Nye danske europamestre på mesterskabernes første dag

3. april 2019

Danmark har et af Europas bedste Taekwondolandshold. De beviste de danske udøvere allerede ved Europamesterskabernes første dag, hvor det blev til hele 6 danske medaljer: 3 Guld, 1 Sølv og 2 Bronze.

Suveræn Europamester

Den blot 18-årige Eva Sandersen (Gangnam Virum), tog tirsdag eftermiddag en af karrierens største skalpe, da hun som førsteårs-senior vandt EM-guld i den individuelle klasse for Senior Damer under 30 år. I finalen slog hun endda den tyrkiske hjemmebanefavorit og tidligere verdensmester, Elif Yilmaz og den danske pige kunne således lade sig hylde som ny Europamester. Som noget helt særligt, overtager Eva nemlig tronen efter en anden dansker, idet Annaline Faye Søeberg (Herlev), var regerende europamester i samme klasse; altså ind til for et par timer siden. Annaline deltager ikke selv ved dette års Europa¬mesterskaber, da hun, grundet sine studier, har valgt at tage orlov fra det danske Taekwondolandshold.

I klassen for Senior Damer under 30 år, blev det endda til en dansk dobbeltsejr, da Lærke Kamp Pedersen (Lyseng) vandt en flot bronzemedalje og sammen har de 2 unge piger bevist at Danmark har en unik høj standard i den prestigefyldte klasse for Senior Damer.


Guld og Bronze i Junior Team

Dansk Taekwondo har altid haft stolte traditioner i Team-disciplinerne og resultaterne ved dette års Europamesterskaber var ingen undtagelse, da de danske deltagere i Junior Herrer Team og Junior Dame Team begge vandt medaljer.

I Junior Herrer Team gik Victor Frisch Schultz (Herlev), Bastian Tinggaard Byrgesen (Ikast) og Nikolaj Amby (Risskov) hele vejen. Den danske trio – også kendt som ”Team Gutterne” – leverede noget af en fantompræstation i finalerunden, hvor de formåede at holde samtlige konkurrenter bag sig og kunne til stor dansk jubel lade sig hylde som Europamestre anno 2019, mens Alba Diget Hollederer (Gladsaxe), Caroline Amby (Risskov) og Silje Liborius Jensen (Skive) også leverede en helt igennem fantastisk præstation på gulvet, hvilket rakte til en flot EM-bronze i Junior Dame Team


Guld og Sølv i FreeStyle

Som nykåret Europamester i Poomsae, skulle Eva Sandersen også dyste om medaljerne i FreeStyle. Ved EM for 2 år siden, blev det til en noget overraskende sølvmedalje efter Eva tabte til Tyrkiet, men denne gang havde Eva ekstra meget energi; hun leverede en fantastisk flot præstation og levnede ikke sine modstandere en chance og vandt en helt suveræn guldmedalje, dagens anden til den unge danske pige, der hermed er dobbelt-Europamester. Hævnen er sød, som man siger...

Dagens sølvmedalje blev også vundet i FreeStyle, hvor Johan Diget Hollederer (Gladsaxe) tabte knebent til den russiske guldvinder. Ved turneringens afslutning, holdt hele hallen vejret, da Johan og den tyske forhåndsfavorit lå á point, men med en fintælling af dommernes point til de to kombattanter, trak Johan det længste strå og sluttede på gruppens andenplads og fik hængt en skinnende sølvmedalje om halsen.

Med 3 nyslåede EM-guldmedaljer, 1 EM-sølv og 2 bronzemedaljer på førstedagen ved Europa-mesterskaberne, har det danske Tekniklandshold lagt utrolig flot fra land, vist enorm høj international klasse og den danske Tekniklandsholdstræner Kytu Dang er fuld af forventninger til de næste stævnedage i Tyrkiet.


Yderligere henvendelse til:

Michael Winther +4560195018

Ky-Tu Dang +4521765342

Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE