VM i Taekwondo Poomsae på dansk grund aflyses.

16. marts 2020

Det planlagte VM i Taekwondo Poomsae, der skulle holdes i slutningen af maj i Herning, er aflyst på grund af den globale COVID19-situation

Det er med stor beklagelse, at arrangørerne af VM i Taekwondo Poomsae, planlagt til afholdelse i Herning fra 21. - 24.maj 2020, nu aflyser turneringen. Det har World Taekwondo netop meddelt i et brev til alle de nationale forbund.


- Vi har været i løbende dialog med World Taekwondo, siden det stod klart, at COVID19-situationen var alvorlig, og nu er der så truffet en beslutning om aflysning. Alle parter er helt enige i beslutningen fra World Taekwondo, for atleternes helbred er naturligvis det allervigtigste. Samtidig var der udsigt til en nærmest uoverstigelig logistisk udfordring, hvis VM skulle gennemføres på en sikker og sportslig forsvarlig vis, siger Søren Holmgård Knudsen, formand for Dansk Taekwondo Forbund.


Undervejs i beslutningsprocessen er alle sten blevet vendt, men det stod i weekenden klart at gennemførsel ikke er mulig.


Der var forventet op mod 1500 deltagere fra en lang række forskellige lande til VM, men COVID19-krisen har skabt stor usikkerhed og rejst mange spørgsmål hos de potentielle deltagere.


Samtidig har de mange midlertidige rejserestriktioner som en lang række lande, herunder Danmark, har indført, skabt betydelig usikkerhed om gennemførslen.


VM i Taekwondo Poomsae gennemføres normalt hvert andet år. Hvorvidt det kan lade sig gøre at afvikle turneringen på et andet tidspunkt vil være op til World Taekwondo.


VM i Taekwondo Poomsae 2020 i Danmark var et samarbejde mellem World Taekwondo, Dansk Taekwondo Forbund, Sport Event Denmark og Herning Kommune.

Kontaktinformation


Søren Holmgård Knudsen, formand for Dansk Taekwondo Forbund, 2466 4872

Frank Hyldgaard, projektleder, Herning Kommune, 3068 1820


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE