Evaluering af kampdag 1. til EM i Sofia

8. april 2021

Alle tre kæmpere røg desværre ud i første runde, trods gode indsatser. Herunder exits til to af EM-holdets profiler samt en debutant.

Tobias Hyttel, -58kg., fra Rødovre mødte i første kamp topkæmperen og tidligere em medaljetager Omar Sharif fra Ungarn. De to kæmpere kender hinanden særdeles godt fra flere træningscamps. Kampen startede jævnbyrdigt og de to kæmpere fulgtes tæt ad - pointmæssigt. Tobias førte den meget taktisk kamp gennem første og anden runde. Pointforskellen blev udlignet efter flere fejltrin fra Tobias, som resulterede i 3 minuspoint. Gennem hele kampen udviste Tobias stor tålmodighed samt et godt taktisk overblik, men den meget tætte kamp går til modstanderen, som et resultat af et snitspark på den elektroniske hjelm. Til trods for flere gode sekvenser i de døende sekunder, med blandt andet et flot baglæns cirkelspark til hovedet fra Tobias, lykkedes det ikke at hente de

nødvendige sidste point.

Både Tobias og Landsholdstræner Aziz Acharki, er ærgerlige over resultatet, men tilfredse med indsatsen. EM er en god generalprøve frem mod den kommende OL kvalifikation i Maj.


Næste kæmper på måtten var Shantelle Mendoza, -49kg., også fra Rødovre. Shantelle mødte den topseedede Russer, Eliza 

Ryadninskaya, som har flere mesterskabsmedaljer med sig i bagagen, samt er én af de få udtagede Grand Prix deltagere.

Kampen startede i meget højt tempo og begge kæmpere lykkedes i en flot dueller. Desværre har begge kæmpere svært ved at få point på det elektroniske udstyr og i lange perioder af kampen afgøres duellerne på hvem der lander de bedste slag. Shantelle taber en Taekwondomæssig tæt kamp, på trods af stor pointforskel - 17-6. Russeren trak fra ved hjælp af hele 9 strafpoint som Shantelle fik tildelt i løbet af de 3 runder.

Shantelle lægger ikke skjul på sin skuffelse, da hun bestemt havde sat næsen op efter mere, men fatter mod ved landsholdstrænerens kommentar.

Aziz Asharki udtaler: "modstanderens høje niveau taget i betragtning, er jeg tilfreds med Shantelles indsats. Hun lykkedes med planen om at lukke Russeren af, og scorer flere point på slag. Desværre skal vi være bedre til at undgå strafpoint, men det er jeg sikker på at vi får rettet til næste gang. Shantelle har udviklet sig meget, og træner målrettet mod næste stop, OL kvalifikationen i maj"


Micaela kæmper I klassen -46 kg., hvor hun møder en stærk pige fra Montenegro.

Selv om der er var højdeforskel, så styrer Micaela alligevel kampen i første runde, hvor hun går ud som vinder.

Anden og tredje runde bliver dog i modstanderens favør, da Micaela laver nogle småfejl, som bliver straffet omgående. Som senior er der ikke plads til mange fejl.

Kampen endte 30-10 til Montenegro.

Fra landsholdstræneren: "For Micaela er det er god debut som senior, og der er helt klart et potentiale der kan udvikles".

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE