Lisa Kjær Gjessing jagter ottende mesterskabstitel i streg.

7. juni 2018

Taekwondokæmperen går efter at fortsætte stimen som ubesejret ved EM, der afvikles søndag den 10. juni i Plovdiv, Bulgarien. Mesterskabet giver også international debut til 16-årige Adam Carbon.

Siden 2013 har Lisa Kjær Gjessing været urørlig i international parataekwondo, hvor det er blevet til fire VM-titler og tre EM-guldmedaljer. Danskerens motivation fejler dog ikke noget forud for EM, hvor hun går efter at fortsætte dominansen.

- Jeg forventer, at jeg vinder EM. Efterhånden er det da et delmål, at jeg ikke vil besejres. Det er stadig lige sjovt at kæmpe, og det giver et kick, siger Lisa Kjær Gjessing.

Fire ud af verdens fem højest rangerede kvinder i Gjessings klasse K44 er med ved EM, heriblandt russiske Ayshat Ramazanova, som hun senest besejrede i VM-finalen sidste år. Mens de yngre konkurrenter har pudset formen af ved en række internationale stævner henover foråret, har den 39-årige danske verdensetter forberedt sig med intens fysisk træning på La Santa og sparring hjemme i Aarhus.

- Formen er god, og det er vigtigt, da kamptiden er lavet om fra tre gange halvandet minut til nu fem minutter i træk med mulighed for at tage timeout. Jeg har kun prøvet det én gang før, og der synes jeg, folk generelt blev trætte hurtigere, siger hun.

Debutant samler erfaring
Hjemme har Lisa Kjær Gjessing i foråret fået ny sparringspartner i 16-årige Adam Carbon, der er født uden venstre hånd. Talentet er så stort, at landstræner Bjarne Johansen har taget ham med til EM i Plovdiv.

- Han har brug for så meget erfaring, han kan få, og skal i gang med at samle point til verdensranglisten. Noget resultatmål har vi ikke, men Adam skal ud og styre så meget som muligt i duellerne og kampens tempo, siger Bjarne Johansen.

Den danske trup ankommer til Plovdiv fredag den 8. juni. Lørdag skal Adam Carbon klassificeres, og begge atleter skal vejes og træne. Søndag afvikles EM over fire runder.

Om Lisa Kjær Gjessing
Alder: 39
Bopæl: Ry
Klub: Risskov Taekwondo Klub
Sportsklasse: K44 (under 58 kg)
Handicap: Halvdelen af venstre underarm amputeret pga. kræft (2012)

Om Adam Carbon
Alder: 16
Bopæl: Aarhus
Klub: Viby Tang soo do/Aarhus Syd Tang soo do
Sportsklasse: K44 (under 61 kg)
Handicap: Født uden venstre hånd samt fire fingre på højre hånd

Para Sport Danmark har stået for at sætte tekst og billede sammen,

Ann Oxfeldt Olsen
HB medlem


Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE