herlev) gå deres finaler LIVE via ZOOM, men da Australien ligger i en noget andet tidszone end den danske, lå LIVE finalerne natten til søndag dansk tid, hvor Benjamins finale i Senior Herrer -30år var planlagt til klokken 03:45, mens Evas finale i Senior Damer -30år var planlagt til klokken 04:55.


Trods det noget skæve finaletidspunkt, leverede begge danske udøvere en virkelig flot præstation, hvor Benjamin vandt sølv, efter et knebent nederlag til USA, mens Eva gik hele vejen og i suveræn stil vandt en flot og velfortjent guldmedalje. Flotte præstationer af dem begge især de noget anderledes omstændigheder med opvarmning klokken 1 om natten taget i betragtning. Fuglene var da også begyndt at kvidre, da de 2 medaljevindere og en træt landsholdstræner endelig kunne gå i seng.


Dobbelt dansk bronze i FreeStyle

Under G2 Oceanian Online Championships blev der også konkurreret i FreeStyle-disciplinen, der udvikler sig eksponentielt på verdensplan. Her var Danmark naturligvis også repræsenteret, nemlig ved de to klubkammerater og Landsholdsudøvere Silja Kjølbo (Skanderborg) og Andreas Bregnballe Sørensen (Skanderborg), der begge stillede op i de individuelle Freestyle klasser for hhv. Senior Damer +17år og Senior Herrer +17år. Med fokuseret coaching af den Assisterende Landsholdstræner Thomas Purup, leverede begge udøvere flotte præstationer og blev belønnet med hver sin bronze¬medalje. Særligt Andreas lå med helt fremme i medaljekampen og var sølle 0,1 point fra guldmedaljen.


Medaljer til alle danske deltagere

I Masters grupperne, er Jørn Christian Andersen (Herlev) lige rykket op i en ny klasse og her lykkedes det ham at vinde sølv. Lene Marie Kjær (Herlev) og Lis Borring (Bornholm), der gør comeback på den internationale arena, var også med i hver deres individuelle klasse og begge præstationer rakte til Bronze.


Dermed kan Landsholdsledelsen konkludere at alle danske udøvere leverede et højt internationalt niveau og kan glæde sig over at samtlige danske udøvere vinder medaljer ved G2 Oceanian Online Championships. Der går nok lidt inden de danske medaljevindere kan hænge deres flotte medaljer om halsen, da de skal sendes med posten fra Australien.


De danske medaljevindere:

GULD Eva Sandersen Gangnam

SØLV Benjamin Hellegaard-Harder Herlev

SØLV Jørn Christian Andersen Herlev

BRONZE Silja Kjølbo Skanderborg

BRONZE Andreas Bregnballe Sørensen Skanderborg

BRONZE Lene Marie Kjær Herlev

BRONZE Lis Borring Bornholm


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE