Presse/Nyheder

Beretning 1 - Senior VM 2017 i Muju, Korea

DTaF sender et hold på 2 udøvere, 2 coaches og 1 holdleder.

På tirsdag den 20.juni 2017 rejser holdet til Muju, Korea.

Senior kvinder -53 kg. – Sarah Malykke
Senior kvinder -57 kg. – Louise Christensen
Coach - Bjarne Johansen
Coach – Farooq Rashid
Head of Team – Søren Holmgård Knudsen

Her en lille beretning fra de 2 udøvere:

Sarah Malykke, Senior kvinder -53 kg.
I juli 2016 valgte jeg efter min studentereksamen at flytte til Miami, USA for at træne med den amerikanske landstræner, Juan Moreno. Det har været en drøm siden jeg var 13 år, som endelig blev til virkelighed. Udover helt utrolig og professionel træning med Coach Moreno, så får jeg også fantastisk sparring til daglig, bl.a. med OL bronze vinder, Paige McPherson og Terrence Jennings, samt Pan American guldvinder Amanda Bluford.
Allerede fra første dag jeg ankom til USA, blev min træning struktureret – min morgentræning 5 gange om ugen er blevet udarbejdet af Marlen Moreno, som er tidligere mexicansk kvindelandstræner. Jeg gennemgik en masse fysiske tests med hende, så hun på den måde kunne skabe et fysisk træningsprogram, der på sigt skulle gøre mig til en stærk bantamweight kæmper. I alt 11 træningspas om ugen.

Inden jeg flyttede til USA lå jeg omkring nummer 35 på verdensranglisten, og nu ligger jeg nummer 19, så selvom jeg kan mærke en kæmpe fremgang, så kan det også ses på listen.
Jeg ved at til et VM som dette, så kan alt ske. Alle deltagere til et VM forventes at have trænet benhårdt i månedsvis, alle har et vist teknisk og taktisk niveau, så virkelig alt kan ske. Jeg tror på, at det er den person der formår at præstere på dagen, der når længst, og at det absolut kun er marginaler, der afgør om man går hele vejen til guldet eller ryger ud lige inden medaljerne. Jeg tror på at det især er den mentale tilstand, der kommer til at blive afgørende, så det har jeg haft kæmpe fokus på i mine forberedelser, samtidig med al min fysiske træning. Jeg føler mig klar, og ved at jeg på ingen måde kunne være bedre forberedt end den træning jeg har været igennem i USA, og er indstillet på at gøre alt hvad jeg kan på banen.

Louise Christensen Senior kvinder -57 kg.
I starten af 2016 valgte jeg at skifte klub til Copenhagen City taekwondo klub. Dette har været en af mine mest betydningsfulde valg for at nå målet omkring VM. Min udvikling har siden da gået i den positive retning, jeg har fået udviklet et styrketræningsprogram af min træner Laila Rashid som er blevet fundamentet af mine kræfter. Derudover har mine trænere Farooq og Sami Rashid udviklet min tekniske og taktiske kompetencer.
Dette er inddelt så jeg træner styrke - eller konditionstræning om morgen inden jeg går i skole og teknik og taktik træning om aften, dette bliver i alt 11 træninger om ugen.
Derudover har Farooq Rashid arbejde med min mentale styrke, hvilket har etableret selvtillid, overskud og mental viljestyrke.

Jeg ved vejen til medaljerne er svær. Derfor har jeg valgt at gå ind på banen med fokus på min præstation, mentalt og fysisk overskud og at nyde følelsen. Jeg har taget dette valg på baggrund af, at jeg stadig er 18 år, og derfor stadig har mange år og kampe tilbage. Jeg vil selvfølgelig kæmpe til det sidste, og give alt hvad jeg har i hver kamp.

Se billede 1 HER.
Se billede 2 HER.