Presse/Nyheder

Nyheder / Pressemeddelelser

Kære klubber Ansøgning om nedenstående år 2019 2020 afholdes i Esbjerg af Esbjerg Cheong Yong 2021 2022 2023
Vi skrev ud om ansøgningsfrist for afholdelse af kurser i 2018 og 2019. Men, der er IKKE kommet svar fra sjællandske klubber.
Som I sikkert ved skal der i år vælges 4 nye samt 1 på genvalg til Dansk Taekwondo Forbunds Hovedbestyrelse. Det er vigtigt for alle i DTaF, at der opstiller folk, som har en eller flere kompetencer at byde ind med samt at man har en god sund interesse i at yde en indsats i DTaF’s hovedbestyrelse for alle i DTaF. Vi ønsker en god og bred diversitet i bestyrelsen som repræsenterer vores medlemskab i hensyn til køn, alder, baggrund, og bopæl. Nedenfor er nogle af de kompetencer vi efterspørger, du behøver ikke dem alle for at stille op ? ?
Ansøgning om udtagelse til dette stævne skal indgives til TEU-Kamp senest søndag den 25. marts 2018.
Hvor har jeg glædet mig til at kunne skrive denne nyhed! Mit navn er Kasper Bolmgren og jeg er jeres nye Udviklingskonsulent.
Online version er tilgængelig.
Dorte Sørensen har valgt at stoppe som stævneadministrator Kamp pr. dags dato.
Det vidner om stor tiltro til Edina og DTaF’s evner i internationalt arbejde.
Find materialet herunder.
Udtagelseskriterierne for Senior-EM, U-21-EM og Cadet-EM 2018 er blevet justeret i forhold til dispensationskriteriet.
Kære klubber.
I fortsættelse af det for nylig afholdte dialogmøde mellem TEU-kamp og Udviklingscentrenes ledelser og sportschefer om landsholdstrænerstillingen har TEU-kamp besluttet at udvide ansøgningsfristen.
Som aftalt til dialogmødet i december 2017, indbydes hermed til en arbejdsgruppe vedrørende Udviklings Center koncept 3.0 for teknik.
DTaF og Anti Doping Danmark(ADD) vil fra nu og fremadrettet fokusere mere på oplysning vedr. Anti Doping.
Søndagens resultat
Resultater
Resultater
Dansk Taekwondo Forbund investerer hele tiden i nyt udstyr.
Politisk udvalg TEU-kamp har udtaget de kæmpere, som skal repræsentere Danmark ved junior-VM 2018.
Efter ansøgning fra 4 klubber har Hovedbestyrelsen her i lørdags fordelt DM 2018 og 2019.
Vores ansvar som træner er betydelig større end vi regner med i vores hverdag. Vi kan ikke blot kopiere vores egen træner og de træninger vi selv bliver udsat for. Vores elever er måske en anden målgruppe end os selv samt vi er en anden personlighed.
Vi er nu oppe på at have knap 4000 medlemmer.
Vil du være med til at udvikle og styrke taekwondo-sporten i Danmark igennem de mere end 100 klubber fordelt over hele landet
As part of the Federation’s national strategy, DTaF would like to announce an opening for a new National Coach in Sparring. The National Coach’s primary function will be to select and coach the Senior Division National Team, along with ensuring a positive transition from Junior to Senior levels.
Afholdt i Vejle 2018-01-20
Ansøgning om udtagelse til dette stævne skal indgives til TEU-Kamp senest søndag den 28. januar 2018.
Som aftalt til dialogmødet i december 2017, indbydes hermed til en arbejdsgruppe vedrørende Udviklings Center koncept 3.0 for teknik.
Som led i forbundets sportslige strategi, opslår DTaF hermed stilling omkring ny landsholdstræner for kamp. Landsholdstrænerens primære funktion vil være at udtage og træne seniorlandsholdet, samt sikre en god overgang fra junior til seniorrækkerne.
Kære alle klubber. Det årlige Repræsentantskabsmøde er sat til lørdag d. 21. april 2018, og vil blive afholdt på Scandic, Hvidovre
Det meddeles hermed, at DTaF's samarbejde omkring UC Elite Vest er bragt til ophør.
Der har været en del spørgsmål omkring hvem der må deltage til Cup-stævner og de øvrige stævner i Danmark.
TEU-kamp meddeler hermed, at vi har besluttet at DTaF. ikke deltager i det af WTE ny-proklamerede Multi-EM, som er planlagt til afholdelse den 31.5.2018-10.6.2018.
Lisa Kjær Gjessing er nomineret til kulturministerens Parasportspris 2017.
Læs mere her: https://worldtaekwondoeurope.org/events/etu-calendar/coaches-seminar-by-etu/poomsae-coach-seminar-in-belgium
Læs mere her: https://worldtaekwondoeurope.org/events/etu-calendar/coaches-seminar-by-etu/wte-coach-seminar-gothenburg-sweden
Dette gælder kun senior udøvere -Kamp
Kære alle. De fleste udøvere og coaches skal huske at have fornyet deres GAL eller GOL for 2018. Mange klubber er godt i gang, men mange mangler.
Det er med stor beklagelse, at vi endnu engang bliver nødt til at aflyse et stævne, pga. for få tilmeldinger.
DTaF’s Hovedbestyrelse ønsker alle en glædelig jul og er godt nytår.
Det er med glæde, at Lars Arnum har sagt ja til at blive Faglig koordinator vedr. afholdelse af DTaF’s DIF-kurser.
Godt og flot indslag
Kære Klubber Dansk Taekwondo Forbund udbyder hermed DM de næste 3 år frem.
Det er utroligt vigtigt for DTaF, at vi som forbund sidder med i disse komiteer, da det jo er her at arbejdet bliver udført.
Da vi bruger uforholdsmæssigt meget tid på at tjekke MyFightbook, og rykke kæmpere og klubber når registreringen ikke er i orden op til stævner, ændres lidt i proceduren...
TV 2/FYN har været forbi Vollsmose Taekwondo Klub og lavet en fin reportage om pigerne i klubben og det store arbejde som Cengiz Caliskan laver.
Husk at indløse licens til jeres medlemmer løbende hos DTaF. Klubberne skal endvidere en gang om året lave en en medlemsindberetning hos DIF.
Kæmpestort tillykke til Lisa med endnu en guldmedalje :-)
Lisa kæmper i morgen den 4.december 2017 i klassen K44 Female -58 kg. World Games afvikles i Vila Real de Santo António, Portugal
Søndag den 26.11.2017 blev der afholdt et dommerkursus i Gladsaxe Taekwondo Klub, hvori 11 kursister deltog.
Som en del af aftale med DSN(Digital Sports Network) var udover IVR(Instant Video Replay) samt livestreaming også at skulle tage billeder.
Efter indstilling fra klubberne har Hovedbestyrelsen udvalgt
Bl.a med udtagelse af Bruttolandsholdet Teknik 2018
TEU-kamp har besluttet at ændre i udtagelses kriterierne for dette mesterskab.
Vi har desværre ikke modtaget billeder vi må bruge på vores nye hjemmeside. Kom frisk hvis du f.eks. har billeder fra DM 2017.
Arena Fyn fyldes af action, når landets bedste taekwondo udøvere indtager Odense. Dansk Taekwondo Forbund præsenterer på lørdag top taekwondo i samarbejde med Odense Kommune, Udvikling Fyn og Budoxperten. Årets DM har godt 330 deltagere, som skal konkurrere om over 100 DM titler i både kamp og teknik.
For at aflaste klubberne, hen over jul og nytår, har vi nu åbnet for, at I kan starte tidligt med genbestillingerne for 2018.
Nyt kursus lagt i kalenderen.
Læs mere herunder.
TEU-kamp har fået et spørgsmål i forbindelse med vores udmelding efter dialogmødet med DTaF.s kampklubber, som giver os anledning til en præcisering i udmeldingen.
På vegne af det danske junior landshold takker Head Of Team af fra Junior EM 2017 på Cypern.
David er blevet udpeget til medlem af WTE’s Referee Committee de næste 4 år
Afgang fra Københavns Lufthavn med The Dreamteam Junior EM 2017.
Vi har i dag valgt at opsige samarbejde med vores udviklingskonsulent med øjebliklig virkning.
I forbindelse med oprydning er vi faldet over flere pokaler, som forbundets udøvere har vundet i årenes løb. Desuden et billede, som har hængt i Idrættens hus, da vi havde kontor der.
Tiden for DM 2017 nærmer sig. Det er derfor tid til at indstille emner til Årets Udøver og Årets leder 2017.
Alle med interesse for teknik inviteres til informations- og dialogmøde vedrørende et revideret Udviklingscenter koncept og tanker omkring fremtiden for teknik.
Sted: Robert Kofoedsskole (Hwa-Rang Amager Dojang) Jenagade 21 - 2300 KBH.S
Er du skarp på design af hjemmesider, er det lige dig vi søger
Invitation er lagt i kalenderen
Kære klubber. I bedes informere jeres elever om dette.
Se kriterierne herunder.
UC-tilknytningskrav: Så længe der ikke er ansat en kamplandsholdstræner / sportschef vil der være UC-tilknytningskrav inkluderende træningsfremmøde i UC for alle juniorer og seniorer. Når der er ansat en landsholdstræner / sportschef forsvinder kravet om fremmøde til UC-træningerne for seniorer og sidste-års juniorer. Sidste års juniorer er i denne sammenhæng defineret som de juniorer der fylder 17 år det pågældende år.
Kære udøvere, holdledere og klubformænd.
Torsdag d. 13. oktober var DTaF’s udviklingskonsulent Sune Irgens samt Taekwondo instruktør Josef Jacobsen fra Brøndby Strand TK, i Køge hvor Skoler med Spark i konceptet blev demonstreret overfor idrætslærerne på henholdsvis Ejby og Søndre skole.
Selvom du ikke skal med til mesterskabet, så har du mulighed for at komme forbi, og træne med Danmarks bedste juniorhold, og dermed vise din støtte
Se mere herunder
DTaF har i dag deltaget i dialogmødet for specialforbundene vedr. kommende nationalt elitesportscenter, samt Team DK individuelle tilskudsordninger.
På onsdag den 11. oktober 2017 tager jeg til Beograd i Serbien, da jeg er blevet Appointed Technical Delegate af WT’s President Choue.
Der er tilmeldingsfrist i dag for tilmelding til Rødovre Cup. Vi ved dog, at nogle klubber har svært ved at finde et helt hold.
Det Danske Kadet Landshold er til Kadet EM den 5-8. oktober 2017. Det Danske Brutto Teknik Landshold til Hungrian Open lørdag den 7.oktober er
Hermed venlig påmindelse om at kvalifikationsstævnet til junior-VM Keumgang Open 2018 er ved at være fuldt besat og der er i skrivende stund kun ca 90 ledige pladser.
Nu kan der downloades udtagelseskrav om U21-EM 2018.
Mail modtaget fra World Taekwondo
Fredericia Taekwondo Klub har tradition for at afholde stævne i slutningen af januar, men da det kommer til at kollidere med NM, har vi nu aftalt at de i stedet holder et stævne først i det nye år.
DTaF tilpasser sig løbende behov og krav til Sekretariatet.
Tabte til H.K. Ilgun fra Tyrkiet med 15-3
TEU-kamp har med glæde udtaget endnu en kæmper til det hold, der skal repræsentere Danmark ved Junior-EM-2017 på Cypern.
Der er siden sommer sket en del ændringer i udvalget.
Sarah kæmper i W-57 GP 2 afvikles i Rabat, Marokko.
Nu er der vedtaget udtagelseskriterier vedr. Senior-EM-kamp-2018.
Da det har vist sig at German Open 2018 ikke som forventet blev placeret i januar/februar måned, men helt fremme i april måned har vi som varslet besluttet at erstatte dette stævne med et andet stævne i udtagelseskriterierne for Junior-VM-2018.
Udtrædelsen sker med øjeblikkelig virkning. Kære alle. HB har i går modtaget Mikaels udtræden. HB siger tak for Mikael Kronborg indsats i HB.
Til orientering: Det er tilladt for klasserne B-C og D at stille op med "blandede" pair og teams. Dette gælder alle aldersgrupper.
DER FORLANGES KUN GAL TIL SENIORUDØVERE
Priserne hæves med 45 kr. til 450 for GAL/GOL (nyt/fornyelse)
På grund af for få tilmeldinger, er det desværre nødvendigt at aflyse BUDO Nord Cup - kampstævnet.
Udskiftning af bestyrelser og frivillige i klubberne gør at der automatisk opstår et videns tab i klubberne og at Dansk Taekwondo Forbunds konsulenter ofte mødes af de samme spørgsmål rundt omkring i landet.
Se vedhæftede fil nedenfor
NB. Tilmeldingsfristen til denne orienterings-aften er flyttet til fredag 15 september!! I forbindelse med stævnet i Skanderborg, afholder DTaF turneringsudvalg info-aften Fredag d. 22 September kl 19:00.
Ændringer i forhold til tidligere år.
Politisk udvalg TEU-kamp har udtaget de kæmpere, som skal repræsentere Danmark ved junior EM i kamp 2017. Junior-EM afvikles på Cypern, LARNACA 02.-05. november 2017.
"INSIDETHEGAMES" skriver om alt vedr. OL og PL
Notmark Kirke den 30.august 2017. Kirken var helt fyldt op og var smukt pyntet. Det var en fin og smuk begravelse.
Se herunder.
12-årige Milad Haidare, vandt bronze til dette års Kadet VM i Sharm el Sheikh i Egypten.
Ansøgning om udtagelse til dette stævne skal indgives til TEU-Kamp senest mandag den 04. september 2017.
Danmark har netop modtaget sin første invitation nogensinde til den eksklusive Grand Prix Series, som er en WT G4 turnering - Afvikles i Rabat Marokko den 22-24 september 2017
Onsdag den 30.august 2017 kl. 13.00 i Notmark Kirke
I nat sov Gunnar stille ind og gjorde himlen en stjerne rigere.
DTaF, TEU-kamp har netop godkendt nyt UC-samarbejde indenfor kamp.
Wandy Nielsen, 8. dan og formand for Midtdjurs Taekwondo Klub er afgået ved døden.
Edina Lents og Louise Falkenberg deltager som Teknik- og Kampdommer.
Kære udøvere, holdledere og klubber. Nu har vi haft to stævner, hvor vi har været ”underlagt” reglerne for brugen af MyFightBook. Hver gang, har der været udøvere, som ikke har overholdt tidsfristerne for henholdsvis betaling og korrekt udfyldelse af profilen.
Der er masser af plads til 2 og 3 dan’er, da de højt graduerede i DTaF ikke har fået sig tilmeldt i samme grad som vi havde håbet på.
Dansk Taekwondo Forbund(Søren Holmgård Knudsen) har i dag modtaget nedenstående fra Tom Jensen
Den danske Tekniklandstræner Kytu Dang afholder en åben træningssamling for Bruttolandsholdet, det betyder at alle der har interesse for at deltage i samlingen, kan tilmelde sig jf. ovenstående, der afholdes i Vejle Taekwondo Klub.
Da Budo Nord Cup desværre ved en fejl har været annonceret som et "Cup" stævne var der dermed ikke adgang for landsholdets bruttotrup til at deltage.
MA Reg-online har desværre været udsat for et hacker/virus-angreb, der har lagt den nye version af deres side ned! (Angrebet er politianmeldt og efterforskes af hollandsk politi - men det hjælper jo ikke os lige nu!).
For første gang i Danmark 4-5. september 2017 på Bosei Arrangør er Sim Uu og DTaF
Der har igennem det sidste år været udtrykt ønske om at det ville være muligt for udøvere under sort bælte at stille op i Freestyle-kategorien.
Henning Hansen stopper som UC administrator.
På sommerlejren blev der afholdt orienteringsmøde Teknikstævner samt møde i Turneringsudvalget.
Onsdag den 12.7.2017 blev der afholdt kampdommerseminar på DTaFs officielle sommerlejr i Esbjerg.
DTaF’s hovedbestyrelse har udpeget Edina Lents til at skulle varetage funktionen efter Per Fly Hansen.
VIGTIGT VIGTIGT Skal ske inden den 31.juli 2017.
Er du UC-træner og skal i gang med DIF.s diplom-træner-uddannelse skal du tilmelde dig nu
DTaF turneringsudvalg holder info-aften (på sommerlejren) Torsdag d. 13 Juli kl 19:00 for Holdledere (teknik) og dommere, hvor vi kort vil gennemgå de ændringer og forslag vi har modtaget fra jer alle.
Indbydelse til Kukkiwon International Instructor Course – Denmark er lagt i kalenderen
Så er hele holdet samlet, vi mangler dog lige Søren Sivertsen. 3 tager videre fra hotellet i aften og de sidste 3 i morgen tidlig . Så har vi også været her siden den 21. Juni 2017.
Louise taber til Korea
Mens vil alle venter på Louises 2. Kamp mod Korea her om godt 1 time. Så var Knudsen lige på museum. De danskere jeg lige fandt var Tommy Mortensen og opvisningsholdet fra VM i København 2009. Der er sikkert nogle af ungerne som er blevet et par hoveder højere, som kan finde sig selv + nogle af dem fra DTDT, som hjalp Tommy og det koreanske hold😊😊
VM 2017. LOUISE VINDER 1. KAMP 😊😊
Så er vi ved at være klar i Taekwondowon Venue T1
VM 2017 i Muju, Korea. Farooq Rashid og Louise Christensen klar til dagens "arbejde "
VM 2017 Muju, Korea. Stævne dag 6. Louise Christensen -57 kg Female. Skal på kamparealet i dag. Pøj, pøj 😊
Godmorgen nyhederne fra VM i Muju. Interview med Sarah Malykke
Sarah s næste kamp. Billedet er taget 15.38 (koreansk tid)
VM 2017 i Muju. Sarah Malykke vinder 2. Kamp 😚😊😊 Stort tillykke.
Så er alle klar igen kl 14:00 til mere Sarah Malykke. 516 starter kl.14 på bane 5. Og Sarah er på 518
Flag arrangement ved Muju. Jeg var inviteret til frokost med efterfølgende skift af flag til World Taekwondo 😊😊 vi arbejder alle hårdt her til VM.
VM 2017 i Muju, Korea. Sarah vinder 1.kamp😊😊
Josef Salim også klar i Muju.
VM i Muju. Så er det endelig tid for vores udøvere til at komme i gang. Her en hilsen fra Sarah
Sarah Malykke klarede vægten fint og er nu klar til morgendagens kampe i Female -53 kg
VM 2017 Muju, Korea. Speciel dinner WTF og ITF.
Dansk Taekwondo Forbunds internationale dommer ved VM i Muju Korea. I følge Søren Sivertsen forløber det efter planen. Der er i alt 100 dommere med til VM.
Lidt stemnings billeder. Beklager kvaliteten fra åbningen.
WTF's nye logo
Taekwondo på Google forside med en lille animation.
Der blev ikke nogen plads til Danmark i WTF's og ETU's bestyrelser.
Trækningslister F-53 og F-57
En lille dansk trup (der dog ikke var af sted som samlet landshold), men de hev mange medaljer med hjem.
Lodtrækning
Vi er nu alle blevet indkvarteret i store ferielejligheder. Et Område, som klart bære præg af at være primært skisportscenter.
Politisk udvalg TEU-kamp har udtaget endnu en kæmper, som skal repræsentere Danmark ved cadet EM i kamp 2017.
Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 31.8 – 3.9 2017. Idrætshøjskolen Bosei, Præstø.
Politisk udvalg TEU-kamp har udtaget de kæmpere, som skal repræsentere Danmark ved cadet EM i kamp 2017. Cadet-VM afvikles i Ungarn, Budapest den 05.-08. oktober 2017.
DTaF sender et hold på 2 udøvere, 2 coaches og 1 holdleder.
Per har efter længere tids overvejelser besluttet at træde tilbage som formand for teknikdommerudvalget.
Danske resultater fra søndagens konkurrencer
Resultater fra lørdag den 10.juni 2017 2 bronzemedaljer
Som et nyt innovativt tiltag valgte ETU i Marts at de ville lave et officielt EM for Masters (Udøvere over 35 år) Det betød at alle hold har haft en forholdsvist kort forberedelsestid, men vi har dog alligevel formået at have følgende hold klar til EM der foregår i Luxembourg Lørdag 10/6 og Søndag 10/6:
Ansøgning om udtagelse til dette stævne skal indgives til TEU-Kamp senest torsdag den 15. juni 2017.
Kamplandsholdet til Senior EM i de olympiske vægtklasser 2017 er udtaget.
Politisk udvalg TEU-kamp har udtaget de kæmpere, som skal repræsentere Danmark ved cadet VM i kamp 2017.
Nu er 50% af kæmperne, omfattet af reglerne for brug af Myfightbook, helt klar til stævnet.
Annaline Faye Søeberg i Herlev Bladet
Jeg skal venligst præcisere, at temaet ved det forestående dialogmøde, er rettet mod kamp-klubberne idet det er UC på kampsiden som er i fokus. Mødet henvender sig således til kampklubberne i Danmark.
Nu er 36% af kæmperne, omfattet af reglerne for brug af Myfightbook, helt klar til stævnet.
Med øjeblikkelig virkning har Michael Winther valgt at trække sig fra Hovedbestyrelsen.
Til klubber i Dansk Taekwondo Forbund med interesse for Udviklingscentrene / talent- elitearbejdet primært på kampsiden.
Dansk Taekwondo Forbund har netop indsendt en ”stående” ansøgning om afvikling af disse stævner i op til 3 år frem til Politiet.
Dansk Taekwondo Forbund har fået 1 ny WTF international kampdommer efter at Ana Alicia Jensen har bestået WTFs IR kurset i januar måned i Trelleborg, Sverige.
Ansøgning om udtagelse til dette stævne skal indgives til TEU-Kamp senest tirsdag den 23. maj 2017.
Try-out i Risskov den 3. juni 2017
Tilføjelse til tidligere udsendt resultatliste
Referat og love er uploadet til DTaF’s download side
Tak til alle for en kæmpe indsats. Vedhæftede fil med en oversigt over medaljetagerne taler sit helt eget sprog :-) :-)
Det har været en helt fantastisk første dag ved EM 2017 på Rhodos. Ovenpå på 2 dage ved beach VM skulle landsholdet vise deres evner i et noget mere velkendt miljø.
Det danske Tekniklandshold har netop deltaget i de første World Beach Taekwondo Championships på Rhodos med 5 medaljer som det samlede resultat, heraf 2 nye verdensmestre.
Færøsk dokumentarfilm med Høgni Kunoy Davason - 2.poom fra Færøerne
Læs mere nedenfor.
Lørdag den 29 april i Vejle Taekwondo klub var der mødt 33 deltager op til 1-2 Trænerkursus her er en kommentar fra Rikke
Repræsentantskabsmødet 2017 den 22.april 2017 i Vejle.
Som tidligere annonceret har Politisk udvalg / TEU-kamp besluttet udtagelseskriterier for senior EM i de olympiske vægtklasser. Det er besluttet, at udtagelsen til dette mesterskab sker på baggrund af try-out-kampe.
Se link til opdateret materiale herunder.
På nedenstående link kan du se, hvem som er aktive gradueringsberettigede med betalt DTaF licens 2017.
Til Risskov kamp Cup den 3. juni 2017 vil de nye kampregler fra WTF blive brugt.
Se nedenstående link.
Ceren fra Nørrebro i et flere siders interview.
Politisk udvalg TEU-kamp har udtaget de kæmpere, som skal repræsentere Danmark ved senior VM 2017.
Der er stadig enkelte klubber, der mangler at registrere holdledere til MyFightBook.
I år er Europamesterskaberne placeret på ferieparadiset Rhodos den 7.-8. maj.
Ansøgning om udtagelse skal indgives til TEU-Kamp senest søndag den 26. marts 2017.
Afslutningssekvens gik over al forventning og helt perfekt. Idrætslærerne havde gjort deres arbejde helt eminent godt.
Da det har vist sig at den nye tilmeldingsportal efter kun at have været åbnet i få dage for klubtilmelding og nu er lukket for nye tilmeldinger til Presidents Cup stævnet, har vi besluttet at udnytte den mulighed vi har som forbund at tilmelde kæmpere til stævnet som nationshold.
Desværre har Islev set sig nødsaget til at melde fra som arrangør af Copenhagen Open 2017. Skulle en anden klub være interesseret i at afholde efterårets stævne (behøver ikke være på Sjælland, kan være hele landet) så er der åbent for ansøgning,
Det ser ud til, at en del klubber mangler at indberette holdledere!
Politisk udvalg / TEU-kamp har besluttet udtagelseskriterier for senior EM i de olympiske vægtklasser.
Alle DTaF's Club-Admin kan nu logge på SIMPLY COMPETE
Nu kan du downloade materialet fra hjemmesiden.
Den 13.marts 2017 tiltræder Sune Irgens Alenkær som udviklingskonsulent i Dansk Taekwondo Forbund
Listen er fra den tid hvor gradueringsstemplet blev indført og til nu.
Se hele Magasinet her:
Vi vil hermed invitere alle medlemmer af DTaF, som interesserer sig for teknik/Poomsae-konkurrencer og bruttotruppen(obligatorisk) til:
Kære klubber. Hjælp os venligst med at få registreret jeres medlemmer.
Tusind tak til klubberne!
TEU-kamp skal hermed meddele, at det er besluttet at lave en forsøgsordning i forhold til UC-tilknytnings-kravet indenfor kamp.
Som nævnt i vores besked omkring Presidents Cup, har vi nu set på udtagelses-kriterierne for cadet-mesterskaber i kamp for 2017 i fortsættelse af at ETU har lagt et Cadet-EM-mesterskab ud på stævne kalenderen for 2017.
Politisk udvalg – kamp skal hermed venligst gøre Jer opmærksomme på at stævneinvitationen om den europæiske Presidents Cup for kamp nu er offentliggjort.
Dansk Taekwondo Forbund ønsker at blive blandt de fem bedste i Europa på talentområdet. Et væsentlig og afgørende skridt er etablering af et antal udviklingscentre rundt om i landet.
Herunder kan I se klubbernes medlemstal pr. 13/2-2017. 17 klubber har 0 medlemmer registreret.
Politisk udvalg har noteres sig debat på facebook-siden ” Dansk Taekwondo - Info, debat” omkring udtagelseskravene til mesterskaber indenfor kamp.
Opdateret liste
Så er den 3´video klar, her tog Idrætslærerne over og kørte en første klasse på Asgård skole. (Fredag d. 10. feb. 2017)
Bekendtgørelse_om_visse_offentlige_kampe_inden_for_kampsport.
Stævnet blev afviklet efter tidsplanen.
Se film fra Højelse skolen herunder
Nye GAL/GOL licenser eller fornyelse af gamle. Inden søndag den 5.februar2017 kl. 16
Projektet kører rigtigt godt.
Politisk udvalg TEU-kamp har udtaget de kæmpere, som skal repræsentere Danmark ved U-21-EM 2017.
Se ændringerne herunder.
Status samt her og nu tiltag.
Ansøgning om udtagelse skal indgives til TEU-Kamp senest søndag den 29. januar 2017. Kvalifikationsperioden vedrørende U-21-EM i Kamp 2017 er som bekendt afsluttet efter weekendens German Open 2017.
Det er med stor glæde og entusiasme at TEU har godkendt den første Bruttotrup, som den nye danske Teknik¬landsholdstræner Kytu Dang har udtaget for sæsonen 2017.
Det er nu lykkedes at finde en klub der vil afholde Danish Open. Rødovre Taekwondo Klub har meddelt DTaF at de gerne vil afholde stævnet. Så Danish Open A-Class finder I år sted d. 20 Maj 2017 i Rødovre Hallen, Parkvej 425, 2610 Rødovre.
ETU har åbnet op for, at hvert land må deltage med op til 2 deltagere i hver vægtklasse. Se stævneinvitation til stævnet.
Bruttolandsholdet anno 2017. Den danske Tekniklandsholdstræner og TEU vil offentliggøre det nye danske Bruttolandshold anno 2017 senest søndag den 22. januar (uge 3).
Lisa Kjær Gjessing er blevet udpeget som en ud af 6 af dem indenfor Para Taekwondo, som man skal holde øje med i 2017.
Her 2 link vedr. fornyelse
Flemming Noes-Rasmussen har i dag meddelt, at han trækker sig fra HB.
I samarbejde med tekniklandsholdstræneren, er det besluttet at Turkish Open ikke tæller med i kvalifikationsturneringerne grundet sikkerhedsniveauet i landet. Læs mere herunder.
DTaF har modtaget besked fra EUCJ om at udviklingscentret stopper med øjeblikkelig virkning. Det tager DTaF til efterretning.
Se opslag herunder
Her er de nye guidelines for 2017 i kamp fra WTF.
Kære alle klubber, Det årlige Repræsentantskabsmøde er sat til lørdag d. 22. april 2017, og vil blive afholdt i ”Bygningen”, Ved Anlægget 14B, 7100 Vejle.
Ansøgning skal være DTaF i hænde senest 23.januar 2017.
Kære klubber, I forbindelse med den årlige opdatering af WTF's registrering af kæmpere, bedes I
Flere klubber har efterlyst informationer vedr. de nye regler.
Kæmpe tak til alle i DTaF for det forgangne år.
Læs mere herunder.
Der er ved tilmeldingsfristen kun 130 tilmeldte, men vi har valgt at forlænge fristen til årets udgang, i håb om, at der kommer flere til, når de nu ved, at stævnet faktisk bliver til noget.
Se dokument herunder
Alle udøvere/ledere, som skal deltage i stævner i januar/februar 2017, hvor der skal ske tilmelding via WTF’s HangAStar tilmeldingsportal, SKAL INDEN DEN 22. DECEMBER 2016 have fornyet deres GAL/GOL.
Ky Tu Dang har efter forhandlinger gennem de sidste 5-6 uger sagt ja til at tiltræde som Landsholdstræner TEKNIK pr. 15.12.2016.
Da datoer og destinationer for junior-EM, U21-EM og senior VM nu er offentliggjort, har vi i TEU-kamp justeret udtagelseskriterierne.
TEU teknik er nu blevet færdig med at revidere UC-konceptet.
Copenhagen City Taekwondo Klub har i et stærkt samarbejde med Tagensbo Skole fået forankret en indsats for udsatte børn og unge. Gennem taekwondo bliver børnene og de unge mere aktive, de får en bedre trivsel på skolen, og så er der en del af dem, som normalt aldrig ville komme ind i foreningslivet, der får sig en fritidsaktivitet.
Efter knap fem år i DTaF takker vores udviklingskonsulent, Mia Bergsbo, af for nu. Mia har besluttet at søge nye udfordringer.
Vi har tidligere kørt med danske tilpassede regler for, at en deltager med en højere bæltegrad, kan deltage i lavere grupper (mix/team).
Fredericia Hallerne havde lavet en fejl og ikke havde plads den 14.1. Derfor afholdes stævnet 21/1-2017!
Den korrekte resultatliste nu ligger på hjemmesiden.
Der er to informationsmøder om eliteidræt og ungdomsuddannelser i december, henholdsvis d.1/12 hos TeamCPH og d.6/12 hos TeamDanmark.
Prisen "Årets Energibundt" går til en frivillig træner, holdleder, stævnearrangør eller en anden, der med en særlig indsats og engagement bidrager til sammenholdet i idrætsforeningen.
Link til OVERALL RESLUTS
Jasmin ude efter 1. kamp
Link til: Finalisterne og resultater. Korea har vundet 6 guld ud af 16 vægtklasser Iran har vundet 2 guld ud af 16 vægtklasser Tyrkiet har vundet 2 guld ud af 16 vægtklasser
World Taekwondo Global Membership System. Møde med GMS-manager, Kabir Kar.
Jasmin klar, resultatlister og finalisterne + Stort tillykke til alle de danske mestre.
Arena Fyn fyldes af action, når landets bedste taekwondo udøvere indtager Odense. Dansk Taekwondo Forbund præsenterer på lørdag top taekwondo i samarbejde med Odense Kommune, Udvikling Fyn, Budoxperten og den Koreanske Ambassade i Danmark. Årets DM har således over 400 deltagere, som skal konkurrere om godt 100 DM titler i både kamp og teknik i Arena Fyn.
Sammendrag af Nicolais kamp. Reslutat- og trækningslister samt lidt om finalisterne
Canada vinder 11-7 over Nicolai
David Coupar er også i action i den nye dommer uniform
Indmarch, resultater, lidt om finalisterne samt THF
Nicolai Andersen har klaret dagens indvejning og er klar til morgendagens kampe i -55 kg.
Link til GA
28+29 januar 2017 i Trelleborg
Første vigtige step blev opnået i går.
Den 28. november 2016 afholder Skat, i samarbejde med DIF og DGI, et online kursus om skatteregler for foreninger. Kurset er gratis, og det henvender sig til klubledere og andre frivillige.
Vi blev velmodtaget efter lang ventetid for at komme igennem Canada Border Service Agency. Der var ingen problemer udover en kæmpe kø samt lidt problemmer med busserne fra lufthavn til hotel
Når Danske Taekwondo Mesterskaber 2016 løber af stablen lørdag den 19. November i Arena Fyn, skal der ikke kun findes Danmarks bedste udøvere. Dommerudvalget i Teknik kårer nemlig “Årets Teknik-Dommer” og DU kan være med til at bestemme hvem der skal løbe med den prestigefyldte pris.
Artikel i Falcken nr. 4 November 2016.
I slutningen af oktober blev der holdt dialogmøderne med klubberne. Baggrunden for møderne var, at forbundet skal til at lave strategier for de næste fire år. 15 klubber mødte op, og de kom med en masse gode input til, hvordan forbundet kan styrkes.
Danish Open Poomsae 2017.
Bestilte ID-kort til afhentning ved DM 2016
TEU-kamp skal hermed præcisere, at en given guldmedalje vundet ved DM-2016 i kamp, at den vundne kamp vil tælle med ved afgørelsen om udtagelse til mesterskabet i 2017 uagtet hvilken vægt eller aldersklasse guldmedaljen er vundet i.
ETU har nu offentliggjort at U-21-EM 2017 forventes afholdt i løbet af april måned 2017.
Dorte Sørensen overtager Stævneadministrator jobbet efter DM 2016.
I længere tid har miljøet omkring Tekniklandsholdet været turbulent og omstridt af mange årsager.
Prisen DIF og Nordea-fondens Fidusbamse sætter fokus på de mange unge drenge og piger i idrætsforeningerne, der hver dag er med til at gøre livet lidt sjovere for de andre. Vinderen kan se frem til en uforglemmelig rejse til 100.000 kroner med hele sit hold eller træningsgruppe.
Få papir på træner 2 på bare 4 måneder
UC Rødovre inviterer til træningscamp 12. november.
Indvejning er fra 20.00-22.00
Mange har spurgt, hvad de gamle regler til DM var?
En ny taekwondoklub har set dagens lys i Storkøbenhavn.
Forhandlingerne mellem ETU og det svenske Taekwondo Forbund
Nu kan/skal tilmelding af disse ske, ved brug af onlinetilmeldingen
Kære Klub Team Danmark indbyder i samarbejde med elitekommunerne Aalborg, Holstebro, Aarhus, Odense og Esbjerg til informationsmøder om ungdomsuddannelse og elitesport.
Nu er det muligt at håndtere en graduering via onlinetilmelding og en enkel hjemmesideformular. Vi håber klubberne vil benytte denne mulighed til alle fremtidige gradueringer.
Orientering om hvorledes stævner afholdes, indplacering af deltagere m.v.
Hvordan skal forbundet og sporten styrkes og udvikles?
Velkommen hjem Ps. Tak til Tommy Mortensen for at have arrangeret blomster fra DTaF
Kære alle i DTaF. Vedhæftet er en lykønskning fra WTF.
Det meste af VM-holdet lander i Kastrup lufthavn i morgen den 4.oktober kl. 22.30 med Fly.nr. KL1139 fra Amsterdam.
Dag fire og absolut sidste stævnedag til dette års VM i Peru. De sidste danskere skulle på banen og kæmpe mod verdenseliten i det største VM i Poomse nogensinde.
Kære alle Coach. Se nedenstående link, hvis du skal have fornyet din ETU coachlicens.
Næstsidste stævnedag til dette års VM i Peru er nu afsluttet. Dagen bød på en perlerække af top præstationer fra mange nationer i diverse kategorier.
Det forventes, at der frigives en del nye funktioner, til hjemmesiden, i uge 40, 2016.
Det danske hold er igen stået op til endnu dag på det sydamerikanske kontinent. Følgende udøvere skulle på banen på dag 2:
STU is hereby pleased to invite you to the ETU coach seminar at November 5, 2016 in Västerås - which will take place at 09:00 am to 05:00 pm.
Endnu en gang har Peru vist sig at man ikke kan stole på, hvem man snakker med, da man får forskellig besked alt efter hvem man snakker med.
De danske VM poomsae udøvere har kort før afrejse vist, at formkurven er gået den helt rigtige vej. Alle udøvere viser top niveau og glæder sig til at komme på banen her i Perus hovedstad Lima.
Som tidligere meldt ud flyttes DTaF’s sekretariat fra Idrættens Hus i Brøndby til KFUM Idrætsforbunds lokaler i Vejle:
Jeg har rettet henvendelse til ETU vedr.: 1. Hvordan fornys ETU coach licens? 2. Hvor og hvornår afvikles eksempelvis Poomsae EM samt andre ETU mesterskaber i 2017? 3. Hvor langt er Sverige i processen til at blive gyldigt medlem af ETU og WTF igen.
Klubberne kan roligt tilmelde endnu flere udøvere, da stævnet bliver afviklet. Hilsen stævneadministratorerne Anders Banzon og Søren Holmgård Knudsen
DTaF skal i forbindelse med Danmarks Idræts-Forbunds nye økonomiske fordelingsnøgle have udvalgt nogle strategiske spor som passer på det DTaF gerne vil :-)
Her den 15.september 2016. Kunne man se nedenstående artikel i Vejle Amts Folkeblad:
Lisa Kjær Gjessing er netop blevet europamester i para-taekwondo for tredje gang og genvinder dermed også sin første plads på verdensranglisten i 44-58 kg-klassen. I finalen besejrede hun russiske Ayshat Ramazanova 9-1.
Til COP16 blev den sidste vurdering, af de danske udøvere, foretaget inden det for alvor går løs ved VM i Peru.
Læs mere herunder.
Vil du have indflydelse på stævneafviklingen i Dansk Taekwondo Forbund? Så meld dig som stævneadministrator KAMP.
Efter aftale mellem arrangør og DTaF aflyses stævnet(Kun Kamp) pga. for få tilmeldte(100). Teknik-delen gennemføres med et lille antal deltagere.(Var også meget tæt ved at blive aflyst)
Resultater m.v.
Torsdag d.22/9 kl.18:30 inviterer Udviklingscentret Copenhagen TKD Center til informationsmøde i Nørrebro TKD Klub.
Så er lodtrækningen offentliggjort for de danske kadet kæmpere.
Det danske hold er vel ankommet til den rumænske hovedstad Bucharest, hvor dette års Kadet Em netop er skudt i gang.
Intet mindre end 19 guldmedaljer og flot pokal til stævnets bedste poomsae på tværs af samtlige dame-klasser var hvad et sammensat dansk hold tog med sig hjem fra Scottish Open i weekenden.
Der er, 1 dag før sidste tilmeldingsfrist(8.9.16), kun 44 tilmeldte til kamp og 37 tilmeldte til teknik.
Kunne du tænke dig det, så se DTaFs kalender for mere info. Sidste tilmelding 4/11-2016
På vegne af Helsinge Taekwondo, vil jeg gerne sige tak til Michael Larsen og DTaF for et godt kursus.
Se link herunder.
Hermed et scan af KUKKIWON’s nye education course folder. Du kan hente den under download.
Edina og Lisa Lents er inviteret i Go' Aften studiet på TV2 i aften, hvor vi skal tale om Taekwondo og alle de priser/anerkendelser, der har fulgt med på den seneste tid.
Kære alle. Ved dette stævne har jeg som stævneansvarlig lavet nogle ændringer i sidste øjeblik vedr. afvikling og vejning.
DIF vedtog i foråret 2016 en ny økonomisk støttestruktur til specialforbundene. Det betyder at DTaF i løbet af efteråret går i gang med et ambitiøst strategiarbejde.
DTaF og den Koreanske Ambassade ved Ambassadør Young Sam Ma udvider det tætte samarbejde, som blev etableret i forbindelse med Aarhus Festuge i 2015 og kan hermed sammen præsentere endnu en aftale omkring Copenhagen Open Poomsae, som fremover bliver til Ambassador’s Cup i Poomsae. Islev Taekwondo Klub er fortsat den bærende organisatoriske kraft bag det store internationale stævne.
DTaF har nu i et stykke tid afprøvet forskellige grupper og vægtklasser ved stævnerne i DK. Vi er nu kommet frem til vægtklasser og anvender nu 2 grupper: Begyndere(B) og avancerede(A).
På vedhæftede billede kan I se, hvornår DR sender Taekwondo. Det vil være Zakaria Asidah, som er medkommentator
Åbn nyheden og læs mere.
WTF har placeret årets Verdensmesterskaber i Poomsae i Lima, Peru. Så det bliver en lidt eksotisk oplevelse og en hård forberedelse for det danske hold, som nu er udtaget til VM. Landsholdsledelse, som består af Head of Team Michael Winther, landsholdstræner Finn Buchardt, Kim Nedergaard og Kristoffer Andersen og evt. 1 extra coach som vil blive udpeget om kort tid. Alle udtagelser er udarbejdet inden for de aftalte retningslinjer som landsholdledelsen har fået fra TEU (talent og eliteudvalget-teknik) og godkendt af TEU jf. Dtafs Talent og Elitestrategi.
Ildsjæle fra Århus Taekwondo Klub rev sidste lørdag en hel dag ud af kalenderen for at få besøg af forbundets udviklingskonsulent. Formålet var at lave en handlingsplan for klubbens fremtid, og især rekruttering af nye medlemmer og fastholdelse var i fokus.
Tiden nærmer sig for udtagelse af holdet som skal repræsentere DK ved kommende Junior VM 2016.
Stillingen henvender sig primært til ildsjæle, der vil bistå DTaF i det fremtidige arbejde i politisk udvalg for Teknik.
Søren Holmgård Knudsen deltog den 28+29 i WTF Partnership Workshop. Workshoppen omhandlede, hvordan WTF ligger op til at fremtidige bud på ansøgning om alle WTF’s mesterskaber skal forløbe.
Danmarks hold udtaget til Cadet EM-2016 i Bukarest, Rumænien.
Husk at sidste chance for at tilmelde sig årets sommerlejr, er den 1. juli på www.taekwondocamp.dk.
Hovedbestyrelsen har grundet arbejdspres helt glemt, at få udsendt opfordring til indstilling af årets leder 2015. Derfor vil vi nu rode bod på dette med det samme.
I forbindelse med ny tillægssponsoraftale sælger DTaF ud af gamle/lettere defekte måtter. Vi har et sted mellem 275 og 300 måtter til salg.
BudoExperten og DTaF har indgået en aftale om levering af 4 nye baner(model OCTAGON = 8-kantet)
Sekretariatet holder lukket i ugerne 27+28+29+30.
Børnene er begejstrede for taekwondo, og mange klubber kan melde om fyldte børnehold og ventelister.
Tilmeld dig til Dansk Taekwondo Forbunds officielle sommerlejr 2016
Frederikssund International summer Fight Camp er lagt i kalender samt i onlinetilmelding.
Se vedhæftede pressemeddelelse.
2017 bliver DTaFs Officielle Sommerlejr afholdt i Esbjerg. Sæt allerede nu kryds i kalenderen ud for uge 28 fra d.8/7 til d.14/7
Licenskontrol ved graduering. Kan gradueringsberettigede hjælpe med at sikre, at der er betalt licens til DTaF?
Vidste du, at forbundets udviklingskonsulent helt gratis kommer ud i din klub og hjælper jer med at blive stærkere inden for forskellige områder? Herunder kan du se en række eksempler på workshops, som din klub kan benytte sig af.
DTaF ønsker Jamshid Mazaheri stort tillykke med hans 8.dan graduering i Kukkiwon, Korea.
Den Danske kampdommer Lars Sass Hvass er blevet International kampdommer.
Vidste du, at du kan finde inspiration til opvarmning, fysisk træning og taekwondoøvelser i 1-2-træner app'en?
The event has been moved to: Bramdrupdam Sports & Mødecenter Bramdrupskovvej 110 6000 Kolding
Kort udtalelse fra Sarah Malykke og Coach:
Tillykke Lisa. Jeg er meget glad og tilfreds over at danske Taekwondo personer gør det godt i Taekwondo verdenen.
Ma-regonline er opdateret med vejeresultater. Hvis deltagerne ikke ønsker/ikke mulighed for at rykke vægtklasse, skal vi have besked inden kl. 23 i aften til: staevneadm@taekwondo.dk
Sarah Malykke har tabt en tæt og taktisk kamp mod Spanien. Vi afventer en reaktion fra Sarah og Holdleder/træner, men seneste melding er at kampen endte 0-1 i Spaniens favør.
Der var en del overraskelser i første dagens kampe til EM, da OL kvalificerede - og topseedede udøvere røg ud tidligt på dagen.
Senior Em 2016 er småt ved at gå i gang. Der er 387 deltagere fra 47 nationer ved dette EM, som sikkert bliver et af de hårdest udkæmpet nogensinde.
Lørdag den 4. juni 2016 Forberedelse til Dutch Open, Austrian Open og German Open. Sted: Skive Taekwondo Klub
Det er med stor glæde at kunne meddele, at Lisa Lents fra Gladsaxe Taekwondo Klub, er blevet udpeget som medlem af Europæisk Taekwondo Unions TV og Medie komité.
Alle i DTaF kan være stolte over at David Coupar er udtaget til OL.
Den danske Internationale kampdommer og formand for DTaFs kampdommerudvalg David Coupar er udtaget til at dømme ved OL i Rio de Janeiro.
Meddelelse vedr. tilmelding af blandede klub team/grupper.
Find referatet under "Download", eller se herunder.
Kære alle. Hermed vigtig information vedr. registrering til stævner via Hangastar.
Kære klubber Vigtig meddelelse vedr. registrering til 12th Austrian Open Poomsae 2016 I kan få et problem med registrering af Pair og Team, hvis Pair og Team kommer fra 2 eller flere klubber.
Vedhæftet afgørelse samt Hovedbestyrelsens kommentar.
- Årsberetning 2015 - Godkendt - Regnskab - Godkendt - Rammebudget 2017 vedtaget
VEB - udviklingscentret er blevet til i et samarbejde mellem klubberne (Esbjerg Taekwondo Klub, Brande, Vejle), kommunerne i Esbjerg, Brande og Vejle samt DTaF.
Materialet kan findes herunder.
Der er netop etableret en portal under Holdsport. Udøvere og trænere er i gang med at registrere sig. Det sker på www.taekwondouc.dk. Læs meget mere herunder.
Talentarbejdet i dansk taekwondo styrkes yderligere . Dansk Taekwondo Forbund ønsker at blive blandt de fem bedste i Europa på talentområdet. Et væsentlig og afgørende skridt er etablering af et antal udviklingscentre rundt om i landet.
Kvalifikationen til Senior Em 2016, er i henhold til de gældende ”gamle” udtagelseskriterier, startet for godt et år siden.
Freestyle grupper er taget med. Se kalender for detaljer.
De fleste klubber(35 stk.), som har udøvere/officials med GAL/GOL har nu registreret de fleste af deres udøvere. Og har gjort et godt stykke arbejde med at få uploadet de nødvendige dokumenter.
Kære alle. Dette er lige kommet via mail:
Hjemmesiden får i dag et tiltrængt løft, især indenfor medlemsregistrering.
Undervisning i nyt Poomsae program.
Følgende er aftalt mellem Teknisk Udvalg og Hovedbestyrelsen angående danfortræning og dangraduering afholdt i forbundet.
Emnet har været behandlet på sportsligt udvalgsmøde 29/2-2016. En række faktorer har spillet ind på udtagelseskriterierne. Blandt andet har udvalget taget særlig hensyn til de unges alder, vægtmæssige udfordringer og mest mulig afsæt i ATK.
Se link nedenfor.
Vedr. Stævner i Sverige, Tyskland samt EM i U21 mesterskab i Tjetjenien.
Kukkiwon International Instructor Course samt Nordic Promotion Test Examiner Course lagt i kalenderen.
Så er Skive Taekwondo Klub også blevet ATK certificeret
Det er med glæde at DTaF kan meddele at den opslåede stilling som UC Administrator nu er besat.
Skole med Spark i sigter mod at oplære idrætslærere i den danske folkeskole til at gennemføre et forløb med basal taekwondo. Lige nu bliver konceptet prøvet af i Herning og Ringkøbing Skjern Kommune.
Dear Mr Knudsen As per your question concerns please kindly note that Danish clubs and athletes are not allowed to participate at any Tournament in Sweden. This is the current situation and it will be until further notice. Kind regards Georgia Gatsis ETU Sport Director
Vi vil gerne sige alle deltager, coaches, holdledere og supportere tak for opbakningen til NM 2016 i Fredericia. Endvidere skal der lyde en stor tak til dommere, stævneledere og Fredericia Taekwondo Klub for en kæmpe indsats med NM arrangementet.
2016 får en kanon start på stævnefronten, når Dansk Taekwondo Forbund i samarbejde med Fredericia Taekwondo Klub byder velkommen til Nordiske Mesterskaber i Fredericia Idrætscenter. Deltagerantallet fra de 5 nordiske lande har rundet 350 fordelt på 200 kæmpere og over 150 teknikudøvere, som skal konkurrere på 7 baner. Der er således lagt op til en super actionfyldt og spændende dag i Fredericia lørdag. Mere om de praktiske oplysninger nedenfor:
Kære Klubformænd. Vedr. reception i ”JUTLANDIA HALL” på ambassaden og efterfølgende frokost i Ambassade boligen den 6. februar 2016.
- Søren Holmgård Knudsen vil være i området omkring stævneledelsen det meste af dagen. - Her vil i kunne blive oprettet som CLUB-admin for jeres klub - Jeres udøvere kunne blive tilknyttet klubben. - Der vil være information om hvad der skal uploades - HUSK…hvis ikke I som klub har styr på dette. Så vil I til kommende stævner komme i store problemer ved tilmelding. Med sportslig hilsen Søren Holmgård Knudsen
Til alle Holdledere kamp: Læs venligst nedenstående orientering vedr. NM 2016 - Vejetider, Daedo vest/hjelme, Tidsplan og rettelser til deltagerliste kamp.
Se nedenstående nyhed vedr. Poomsae NM nedenfor og den opdaterede deltagerliste version 3 og tidsplan på stævnekalenderen.
Det politiske udvalg, kommer til at arbejde med DTaF's talent og elitestrategi, UC rammer & regler, udtagelseskriterier for landshold og mesterskaber, og øvrige politiske udfordringer på talent & elite området.
Med udgangspunkt i at Greece Open er blevet rykket datomæssigt, kommer her følgende ændringer i udtagelseskriterierne:
To all Head of Team - NC 2016: Revised Poomsae Draw and updated list for Poomsae competitors. We have been informed, that the figure-interval was wrong for the following groups: I-40-F-A I-40-M-A We have therefore made a new draw for these groups. See updated Poomsae Group Draw and updated list of competitors here:
Danmark har ikke færre end tre kæmpere ved søndagens OL kvalifikation i Istanbul. Charlotte Bjelke -49 kg. Risskov / UC elite vest - Møder Anneleen Goffin, Belgien i første kamp. Sarah Malykke - 57 kg. Risskov / UC elite vest - Møder Marie Magnus, Norge i første kamp. Abderrahim Elidrissi -80 kg. Albertslund / UC Rødovre - Møder Piotr Panzinsky, Polen i første kamp. Nedenfor kan du se profil og deres første modstander på dagen.
Kære alle klubber, Det årlige Repræsentantskabsmøde er sat til lørdag d. 16. april 2016, og vil blive afholdt i ”Bygningen”, Ved Anlægget 14B, 7100 Vejle.
To all Head of Team - NC 2016: PLEASE READ THE WHOLE MASSAGE – IMPORTANT ! Thank you for your support of the NC 2016 in Fredericia - Denmark Poomsae registration/list of competitors:
To all Head of Team - NC 2016: PLEASE READ THE WHOLE MASSAGE – IMPORTANT ! Thank you for your support of the NC 2016 in Fredericia - Denmark Kyorugi Online registration/list of competitors:
Emil Lind Sørensen stiller op i 68 kg klassen ved OL kvalen, hvilket er stævnet største klasse. Emil møder i første kamp Boris Lieskovsky fra Slovakiet og vinder danskeren den kamp venter den førsteseedede Karol Robak fra Polen, som ligger nr. 13 på den olympiske rangliste. Læs mere om Emil nedenfor...
Det danske hold i Istanbul afventer med spænding fredagens lodtrækning og head of team møde ved OL kvalen. Nedenfor kan du se hele den danske delegation og kampdage på vore profiler.
DTaF opslår hermed en deltidsstilling som kommende UC-Administrator.
European Qualification for XXXI Olympiad 1. dag. Det danske landshold kommet på plads på hotellet i Istanbul og vi har brugt dagen til at registrere os samt en let træning. Humøret er højt og alle trives. Vi er blevet informeret om at sikkerheden ved mesterskabet er i top. Atleternes dag i morgen kommer til at ligne dagen i dag med træning og tilpasning til omgivelserne. Med sportslig hilsen Landsholdledelsen
Efter mange gode år har medlemmerne af Odense City Taekwondo Klub besluttet at lukke og slukke.
I Hwarang Taekwondo Klub Rødovre bliver der arbejdet målrettet med at skabe det rette miljø for klubbens unge.
Kære alle. Læs venligst vedhæftede fil igennem og indsend ASAP Eventuelle spørgsmål rettes til Søren Holmgård Knudsen
Sidste tilmelding for træneruddannelse 2 a i Esbjerg den 30-31-januar er rykket en uge frem til mandag den 11/01-2016.
WTF har indført at der ved deltagelse i WTF G stævner skal være et underskrevet Event Waiver uploadet på sin profil i GMS.
Nedenstående udgår 31.1.2016 – Desuden bedes I læse vedhæftede fil vedr. IKKE godkendt udstyr.
Vi har valgt at køre med en manuel poomsae tilmeldingsform til NC 2016. Tilmeldingsskemaet kan nu hentes på stævnekalenderen. God fornøjelse og godt nytår.
Kære alle i Dansk Taekwondo Forbund. I og jeres familier ønskes en rigtig glædelig jul og et godt nytår.
December 2015
kamp@taekwondo.dk og teknik@taekwondo.dk er blevet slået sammen til te@taekwondo.dk Hvis du har skrevet til en af de to adresser i dag (22/12-2015), bedes du gensende mailen til den nye adresse.
Nye udtagelseskriterier er på vej, gældende for alle mesterskaber fra 2. halvår 2016 og frem. Følgende udtagelseskriterier er gældende for Junior VM Canada 2016. Disse udtagelseskriterier erstatter alle tidligere kriterier på Juniorsiden.
Via nedenstående link kan du på side 50-53 læse om Lisa Kjær Gjessing.
DTaF har fået henvendelse fra en enkelt klub om at ETU sanktionerne mod Sverige er ophævet.
I december har DTaF og Danmarks Idrætsforbund forlænget den udviklingskonsulentaftale, som sætter de overordnede rammer for udviklingskonsulentens arbejde.
Som de første er Nørrebro Taekwondo Klub i gang med at afprøve DTaF’s nye koncept 'Skole med Spark i'. Klubben har selv været med til at udvikle konceptet, som sigter mod, at klæde idrætslærere på til at undervise elever i folkeskolen i et forløb med basal taekwondo over fire uger.
Første materiale er klar.
Som klub i DTaF er det muligt at modtage støtte til afvikling af aktiviteter, som ligger inden for rammerne af forbundets koncepter.
I forbindelse med det netop afholdte OL try out event har der været interesse fra mediernes side, On-Sport var tilstede i hallen og har produceret et indslag som vises i magasinet "Viljen til sejr" på Lorrys egen kanal på torsdag (enten kl.17 eller 18). Det kan efterfølgende findes på lorry.dk
Så er vi klar med invitationen til NM 2016. Den kan nu hentes på stævnekalenderen. Bemærk at onlinetilmelding poomsae ikke er klar endnu, men det kommer den forhånbentligt snart. Vi glæder os til at se jer alle med talstærke teams i Fredericia.
U21 EM i Bukarest sluttede desværre uden danske medaljer. På den sidste kampdag for det danske hold måtte endnu en dansk kæmper sige farvel til den kommende Europamester. Denne gang gik det manglende lodtrækningsheld ud over Jasmin Andersen fra Team Horsens Taekwondo Klub. Læs mere om hendes kamp nedenfor.
Hverken Carper Morild, Hakim Elidrissi eller Louise Christensen kom videre fra deres indledende kamp ved EM. Hakim ramte endda ind i den senere U21 Europamester fra Rusland, så lodtrækningsheldet har ikke just været med den danske hold hidtil ved EM. Nedenfor kan læses mere om dagens kampe ved EM.
I den nærmeste fremtid, vil der blive ryddet op i gammelt materiale på hjemmesiden.
Så kom U21 EM igang i Bukarest, Rumænien og første kampdag gav både Arielle Malveda og Alberte Knudsen Nielsen hårde modstandere og en tidlig exit fra EM. Læs mere fra holdet nedenfor !
Årets sidste Europamesterskab nærmer sig. Denne gang er der tale om U21 EM i Bukarest, Rumænien, hvor Danmark stiller til start med 6 deltagere - 2 herre og 4 damekæmpere. Onsdag, den 18/11 er det tid til lodtrækning og head of team møde hvor efter kampene starter torsdag, hvor Danmar har to kæmpere i action. Læs uddrag af kæmpernes egne og klubbernes input til deltagelse i Rumænien nedenfor.
Godmorgen alle. Alle dommere, udøvere og coach fra DK, som vi ved er i Paris har det godt.
November 2015
Tekniklandsholdstræner Finn Buchardt har i samråd med resten af landsholdsledelsen udtaget deltagere til bruttotruppen for tekniklandsholdet 2016, hvor deres fokus blive i deres udtaget disciplin. Udtagelsen er sket med baggrund i den strategi på teknikområdet som har givet holdet den store succes de sidst 2-3 år.
Til kæmpere, sekundanter, holdleder eller andre klubansvarlige.
I weekenden den 7-8 november var Silkeborg Taekwondo Klub vært for den sidste del af træner 2 kurset, og 17 trænere på alle niveauer og aldre fra hele landet, var samlet under Sabumnim’erne Brian Rex og Lars Arnums kyndige vinger, klar på nye input, erfaringer og lærerige diskutioner.
Tilmeldingsfristen til Teknik Cup i Aarhus er udvidet til tirsdag 10/11-2015 klokken 15:00.
Vi har ændret mailadressen til HB medlemmet Jan-Erik Jørgensen. Ny adresse er: hbokonomi@taekwondo.dk
Vil du have indflydelse på stævneafviklingen i Dansk Taekwondo Forbund? Så meld dig som stævneadministrator.
Dansk Taekwondo Forbund præsenterer på lørdag top taekwondo i samarbejde med Odense Kommune, Udvikling Fyn, Budoxperten og den Koreanske Ambassade i Danmark. Årets DM sætter igen rekord og bliver det hidtil største DM, der har været afholdt i Odense siden samarbejdet mellem DTaF og Odense Kommune, Udvikling Fyn blev etableret for 7 år siden. Årets DM har således små 450 deltagere, som skal konkurrere om godt 100 DM titler i både kamp og teknik i Arena Fyn.
MEDALJE VED FJERDEDAGEN TIL JUNIOR EM I TAEKWONDO I LETLAND
Lørdag fik holdet en længe ventet hviledag efter to dage i hallen. Dagen blev brugt til at sove lidt længe (morgenmad kl. 08:00), indvejning, restitutionstræning og holdet fik taget et holdfoto.
FLOTTE KAMPE MEN INGEN MEDALJER VED ANDENDAGEN TIL JUNIOR EM I TAEKWONDO I LETLAND
Med indstilling fra det sportslige udvalg, har DTaF godkendt et "udtagelses event" for seniorer som vil udtages til kommende OL-kval. Eventet vil finde sted ved Get2Sport i Nørrebrohallen, lørdag 28/11-2015. Forbundet stiller med danske I/R´s samt Video Replay.
Ærgerligt nederlag til Isak Hirsbro.
Forbundets udviklingskonsulent kan hjælpe klubber, der har lyst til at samarbejde med en lokal skole eller institution.
Søndag den 8. november 2015 kl. 13.00.
7 taekwondokæmpere er udtaget til Junior EM 2015.
To danske internationale dommere til Junior EM 2015 i Letland.
Husk at få lavet jeres DM tilmelding i dag, den 19/10. Vi ser frem til at se jer alle i Arena Fyn den 31/10.
Når Danske Taekwondo Mesterskaber 2015 i kamp og teknik løber af stablen lørdag den 31. Oktober i Arena Fyn, skal der ikke kun findes Danmarks bedste udøvere. Dommerudvalget i Teknik kårer nemlig “Årets Teknik-Dommer” og DU kan være med til at bestemme hvem der skal løbe med den prestigefyldte pris.
Der kræves stadig ikke disse til DM 2015.
DTaF har i samråd med Hans Majlinder valgt at stoppe samarbejdet med Hans som stævne administrator.
DM Tilmelding er nu åben. Tilmeldingen kan ske på klubområdet på taekwondo.dk på helt normal vis. Vi beklager forsinkelsen, men kan oplyse at der bliver arbejdet hårdt bag kulissen på at få organiseret og gennemført de kommende DTaF stævner. Så vi beder om jeres tålmodighed.
Tak for nogle dejlige kursusdage og et formidabelt kursusforløb. Når man vælger, at søge den udfordring det er, at blive bedre til at være træner, kan uddannelses forløbet ”Træner 1” varmt anbefales.
Som sidste led i træner 1 uddannelsen, skulle kursusdeltagerne som havde gennem førte 1B nu igennem 1C.
Danmarks Idrætsforbund afholder en ny runde af ”DIF Idrætsmiljø for Unge”. Det er et klubudviklingsprojekt med fokus på at udvikle og involvere unge i foreningslivet, samtidig med at foreningen selv bliver mere ungdomsvenlig.
Ønsker du at være en del af fremtidens taekwondo i DTaF?
Vi har endelig fået DM indbydelsen på plads. Den kan nu downloades i stævnekalenderen. Bemærk at vi er i gang med at oprettet onlinetilmeldingen til stævnet, som gerne skulle være på plads snarest. Deadline er rykket til den 19. oktober 2015.
Flotte resultater! Guld, sølv og 2 stk. bronze var medaljehøsten til Danmark ved European Masters i Nice, Frankrig.
Fremmødte: Bjarne Johansen UC træner Elite Vest, Zakaria Asidah UC træner Team Rødovre, Stig Kramer UC træner Nørrebro-Team Copenhagen, Lennart Theilgaard Cheftræner UC Team Rødovre, Steen Tiedjen UC træner Team Rødovre. Fra TEU mødte Mikael Kronborg & Tarik Setta.
Stævnet er det 3 European Masters nogensinde og bliver afholdt hvert 4.år (fremover) 2008 Malmø 2011 Italien 2015 Frankrig
Grundet de tekniske problemer der er i øjeblikket er med Gal/Gol Licens, vil vi fra forbundets side se bort fra dette krav i forbindelse med DM 2015.
Kære Junior og senior, Hermed en "hurtig" information. Der vil den 3. oktober 2015 være en junior/senior samling/sparring i Udviklingscentret Rødovre.
Som klub i DTaF har I mulighed for at få forbundets udviklingskonsulent ud på et klubbesøg.
Imad Malik har bestået kurset til International WTF-dommer.
Det er med glæde, at kunne meddele at Landsholdet nu er udtaget til U21 EM 2015.
Kære alle. Jeg har lige fået nedenstående sms fra Lisa Kjær Gjessing, som jeg gerne vil dele med Jer vedr.: Lisa i landsdækkende medier i morgen
Medieomtale
Lisa Kjær Gjessing er netop blevet tre-dobbelt verdensmester i para-taekwondo ved VM i Tyrkiet. I finalen besejrede hun russiske Ayshat Ramazanova 8-4, hvilket var en hårdere kamp end forventet.
VM afvikles i Samsun, Tyrkiet. Der er 6 i hendes vægtklasse.
Watch Live!!! 6th WTF World Para-Taekwondo Championships
Se fra 6:15
VM afvikles i Samsun, Tyrkiet. Lisa kæmper i klassen K44.
Det er med glæde, at kunne meddele at Landsholdet nu er udtaget til Junior EM 2015.
I forbindelse med skift af mailserver, har vi ændret mailadresser på nogle af funktionerne! Der kommer lidt flere ændringer senere. Hvis I har sendt en mail til en af disse i weekenden 29-31 august, bedes I sende den igen, for en sikkerheds skyld!
Der er ledige pladser på Træner 1B i Esbjerg d. 19 og 20 september. Sidste tilmelding er fredag d. 4 september, så det haster.
Til G1-stævnet Polish Open 2015 den 29/30.8 I deltager 4 danske Internationale dommere.
Har I nye eller unge bestyrelsesmedlemmer eller projektansvarlige, som savner at blive klædt på til den rolle, så er kurset 1-2-Idrætsleder det rigtige. På én dag giver det en indsigt i de basale principper omkring foreningsforståelse og daglig ledelse af aktiviteter og frivillige i klubben.
To stk. video fra opvisning til åbningsceremonien.
Det blev til en kvartfinale til Tobias, efter to gode sejre, i vægtklassen -37kg. med 32 deltagere.
DTaF, Koreanske Ambassade og Aarhus Festuge samt Risskov, Skanderborg, Viby/Aarhus Syd og Aarhus Taekwondo klubber samarbejder om børneopvisninger i forbindelse med åbningen af Aarhus Festuge på fredag, den 28/8 og dagen efter lørdagen den 29/8, hvor der arrangeres Korea Day hele dagen. Lørdagen vil de koreanske taekwondo udøvere fra World Taekwondo Peace Corp også give opvisning.
Der er 456 deltagere fra 59 nationer, og 61 internationale dommere til dette Kadet VM i Muju, Korea, som er det andet VM af slagsen.
World Taekwondo Peace Corps kommer til Danmark i næste uge og der er mulighed for at træne sammen med dem i Amager Taekwondo Klub.
Ved WCTT 2015 deltog dommere fra Danmark, Sverige, Norge, Finland og England.
Læs disse dokumenter.
Vi har forsøgt at gøre det lettere at finde vej på hjemmesiden.
Dansk Taekwondo Forbund har fået denne henvendelse inkl. folderen Latest Profile DTaF støtter ikke projekter af denne art.
KL har netop udsendt en orientering om satserne for lokaletilskud til folkeoplysende aktiviteter.
Der vil være Video Replay i de medaljegivende kampe ved WCTT den 15.august 2015...
Kære alle. Her en kendelse fra DIF’s dopingnævn. Det er ”den mindst mulige dopingsag”. Jeg vil dog benytte lejligheden til at advare Jeres udøvere mod brugen af hash m.v., da dette kan risikere at kunne spores i en dopingkontrol lang tid efter.
Vi har derfor oprettet en midlertidig mailadresse: TKDsekretariat@gmail.com
Se indslag fra årets sommerlejr i TV MidtVest.
Så rinder tiden ud for sommerlejren 2015, men sæt allerede nu kryds til i uge 28 2016, hvor den afholdes i Viborg.
Der blev d. 11. juli valgt en ny Hovedbestyrelse, og de har haft konstituerende møde.
Til alle klubber i Dansk Taekwondo Forbund Hermed følger dagsorden og foreløbig kandidatliste til det ekstraordinære repræsentantskabsmøde. Mødet afholdes ved Dalgasskolen, Elmealle 2b, lørdag den 11. juli 2015 kl. 10.00.
Talent- og eliteudvalget for kamp har nu opdateret vores landshold for kamp 2015. Opdateringen er baseret på træningskrav for kæmpere allerede tilknyttet et UC. For de kæmpere der ved sidste udtagelse endnu ikke var tilknyttet et UC, om de havde indsendt deres underskrevne tilmelding senest på den foreskrevne dato. Ved næste opdatering skal ALLE leve op til træningskravet.
På andendagen ved Kadet EM i Frankrig var der igen metal til Danmark. Læs mere om præstationen nedenfor.
Møde afhold den 25. juni 2015. Dokumentet kan findes under download.
12 årige Frederik Emil Olsen tog fredag bronze til Kadet EM i Frankrig. Tobias Hyttel, Rødovre( -37 kg) og Frederik Emil Olsen, Soo Shim ( - 33 kg) var de to første danskere på måtterne til dette års Europa mesterskab for kadetter... Begge to havde 5 kampe, hvis de skulle tage guldet med hjem.
Så er der snart Sommerlejr tid... Deltagerantallet er nu oppe på 497 til årets fantastiske sommerlejr i Brande, og der kommer nye til hele tiden. Hvis du ikke har fået tilmeldt dig endnu, kan det stadig nås til og med d. 9 juli hvor efter tilmeldingen lukker.
Ved det 12. EM i weekenden i Serbien, Beograd tog Danmark resten af de Europæiske nationer med storm.
De to danske internationale kampdommere Louise Dohn og Masoomeh Majidi Vash er udtaget til at dømme ved 6th European Taekwondo Cadet Championships i Strasborg fra den 3. - 5. juli.
Til alle klubber i Dansk Taekwondo Forbund - I tilknytning til indkaldelse til det ekstraordinære rep.møde informeres der om valg til hovedbestyrelsen.
Vi er nu oppe på 419 deltagere, og hvis I ikke har nået at tilmelde jer endnu, så frygt ej for der er stadig plads - skynd jer inden 1. juli, hvor prisen stiger.
Så fik Nørrebro Taekwondo Klub endelig overrakt deres ATK certifikat.
På kun tre år har Randers Taekwondo Klub fordoblet antallet af medlemmer.
Idet hovedbestyrelsen af 2 omgange forgæves har forsøgt at få rammebudgettet for 2015 godkendt, som begge gange er blevet nedstemt af et flertal af det fremmødte repræsentantskab, er den samlede hovedbestyrelsen trådt tilbage. Dette har den konsekvens at der skal vælges en ny hovedbestyrelse.
Bilag til repræsentantskabsmødet den 20/6-2015.
Efter en stille morgen tager vi bussen de 45 min. ind til Crystal Hall. Sarah har først kamp 15, så det giver os god tid til optimal forberedelse. Da opvarmning, afspænding og strategi er gennemgået, er Sarah klar til at træde ind på kamparealet ved det første European Games, imod Yasmina Aziez fra Frankrig der ligger nr. 2. på WTF Olympiske rangliste.
Dansk Taekwondo Forbund er repræsenteret med 1 atlet ved det første European Games, som finder sted i Baku, Aserbaidjan i disse dage. European Games er et slags europæisk OL, hvor der konkurreres i udvalgte olympiske og ikke - olympiske sportsgrene. Det er Danmarks Idrætsforbund, der som national olympisk komite har udtaget de danske atleter i de 20 forskellige sportsgrene, ligesom det sker ved det ”rigtige” OL. En af disse atleter er Sarah Malykke fra Dansk Taekwondo Forbund og Risskov Taekwondo Klub.
Kvalifikationsperioden for kadet VM er slut (sidste stævne er Moldova Open).
Hermed indkaldes Dansk Taekwondo Forbunds klubber til ekstraordinært repræsentantskabsmøde.
Vellykket Summercup med dommere fra Danmark og Sverige..
I Ikast er der fuld fart på skolesamarbejdet, og en af byens 8. klasser har nu trænet taekwondo i to måneder hos Ikast Taekwondo Klub.
Hvordan står det til på uddannelsesområdet og hvad kan være afgørende for at fastholde medlemmer og rekruttere nye...
Et af årets vigtigste stævner i 2015, German open, som er et af de absolut sværeste og største stævner i Europa med over 330 deltager fra 22 nationer over 2 dage.
Undervisningen foregik i Ringsted Taekwondo klub og Bo Kvorning og Michael Iversen stod klar til at hjælpe os med dette.
Hvis I ikke har fået tilmeldt jer sommerlejren endnu, så kan I nå det endnu og stadig til lav pris o)
Alle vi deltagere siger tak for en rigtig lærerig, underholdende og udfordrende weekend!
I dag kom så turen til vores VM-debutant Sarah Malykke -49 kg.
Så kom dagen hvor Charlotte Bjelke Risskov skulle kæmpe for de danske farver. Modstanderen var Kelsey Junious USA, en modstander Charlotte vandt over ved dette års US-Open.
Ved VM i Chelyabinsk, Russia, vil der blive afholdt generalforsamling i WTF.
Head of team meeting. Efter en farverig velkomst, åbnede WTF præsident Dr. Choue mødet. Igen i år slåes de tidligere deltagerrekorder. Med omkring 1000 atleter fra 139 nationer og 100 dommere afvikles VM på 5 kampbaner, over 7 dage.
Så kom endelig dagen, hvor holdet der skal repræsentere Danmark, tog af sted mod Chelyabinsk ved senior verdensmesterskaberne 2015.
Den danske kampdommer David Coupar er udtaget til at dømme ved 2015 WTF World Taekwondo Championships, G-12, i Chelyabinsk i Rusland, fra den 12-18 maj 2015.
Den samlede hovedbestyrelsen vil gerne benytte lejligheden til at sige tak for et godt og konstruktivt repræsentantskabsmøde, om end vi som hovedbestyrelsen blev sendt tilbage til arbejdslokalet med en række opgaver.
EM er blevet fastlagt til d. 26-28 juni i Serbien. Derfor her der været ekstra stort fokus fra Landsholdsledelsen på deltagerne ved vores Bruttosamling i Skive og Belgien Open, samt den afholdte Kadet- og Juniorsamling i Udby. Alle der er udtaget til EM opfylder de stillet krav for udtagelsen jf. DTaF talent og elitestrategi.
Dansk Taekwondo Forbunds talent- og elite udvalg kamp, har udtaget følgende 3 kæmpere til at repræsentere Danmark ved Kadet EM fra 2. – 5. Juli i Strassbourg/ Frankrig:
Tilmeld jer nu.
Byen Chisinau i Moldova dannede i dag rammerne for det 4. Para- Europamesterskab 2015. Lisa Kjær Gjessing - Risskov deltog som eneste dansker, i klassen: K44 -58 kg. Igen viste Lisa sig suveræn i paradisciplinen, som er i en rivende udvikling, efter den er blevet officiel olympisk disciplin. 15 nationer og 77 atleter satte rekord i deltagerantal.
Lisa Gjessing Kjær fra Risskov Taekwondo klub, er lige nu i Moldova, hvor hun skal forsvare sin titel som Europamester fra 2013.
Husk jeres tilmelding til Danish Open teknik i Kolding.
På baggrund af forespørgsler behandlede vi på seneste TEU-kamp møde en opdatering af udtagelseskriterierne. De opdaterede dokumenter kan findes under “download”. For at gøre dokumenterne lettere at læse, er tilføjede afsnit markeret med gul.
Den danske dommerformand David Coupar blev udtaget og har deltaget i 2016 Rio Selection & Training Camp i Moskva fra den 2. til 7. april 2015.
Den 10. april udsendes hermed dagsorden og bilag til Rep-møde, søndag d. 19. april 2015
Dansk Taekwondo Forbund har modtaget en del henvendelser vedrørende nye regler om GAL- og GOL-licenser ved deltagelse til mesterskaber i Danmark. Derfor sendes denne præcisering.
Hvis du ikke allerede nu har sat krydset i kalenderen 11-17. juli så er det på tide at få det gjort. Det er her I kan få en fed lejr i Brande som klub og hænge ud med taekwondovenner!
Kvalifikationsperioden for kadet EM slutter 20 april (sidste stævne er Moldova Open).
Dansk Taekwondo Forbund er repræsenteret ved European Games 2015 i Baku Azerbaijan. Sarah Malykke, Risskov Taekwondo Klub / Elite Vest, har sikret dansk deltagelse i det første europæiske OL nogensinde.
Som konsekvens af det realiserede underskud for 2014 foreslår hovedbestyrelsen at forbunds-licensen forhøjes fra 200 kr. til 240 kr. Det foreslås endvidere at licens efter 1/9 skal koste 120 kr. mod nu 80 kr. Derudover vil deltagergebyr samt øvrige gebyrer i mindre omfang også blive reguleret således at alle bidrager til at få genskabt balancen. Hovedbestyrelsen vil i øvrigt igangsætte en informations-kampagne i forhold til at sikre at alle indløser forbundslicens. Forbundslicensen blev sidst forhøjet i 2009, hvor licensen også blev forhøjet med 40 kr.
Ud fra et ønske om en hurtigere/hyppigere nyhedsstrøm og som led i den fortsatte tilpasning af forbundets organisation i forhold til den vedtagne strategi har hovedbestyrelsen nu besluttet at vi ønsker at integrere håndtering af nyheder/information omkring de enkelte områder tættere på medarbejderene i Brøndby og HB/udvalgspersoner som i forvejen sidder på området.
De to klubber har hen over vinteren arbejdet med DTaF’s og DIF’s projekt ”DIF Idrætsmiljø for Unge,” et klubudviklingsprojekt med fokus på at udvikle og involvere unge i foreningslivet.
Krav om WTF-licens ved deltagelse til nationale og internationale stævner.
David Coupar og Louise Dohn til ETU European Senior Championships.
Hovedbestyrelsen har på et ekstraordinært HB-møde foretages mindre ændringer i det tidligere fremlagte rammebudget.
Hermed indkaldes Dansk Taekwondo Forbunds klubber til ordinært repræsentantskabsmøde.
Vi beklager den lange ventetid på Kukkiwon Certifikaterne.
Formanden for det danske dommerudvalg for kamp David Coupar er blevet udnævnt til medlem af ETUs referee committee. Stort tillykke med udnævnelsen.
De danske kampdommer ved Plus kamp cup i Esbjerg den 28.2.2015
Her er invitationen til årets sommerlejr i Brande.
DTDT gik desværre lige akkurat ikke videre til semifinalen i 'Danmark har talent' - trods et flot Ninja Turtles-show sidste lørdag på TV 2. Men opvisningsholdet er ved godt mod, og de håber, at klubberne kan bruge deres optræden på tv til at rekruttere flere nye medlemmer - nu.
Dansk Taekwondo Forbund´ s talent – og eliteudvalg kamp har udtaget de kæmpere, der skal repræsentere Danmark ved Senior VM i Chelyabinsk, Rusland, den 12. - 18. maj 2015.
Alle danske taekwondo-klubber fik i første halvdel af februar 2015 tilsendt en lille rekrutterings-kampagnepakke med materialer, som nemt kan bringes i spil lokalt. Pakken bestod af tre rekrutteringsplakater og 40 rekrutterings-flyers.
Vi har nu i kampdommerudvalget revideret konkurrencereglerne for kamp. De nye regler er trådt i kraft pr. 1.2015 og vil blive anvendt for første gang i forbindelse med stævnet i Esbjerg den 28.2.2015.
Dansk Taekwondo Forbund har i dag 40 års jubilæum.
Er du til fart over feltet, spænding og hurtige beslutninger?
Vidste du, at alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter?
Ved de Nordiske mesterskaber i Trondheim, Norge i den kommende weekend stiller Danmark med følgende hold i kamp:
Alle der har klaret udtagelseskravet til senior VM, der vil blive afholdt d. 12 – 18. Maj i Rusland, bedes sende deres point og antal vundne kampe ind til TEU-kamp seneste tirsdag d. 17. Februar 2015.
Ved de Nordiske mesterskaber i Trondheim, Norge i den kommende weekend stiller Danmark med et stort hold på tekniksiden. Med en blanding af erfarne og nye talentfulde udøvere, samt et par af medaljetagerne fra vm 2014 og et stort engagement er forventningerne til NM 2015 store. Målsætningen er at komme hjem med nogle medaljer, men også at de nye unge talenter får prøvet kræfterne af ved et stævne med internationalt snit, der skal med andre ord også fyldes godt i erfaringsrygsækken.
DTaF talent og elite udvalg i daglig tale TEU teknik er nu klar med udtagelseskriterier til offentliggørelse, det har været en del af den udvikling som dansk taekwondo forbund er i gang med, at udarbejde et sæt udtagelses kriterier der er gennemskuelige for alle og for udøvere at forstå, samt give landsholdsledelsen et redskab at arbejde med nu og i fremtiden som sikrer et kvalitativt bedre udgangspunkt for udtagelserne.
Første hold i år som har gennemført Træneruddannelse 1 med stor tilfredshed. Stort tillykke.
Hvis din klub er interesseret i at afholde en bredde- eller udviklingsaktiviteter i samarbejde med forbundet, så giver DTaF økonomisk tilskud samt konsulentstøtte til en række aktiviteter. Aktiviteter, der støttes, er bl.a. klubudviklingsforløb med forbundets konsulent som procesleder, træningstræf, breddetræf, skolesamarbejde og lejre.
Charlotte Paik Bjelke fra Risskov Taekwondo klub/Elite Vest, vandt fredag d. 23. Januar sølv ved G2 stævnet US Open i Orlando, Florida USA i -46 kg. – Charlotte vinder 4 kampe på vej til finalen, hvor hun blandt andet slår Yvette Young fra Canada som pt ligger nr. 2 på verdensranglisten med 11 – 4 i indledende runde.
Der er godt gang i planlægningen og det bliver helt sikkert et godt program. Der kommer nærmere information i starten af februar.
Talent- og eliteudvalget for kamp har nu udtaget vores landshold for kamp 2015.
Forslag til behandling på repræsentantskabsmødet i april 2015. Repræsentantskabsmødet foregår søndag d. 19. april 2015 i ”Bygningen” i Vejle. Mere info herom senere.
Dansk Taekwondo Forbunds opvisningshold, DTDT (Danish Taekwondo Demonstration Team) er videre til de eftertragtede liveshows i talentprogrammet, ‛Danmark har Talent’ (#‎talentdk).
2-5. april 2015 afholdes kursus på Bosei
I opstarten af udviklingscentrene har der været uklarhed om, hvor meget udøveren skal træne i udviklingscentret. Det ønsker vi med denne skrivelse at præcisere.
Ny Udviklingscenterkoordinator i Dansk Taekwondo Forbund fra 1. januar 2015. Dan Bjergvang – hvad og hvem er jeg?
Projektet blev godkendt i hovedbestyrelsen og skudt internt i gang sidste efterår. I forbindelse med opstarten og for at sikre en rød tråd fra vores nuværende til nye løsning lavede vi en aftale med vores IT konsulent Jan Jørgensen om at fortsætte sit engagement både ifm. IT projektet og løbende ad hoc IT opgaver.
Venligst se vedhæftede liste over kæmpere udtaget til at repræsentere Danmark i kamp ved Nordiske Mesterskaber i Trondheim den 31. januar.
Alle i Dansk Taekwondo Forbund ønskes hermed en rigtig glædelig jul og godt nytår. 2014 har budt på en række forandringer og begivenheder.
En arbejdsgruppe under Justitsministeriet i færd med at beskrive hvilke kampsportsgrene, der aktuelt dyrkes i Danmark, og i hvilket omfang de er organiseret i forbund eller andre sammenslutninger.
I lighed med tidligere år, sættes alle licenser passive midt/sidst i december. Dette har tidligere givet problemer ved tilmelding til events i starten af januar. Forbundet har derfor fået lavet en løsning, så genbestilling af licenser skal ske elektronisk.
Der skal udtages 3 forskellige landshold: Junior landshold – født: 1998 – 1999 – 2000 (Årg. 2001 kan også søge, men vil kun blive optaget, såfremt der ikke er nogen junior, som har pladsen). U21 landshold – Født: 1994 - 1997 Senior landshold Født: 1993 -------
Vi er af et vågent øje, blevet gjort opmærksom på nogle fejl og har hermed opdateret dokumenterne for juniorer og U21.
Dansk Taekwondo Forbunds opvisningshold, DTDT (Danish Taekwondo Demonstration Team) deltager i ‛Danmark har Talent’ (#‎talentdk), som er et nyt talentshow på TV 2.
Som en lille service for vores nordiske venner poster vi hermed et jobopslag som kunne have interesse i DTaF kredse. Se pressemeddelelse nedenfor. Mvh Torben Hansen, Infoafdelingen
Dansk Taekwondo Forbund ønsker at blive blandt de fem bedste i Europa på talentområdet. Et væsentlig og afgørende skridt er etablering af et antal udviklingscentre rundt om i landet. Talent- og elitemiljøerne skal styrkes. Kravene til eliten skærpes og talentarbejdet intensiveres.
Kort varsel! Danmark må stille med 4 kæmpere i hver vægtklasse til NM 2015.
2015 bliver et stort sports år for det Danske teknik landshold med både EM og VM i henholdsvis Serbien og Vietnam. De historiske resultater fra det forgangne skal følges op i 2015, og i den forbindelse har landsholdsledelsen arbejdet med udtagelse af det kommende års bruttotrup.
Den eksisterende gruppe på Facebook er oprettet via en privat profil, og Hovedbestyrelsen har derfor ikke admin rettigheder til gruppen.
Tænder du på et aktivt fritidsjob, hvor du i høj grad er med til at motivere andre? Så er du måske vores nye udviklingstræner for kadet. Du bliver en del af 2 træner team’s med masser af arbejdsglæde og engagerede kollegaer og som altid er klar til at hjælpe med et smil på læben. Som udviklingstræner i teknik vil du blive en del af Dansk taekwondo forbund. Du vil få adgang til landets mest spændende udøvere med et enormt udviklingspotentiale.
Gældende fra januar 2015.
I takt med at der er opstået en ny konkurrence form for udøvere +35år på internationalt plan, har vi sat os for at skabe et af verdens hyggeligste og bedste masters hold. Vi inviterer derfor til første masters samling nogensinde for kampudøvere +34år. Da konceptet er nyt, har vi samtidig sat tid af til at finde en måde og form at køre holdet på.
Ejnar Mikkelsen blev begavet ved DM i Odense. WTF president Choungwon Choue havde sendt et unikt sort bælte med hans navn til vores formand som kvittering for den support og støtte DTaF og Ejnar ydede Para disciplinen og Lisa Kjær Gjesing i forbindelse med Para VM i Moskva.
Dansk Taekwondo Forbund var lørdag vært for årets største DM i historien, da over 400 kæmpere og teknikudøvere indtog Arena Fyn i Odense. De flotte rammer havde udover de aktive lokket ikke færre end 1000 klubledere, tilskuere og officials til de Danske Mesterskaber og det er helt uhørt i taekwondo regi, men en positiv oplevelse for forbundet.
Årets DM i Arena Fyn var fuld af hædringer, flotte resultater og medaljer. Men der var også et par sørgmodige stunder, da forbundet sagde farvel til at par store profiler på den aktive som ledelsesmæssige side.
DTaF havde valgt at flytte hædringen af årets udøver og leder fra repræsentantskabsmødet til de lidt større rammer ved DM i Arena Fyn. På baggrund af klubbernes indstilling har hovedbestyrelsen udnævnt følgende profiler i 2014: Årets udøver 2014 blev: Nikolai Kronborg fra Holbæk Musool Årets leder 2014 blev: Metin Aydin fra Aarhus Syd
Traditionen tro blev årets dommere hædret under DM i Odense. Årets kampdommer blev DM 2014 Ana Alizia Jensen og årets teknikdommer blev Thomas Engell. Endvidere blev teknikdommer Edine Lents hædret for sin præstation ved VM i Mexico, hvor hun blev udnævnt til bedste kvindelige dommer. Vi ønsker alle tillykke med den flotte indsats i 2014
Dansk Taekwondo Forbund præsenterer på lørdag top taekwondo i samarbejde med Odense Kommune, Udvikling Fyn. Årets DM sætter igen rekord og bliver det hidtil største DM, der har været afholdt i Odense siden samarbejdet mellem DTaF og Odense Kommune, Udvikling Fyn blev etableret for 6 år siden.
Dansk Taekwondo Forbund er nu færdig med lavet Aldersrelateret TræningsKoncept (ATK) til Taekwondo. Det går i bund og grund ud på at man skal træne Taekwondo med børn og unge ud fra hvor de er rent udviklingsmæssigt – biologisk og mentalt.
Igen i år skal vi finde ”Årets Taekwondo Leder 2014” og ”Årets Taekwondo Udøver 2014” som skal kåres på DM dagen i Odense.
Det er nu officielt at Brande Taekwondo Klub står i spidsen for DTaF officielle Sommerlejr 2015.
Hele Taekwondo Danmarks sværvægts kæmper nr. 1 Zakaria Asidah har, efter en af de flotteste og længste karrierer som aktiv udøver, valgt at stoppe som kæmper ved årets Danske mesterskaber i Odense. Zakaria vil herefter fortsætte sin taekwondo karriere med fokus omkring instruktør/coach rollen, som han har indledt i København Tan Gun Sae Sim Taekwondo Klub.
Tilmeldingsfristen til DM i Arena Fyn den 29/11 2014 er hermed flyttet til den 17/11.
For andet år i træk, var Danmark flot repræsenteret med 2 danske WTF dommere til årets VM 2014 i Teknik i Aguascalientes, Mexico. Dette VM blev afholdt for 9. gang i perioden 30. Oktober til den 2. November 2014, med deltagelse af 43 lande og over 700 deltagere. Den dommeransvarlige Per Fly Hansen som har deltaget 5x i træk og i år blev 2nd class WTF dommer, og den første danske kvindelige WTF dommer – Edina Lents var blandt de 50 udvalgte dommere fra hele verden. Danmark er et af de få lande, som er repræsenteret af hele 2 dommere. Det er en stor fordel for det danske landshold, at have 2 dommere med til VM, som medfører ekstra meget opmærksomhed omkring de danske udøvere.
Også på VM sidste dag var der metal til Danmark. I Cadet klassen for hold hentede Lærke Kamp Pedersen, Ida Axø og Eva Sandersen endnu en VM bronzemedalje hjem til Danmark. Dermed endte den danske medaljehøst ved VM på imponerende 1 guld, 1 sølv og 3 bronzemedaljer. Der er HISTORISK !
Søndag aften, d. 2. november, var der store smil i Esbjerg Taekwondo Klubs lokaler. Her markeredes nemlig afslutningen på kurset ”Træner 2C” – og dermed på Træner 2-uddannelsen.
Eneste danske indslag ved lørdagen konkurrencer ved VM var junior holdet for piger. Og selv om dagen bød på magen ventetid for det danske hold blev tålmodigheden belønnet med endnu en dansk medalje. Junior holdet bestående af Nikoline Frølich, Cornelia Heinisch og Annaline Søberg tog VM bronze efter en flot flot indsats.
De to klubber har i denne weekend deltaget i kickoff-dagen for ”DIF Idrætsmiljø for Unge,” et klubudviklingsprojekt med fokus på at udvikle og involvere unge i foreningslivet.
Lis Borring fra Bornholm kan nu kalde sig Verdensmester i taekwondo. Lis tog guldet ved fredagens stævne ved VM i Mexico i 65+ klassen og hun er dermed kun den anden dansker i historien der har sikret et Verdensmesterskab i de tekniske discipliner. Den første var Ky Tu Dang som vandt VM i Korea i 2007.
Så blev VM i Mexico skudt i gang med et brag af en dansk indsats. Alle ydede deres bedste og for en enkelt rakte det hele vejen til en finale, Danmark mod Korea. Nikolai Kronborg gik hele vejen i en af dagens store grupper, hvor han også fik lov at prøve den nye finaleform. Modstanderen i finalen fra det mægtige Korea var dog alligevel for stor en mundfuld for Nikolai som undervejs besejrede flere af de normalt stærke Europæiske nationer.
Den danske landsholdsledelse har været til head of team møde, som sædvanlig forløb lettere kaotisk. Det kom endnu engang kom til udtryk, at det har sine fordele i taekwondo verdenen at komme fra et asiatisk land.
Så er det danske teknik landshold kommet godt til Mexico og er blevet indkvarteret på hotel. Vi "mistede" et par udøvere i Dallas ved en transit pga. et overbooket fly, men de er nu også ankommet her til Mexico og er ved godt mod.
I weekenden havde tekniklandsholdet VM samling i Udby ved Holbæk, som foregik i Holbæk Musool Taekwondo Klubs lokaler. Her blev der gået til stålet for at bevise at VM formen var i hus inden afrejsen til VM i Mexico. Som følge af de nye udtagelseskrav i forbindelse med forbundets nye elitestrategi, havde landsholdsledelsen og TUE løftet barren for deltagelse.
Det svenske forbund har anket suspensionen af ETU. Derfor har ETU besluttet at svenske udøvere kan deltage ved ETU stævner herunder også danske stævner så længe appelsagen kører. Bemærk at ETU ikke har ændret på suspensionen der omhandler deltagelse i svenske stævner, så her er den tidligere udmelding stadig gældende.
Gradueringsseminaret gennemføres!
Dansk Taekwondo Forbund søger en koordinator til en nyoprettet stilling i forbundet.
Det svenske taekwondo forbund er fra mandag, den 6/10 2014 blevet suspenderet at ETU pga. vedtægtsændringer som ikke er foretaget iht. krav fra ETU. Hvad betyder det for svenske stævner og for danske stævner med svensk deltagelse ? Det betyder at ingen danske kæmpere/udøvere, dommere eller officials fra 6/10 2014 må deltage i svenske stævner/arrangementer. Endvidere betyder det at ingen svenske kæmpere/udøvere, dommere og officials må deltage i danske stævner/arrangementer.
Instruktør 1C i Varde d. 4. og 5. oktober.
Den 13. og 14. september blev trænerkursus 1b afholdt i Risskov Taekwondo Klubs lokaler. Igen kom deltagerne både kort og langt fra.
For 3. gang i år blev Danmark mest vindende nation ved et stort A-Class stævne. Den danske landsholdsbruttotrup og vores VM Hold i teknik havde igen en rigtig stor appetit, og tog godt for sig af retterne ved weekendens ETU A-Class Turnering Ungarn Open. Specielt kadetterne og juniorerne imponerede med flotte resultater. Ungarn Open var forberedelsesstævne for årets højdepunkt VM i Mexico. De danske VM kandidater fik understreget deres berettigelse til VM-udtagelsen og deres form ved at levere flotte præstationer i deres respektive klasser.
29 personer har gennemført forbundets 1-2 træner uddannelse med glans.
Prisen DIF og Nordea-fondens Fidusbamse sætter fokus på de mange unge drenge og piger i idrætsforeningerne, der hver dag er med til at gøre livet lidt sjovere for de andre. Vinderen kan se frem til en uforglemmelig rejse til 100.000 kroner med hele sit hold eller træningsgruppe.
Danmark måtte nøjes med lige ved og næsten ved U21 EM i Østrig. Af dagens sidste tre danske kæmpere nåede Risskov kæmperen Sarah Malykke længst. Men Sarah måtte tage til takke med en kvartfinaleplads efter nederlag mod en stærk italiener. Læs det danske holds rapport fra dagens kampe nedenfor.
Søndag har Danmark 3 kæmpere i ilden ved U21 EM. Se deres første modstandere nedenfor.
Dagens kæmpere ved U21 EM gjorde en god figur. For Emil Vedels vedkommende blev det til 2 flotte sejre inden hans exit lige før medaljerne. Men en flot kvartfinale til den københavnske kæmper. Emil Sørensen fra Risskov fik en skulle det vise sig mere end hård lodtrækning, da han tabte sin indledende kamp det den senere Europamester fra Spanien efter en spændende kamp.
Trods en fantastisk start af Laura i kampen mod Rusland, endte det med russisk sejr med mindst mulig margin. Læs det danske holds rapport fra Laura's kamp nedenfor.
Udviklingscenter - Elite Vest etableres.
Danmarks første kæmper ved U21 EM fredag Laura Christina Zapata lægger i 62 kg klassen ud mod Rusland i anden runde. Både Laura og den russiske modstander sidder over i første runde hvilket betyder at der er 3 kampe for at ende i en evt. EM finale.
Fredag starter U21 EM i Innsbruck i Østrig. Det danske hold ankom til Østrig tirsdag og har haft 2 træninger indtil videre. Meldingerne fra Østrig er flotte faciliteter, vejret er flot og alle ser klare og velforberedte ud.
Arbejdet med etablering af udviklingscentrene intensiveres yderligere.
Casper Christensen fra Brande er indstillet. Han er både dansk og nordisk mester i taekwondo. Læs mere her, og stem via linket.
Træningslejr for kadetter i Nørrebro Taekwondo klub i samarbejde med DTaF.
De bedste danske udøvere dominerede det nystartede internationale teknikstævne Copenhagen Open, som blev afviklet i Rødovre Stadionhal med Islev Taekwondo Klub som arrangør i samarbejde med Dansk Taekwondo Forbund. Første udgave af Copenhagen Open var flot arrangeret og giver den lokale arrangør blod på tanden frem mod næste års stævne.
Dansk Taekwondo Forbund ønsker at blive blandt de fem bedste i Europa på talentområdet. Et væsentlig og afgørende skridt er etablering af et antal udviklingscentre rundt om i landet. Talent- og elitemiljøerne skal styrkes. Kravene til eliten skærpes og talentarbejdet intensiveres.
Lørdag byder Islev Taekwondo Klub i samarbejde med Dansk Taekwondo Forbund på den første udgave af det internationale teknikstævne Copenhagen Open. Copenhagen Open bliver det andet internationale stævne efter Danish Open i Kolding, som også er Europæisk A-class ranglistestævne.
DTaF udarbejdede i 2012 talent- og elitepolitikker/strategier for kamp og teknik. Repræsentanter for talent- og eliteudvalgene for kamp og teknik har i weekenden været samlet for at gøre status på baggrund af de erfaringer, der er gjort.
DM 2014 er flyttet til Arena Fyn den 29/11 2014. Med denne mulighed ønsker vi at samle sporten i endnu højere grad, dvs. både kamp og teknik afvikles samtidigt på samme dag i Arena Fyn, som vil bestå af 4 baner kamp og 3 baner teknik.Vi glæder os til de nye flotte rammer omkring vores DM Event og vil ligge masser af energi i årets DM, så det bliver en oplevelse for alle aktive, ledere, dommere og tilskuere.
Ønsker din klub at deltage i ”DIF Idrætsmiljø for Unge,” et klubudviklingsprojekt med fokus på at udvikle og involvere unge i foreningslivet, samtidig med at foreningen selv bliver mere ungdomsvenlig? Så er det nu, I skal søge om at deltage.
Erfarne internationale kampdommer David Coupar har deltaget som kampdommer ved ungdoms OL 2014 i Nanjing, Kina. Nanjing 2014 - 2. sommer-ungdoms OL for Taekwondo bliver afholdt på det Internationale Expo Center, fra den 17. til 21. august, 2014. 100 unge atleter - 50 mandlige og 50 kvindelige fra 59 lande deltager til ungdoms OL. 20 internationale dommere, 10 mænd og 10 kvinder blev inviteret. 77 atleter, 39 mandlige og 38 kvindelige, kvalificerede sig til OL ved ”WTF World Taekwondo Qualification Tournament” i Chinese Taipei.
Talent- og eliteudvalget Kamp har nu samlet hele det hold, der skal repræsentere Danmark ved U21 EM i kamp den 26. – 28. september i Innsbruck, Østrig.
Træningslejr for kadetter i Nørrebro Taekwondo klub i samarbejde med DTaF.
Gør det lettere for eliteudøvere at tage en uddannelse.
Ved deltagelse i udenlandske stævner har man tidligere kunnet fremvise det gule licenskort på forlangende, men da det fysiske licenskort er afskaffet vil en kopi af den kvittering der sendes til klubbens kasserer ved bestilling af licensen kunne medbringes og fremvises. Med venlig hilsen HB
De danske kæmpere fik kvalificeret modstand ved sæsonens første udfordring WCTT i Valby Hallen lørdag. Det lykkedes blot 4 danske seniorkæmpere at ende øverst på medaljeskamlen.
Københavns Taekwondo Klub er lørdag vært for den 21. udgave af Wonderful Copenhagen Taekwondo Tournament. Årets internationale stævne har små 300 kæmpere fra 7 lande og kampene starter lørdag kl. 09.00 i Valby Hallen. Blandt de mest prominente deltagere er den danske veteran og tidligere OL deltager og VM sølvvinder Zakaria Asidah,
Tilmeldingsfristen til Talent- og elite træningssamling kamp i Rødovre er forlænget til 16/8!
Her er de nye danske kampregler, som bygger på WTF’s nye kampregler fra 1. juli 2014. Opbygningen af reglerne er ændret så den nu følger WTF’s regler mest muligt, og det er gjort helt tydeligt, hvad der er danske særregler. Her er også et dokument, som fremhæver de væsentligste ændringer i kampreglerne.
Vores dobbelte Verdensmester Lisa Kjær Gjessing vandt begge sine kampe og dermed guld ved World Junior Games, hvor taekwondo var inviteret med som opvisningsidræt. Der var inviteret 2 kæmpere på dame og 2 på herresiden, som skulle møde hinanden 2 gange. Lisa's modstander var en anden Verdensmester, men i +58 kg klassen Amy Truesdale fra England. Så det var toppen af Para taekwondo der var inviteret med til legene i Stoke Mandeville, England.
Para-Taekwondo som demonstrationssport til det 10. IWAS World Junior Games (The International Wheelchair and Amputee Sports Federation) Lisa Kjær Gjessing fra Risskov Taekwondo Klub er personligt inviteret til IWAS Junior Games i England af World Taekwondo Federation.
Nu outline for seminar i Düsseldorf (31/10 til 2/11).
Træningslejr for kadetter i Nørrebro Taekwondo klub i samarbejde med DTaF.
Efter et par dage uden danske kæmpere ved kadet VM i Baku kom så endelig dagen hvor den sidste danske kæmper skulle på banen. Wassim Ljilali fra Albertslund skulle kæmpe for Danmarks ære og det gjorde han på flotteste vis. Efter suveræne sejre i indledende og kvartfinale mødte Wassim koreaneren Myeong-Gyun Byun i semifinalen i en kamp som blev den moralske finale i 65 kg klassen og en kamp, som koreaneren vandt men mindst mulig margin 8-7 efter at danskeren har styret det meste af kampen. Dermed blev det historiens første Kadet VM medalje til Danmark og en super flot afslutning på VM i Baku for Wassim og det danske kadet hold. Læs mere om vejen til medaljen nedenfor....
Dansk Taekwondo Forbund´ s Talent – og eliteudvalg kamp har udtaget de kæmpere, der skal repræsentere Danmark ved U21 EM i kamp den 26. – 28. september i Innsbruck, Østrig.
Danmark stiller med 2 kæmpere ved årets Cadet VM i Baku Azerbaijan - Frederik Olsen i 33 kg klassen, hvor der var 36 deltagere i klassen og Wassim Ljilali i 65 kg klassen med 20 deltagere. Kæmpetalentet og den nok mest vindende børne- og kadetkæmper der er set Frederik Olsen fik en flot start på sin kamp mod Kasakstan med føring 3-1 efter første runde og 4-3 efter anden runde. Men i sidste dramatiske runde gik det ikke Frederiks vej. Sagizhanov fra Kasakstan træk det længste strå og vandt kampen 9-7.
WTF har placeret årets Verdensmesterskaber i Poomsae i Queretaro, Mexico som ligger 2.000 meters højde. Så det bliver en lidt eksotisk oplevelse og også en hård forberedelse for det danske hold, som nu er udtaget til VM.
Søstrene Edina Lents og Lisa Lents er netop hjemvendt fra Taiwan, hvor de har været på et 5 dages langt dommer WTF International Poomsae Referee Seminar & Refresher Course.
Krav om “ETU coach licens” til WTF turneringer & mesterskaber fra 2015
Talent- og eliteudvalget kamp indbyder til talent- og elitetræningssamlinger for juniorer, U21 og seniorer.
Erfaringer og input er indarbejdet og kriterierne har nu fået sit eget område under punktet “Download”.
DTaF har fået endnu en forbundsspecifik diplomtræner.
Det er ikke for sent at tilmelde sig årets sommerlejr i Esbjerg. Tilmelding kan ske på lejren enten for hele perioden eller for en eller flere dage. Gå ikke glip af dette store flotte arrangement. Se nogle af aktiviteterne nedenfor....
Den 14. og 15. juni 2014 stillede Risskov Taekwondo Klub lokaler til træner 1a kursus.
I forlængelse af Lisa's anden VM titel på 2 år har WTF bragt en stor artikel med hende.
Lisa Kjær Gjessing genvandt lørdag sit Verdensmesterskab ved Para-VM i Moskva i 58 kg klassen. Finalesejren blev på 5-3 efter en hård kamp, hvor Lisa var bagud i starten mod Aynou Mammadava, Azerbaijan. Lisa fik vendt kampen og sikrede sig dermed endnu en VM titel. Nu har den danske profil vundet guld ved de seneste 3 større mesterskab i træk. En imponerende præstation.
Lisa Kjær Gjessing har gjort det igen. Hun har for andet år i træk kæmpet sig i en VM finale, som kæmpes senere lørdag. Vejen til finalen blev banet med dominerende sikre sejre over Ayse Dudu Karatay, Tyrkiet i kvartfinalen med hele 16-0 og i semifinalen over Oksana Hrankina fra Ukraine med ligeså sikre 12-0.
Lisa Kjær Gjessing er igen i år placeret i den største kvindeklasse ved VM - 58 kg K-44. Det betyder at der skal vindes 3 kampe for at sikre sig VM titlen.
I weekenden afholdes den 5. Para-Olympiske Verdensmesterskab i Moskva, Rusland. Lisa Kjær Gjessing skal forsvare sin VM titel fra 2013, men fik en meget uheldig start på den mission. Således fik det danske hold afvist deres visa ved mellemlandingen i Riga, hvilket betød et dag langt besøg på den Russiske Ambassade med efterfølgende konsekvens at der skulle købes nye flybilletter til Moskva.
Der må påregnes en ekspeditionstid for udstedelse af pas samt registrering af licenser, på op til 14 dage.
Idéer til træningsøvelser. Viden om trænerrollen. Forslag til opvarmning. Redskaber til at planlægge træningstimen.
Den danske landsholdsbruttotrup i teknik havde igen en rigtig stor appetit, og tog godt for sig af retterne ved weekendens ETU A-Class turnering Austrian Open over 2 dage. Specielt kadetterne og juniorerne imponerede ved at tage medaljer i nogle meget store og meget hårde grupper hvor afviklingen tog det meste af dagen. Man kunne godt se på deltagelsen ved Austrian Open, at det er tæt på vores udtagelse til VM, som vil komme inden for de næste par uger grundet VM's placering i oktober. For der var mange deltagere til Austrian Open igen i år. De danske VM kandidater fik understreget deres berettigelse til en evt. VM-udtagelse, ved at vinde nogle flotte medaljer.
Afskaffelse af licenskort.
Tiden nærmer sig med hastige skridt årets begivenhed i DTaF - årets sommerlejr i Esbjerg. Har du fået tilmeldt dig ? Alle tilmeldte pr. 15/6 deltager i konkurrencen som en helikoptertur !
Kvalifikationsperioden for U-21 EM slutter d. 18 juli 2014 Kvalifikationsperioden er fra 18. Juli 2013 til 18. Juli 2014
Hurtig tilmelding!!
Omkring 200 deltagere fra 10 nationer havde valgt at udfordre hinanden ved årets Danish Open i Kolding. Danish Open kaster normalt mange flotte danske resultater af sig og årets stævne var ingen undtagelse.
Referat fra seneste TEU Kampmøde ligger klart. Læs mere om NM, EM og VM mv.
Referat fra seneste TUE Teknikmøde ligger klart. Læs mere om de seneste stævner, udviklingsgprocessen samt status på samlinger og landsholdstruppen mv.
Frederik og Wassim skal repræsentere Danmark.
Søndag fik Michella Mathiesen sin debut ved EM mod Bulgarien. Desværre blev det ikke til dansk medvind og EM slutter for det danske hold efter 4 vundne og 5 tabte kampe. Læs dagens rapport fra det danske hold i Baku.
På andendagen ved EM i Azerbaijan havde Danmark igen to kæmpere i aktion. Desværre blev det ikke til det ønskede resultat for Mark Hansen og Charlotte Bjelke. Begge måtte strække våben efter nederlag i anden runde.
Dansk Taekwondo Forbund afholdt den 27. april 2014 repræsentantskabsmøde i Hvidovre. Hovedbestyrelsen vil gerne sige tusind tak for et godt møde, som blev holdt i en dejlig positiv ånd.
Den første dag ved EM er overstået og desværre uden den store succes for det danske EM hold. Således nåede både den danske vetaran Zakaria Asidah og den yngste i truppen Sarah Malykke kun to kampe ved EM.
Det danske EM landshold i kamp er nu vel ankommet til Azerbaijan. I morgen den 1.maj går det løs ved EM. Danmarks og EM's mest rutinerede kæmper Zakaria Asidah skal i sin første kamp op imod Frankrig.
Kvalifikationsperioden for kadet VM er slut. Kvalificerede kæmpere bedes gennem deres klub udfylde point arket til kadet VM og indsende det inden d. 5. Maj 2014
Her er listen på de aspiranter som er tilmeldt Danfortræningen under DTaF i Taastrup 10 & 11 maj 2014
Så er det blevet officielt bekræftet fra WTF, at Danmark har fået sin første kvindelige IR (internationale kampdommer) ved Louise Dohn. Hun har bestået på det "77th International Kyorugi Referee Seminar" i Las Vegas i februar måned i år.
Vigtigt information til klubber med talent- og elitekæmpere. Etablering af udviklingscentre indenfor kamp er i fuld gang og DTaF har brug for specifikke informationer vedr. talent- og elite kæmpere fra klubberne.
I weekenden d. 5-6 april var de danske taekwondoudøvere, inviteret til træner 1A kursusweekend af DTaF i samarbejde med Varde Taekwondo Klub - Dong Woo.
Dagsorden og bilag til rep-møde d. 26. april 2014.
Har du teknikstævne erfaring? Kunne du tænke dig at kæmpe med om det Nordiske mesterskab i din disciplin? Så har du måske muligheden for at komme med til Island!
Den danske landsholds bruttotrup i teknik havde en rigtig stor appetit, og tog godt for sig af retterne ved weekendens ETU A-Class Turnering Belgien Open. Specielt kadetterne og juniorerne imponerede ved at tage medaljer i nogle meget store og hårde grupper. Man kunne godt se på deltagelsen ved Belgian Open, at det tegninger rigtigt godt op mod vores udtagelse mod VM, som kommer lidt tidligt i år grundet VM's placering i oktober, for der var mange deltagere til Belgien Open igen i år. De danske VM kandidater fik understreget deres berettigelse til en evt. VM-udtagelse, ved at vinde nogle flotte medaljer.
Tiden nærmer sig .. og forhåbentligt ser vi alle frem til en god uge på årets Sommerlejr i uge 28 i Esbjerg. En uge, der gerne skulle byde på mange gode og positive oplevelser. En uge, hvor gamle venskaber plejes og hvor nye venskaber skabes. En uge, der står i kammeratskabets tegn – og hvor det sociale liv sikkert florerer ganske godt - men så sandelig også gerne en uge, hvor man får en masse med sig hjem i bagagen!
Benyt denne mulighed for at lære de samme ting som landsholdet arbejder med. Er du teknik træner i din klub, eller har du en drøm om at blive det, har du her en enestående mulighed for at få nogle redskaber med hjem til den daglige træning i klubben.
Kamp. N.B. Regnearket opdateret 3 april p.g.a. fejl i det oprindelige!!
Mødereferater fra ITU er nu renskrevet og kan læses her.
Her kan du se forklaring på de tre typer rettigheder der bruges af klubberne.
Dansk Taekwondo Forbund´ s Talent – og eliteudvalg kamp har udtaget de kæmpere, der skal repræsentere Danmark ved Senior EM i Azerbadjan den 1. – 4. maj 2014.
Tekniklandsholdstræner Finn Buchardt har i samråd med landsholdsledelsen udtaget nye teknikudøvere til udviklingstruppen for 2014. Udtagelsen er sket med baggrund i den nye strategi på teknikområdet, som senere munder ud i udviklingscentre for teknik i DTaF regi. En strategi som skal højne kompetencerne på teknikområdet og gøre, at DTaF kan tilbyde endnu bedre træningstilbud og øge fokus på talentudvikling.
Sarah Malykke tabte i 1/8 delsfinalen mod Maria Aneses, Puerto Rico efter en tæt kamp 10-12. Sarah havde ellers fuldstændigt overlegent vundet sine 2 første kampe ved VM. Den første blev vundet 13-1 over Tajikistan og i anden runde gik det ud over Malaysia med hele 20-3. Så det var en superærgerlig exit af den danske profil.
Efter OL Kvalifikationen ser det danske hold i Taipei frem mo næste store opgave Junior VM, som starter søndag. Nedenfor en kort status rapport vores hold fra VM lodtrækning og fra WTF's generalforsamling.
Så blev det Emils tur til at skulle træde ind på kamparealet. Dagens udfordring imod Belgien, skulle vise sig at være en sværere opgave end vi ønskede.
I Sarah's første kamp, stod hun over for værtsnationen Taipei. Det skulle vise sig at være en meget lige kamp.
Hermed referat fra senenste TEU teknikmøde. Læs mere om Strategi for talentudvikling, dresscode mv.
På turens fjerde dag føler vi os godt tilpasset, til Taipei's klima og tidsforskel. Vi har trænet i morges og resten af dagen skal der trænes lidt mentalt.
Da Sarah Malykke -Risskov TKD klub, og Emil Sørensen - Vejle TKD klub, i efteråret blev udtaget til at repræsentere Danmark ved junior VM samt YOG kvalifikationen, blev der lagt en individuel træningsplan samt en fælles aktivitetsplan og stævneplan for udøverne. Bjarne Johansen er valgt som coach til turen og har derfor ligeledes været ansvarlig for forberedelsen.
Hermed indkaldes Dansk Taekwondo Forbunds klubber til ordinært repræsentantskabsmøde.
Husk at I kan kontakte DTaF vedrørende IT relaterede spørgsmål
Kvalifikationsperioden slutter med Dutch Open d. 15. – 16. marts. Kvalificerede kæmpere bedes gennem deres klub udfylde point arket til senior EM 2014! I bedes kun sende ind, hvis I har klaret kravene. Hvis der skal udtages ekstra kæmpere, skal TEU-kamp nok sende ud om dette.
Når en kæmper falder ned og foregiver skade skal kamplederen 3 gange erklære (med 3 sekunders mellemrum) kommandoen "stå op". Hvis kæmperen rejser sig senest anden gang, at kamplederen sig ”stå op”, så fortsætter kamp uden yderligere aktioner. Hvis kæmperen først rejser efter 3. gang, der er sagt ”stå op”, så giver kamplederen en ”kyong-go” straf (½ minus). Hvis kæmperen ikke har rejst sig 3 sekunder efter 3. gang, der er sagt ”stå op”, så taber kæmperen kampen på RSC.
Så er TEU-Kamp klar med de endelige udtagelseskrav for landshold og mesterskaber for alle aldersgrupper.
Tekniklandsholdstræner Finn Buchardt har i samråd med resten af landsholdsledelsen udtaget nye deltagere til bruttotruppen for tekniklandsholdet 2014, hvor deres fokus blive i Free Style delen, som er den ny disciplin, jf. de nye politiker og organisation fra TEU.
Som tidligere informeret overgår DTaF´s sekretariatsfunktion til Kontor for Udvikling og Fællesskab (KUF) hos Danmarks Idræts Forbund.
Årets første stævne i 2014, German open, som er et af de absolut sværeste og største stævner i Europa, gav de nye landsholds trænere håb om et godt stævne år 2014, der blev nemlig leveret rigtig fine resultater af stort set hele landsholdet og bruttoholdet.
TEU - Kamp giver mulighed for, at Danmark kan stille et hold til Swiss Open d. 7. og 8. juni i Lausanne, Schweiz .
DTaF har udviklet et online stævne tilmelding, som er baseret på forbundets licens database, det bruges lige nu også til kursus og lejre.
Det er med stor ære at kunne informere Grand Master Ko Tai Jong 9.Dan har takket ja til at være censor ved Sabumnim-gradueringen på DTaF`s Officielle Sommerlejr i Esbjerg 2014.
Igen i år skal vi finde ”Årets Taekwondo Leder 2013” og ”Årets Taekwondo Udøver 2013” som skal kåres på repræsentantskabsmødet.
DTaF's nye projektleder/konsulent er Dorthe Hansen. Dorthe er startet i Dansk Taekwondo Forbund den 1. februar som projektleder.
Behovet for GAL (Global Athlete License) samt GOL (Global Official License) er nu endegyldigt defineret af WTF. Både udøvere og coaches til de store mesterskaber som VM, OL og EM skal have gyldig licens for at kunne deltage. Derudover gælder det nu også for alle internationale ranglisteturneringer med status af G1 - G8 og Grand Prix.
Udtagelseskriterier for 1st WTF World Cadet Taekwondo Championships Baku, Azerbaijan, den 24.-27. juli 2014.
I weekenden d. 18.-19. januar blev den første samling for DTaFs Bruttotrup og landshold i teknik afholdt i Risskov Taekwondo klub. De bedste teknikudøvere i Danmark var mødt op til samlingen. Såvel de etablerede navne som debutanterne på holdet er klar til det nye landsholdsår og er top motiverede for at yde deres bedste, så så fremtiden ser lovende ud.
Forslag, lovforslag og lovændringsforslag skal, for at blive optaget på dagsordenen, skriftligt være Dansk Taekwondo Forbunds sekretariat i hænde senest 31. januar og udsendes sammen med indkaldelsen. Forslag kan stilles af Hovedbestyrelsesmedlemmer, samt klubber underskrevet ved formanden.
I weekenden d. 11.-12. januar blev DTaFs anden Talent- og Elitesamling afholdt i Rødovre Taekwondo klub med 40 tilmeldte fra hele landet. Mange af de bedste kæmpere i Danmark var mødt op til samlingen, blandt andet Zakaria Asidah, tidligere VM og OL deltager og Emil Sørensen som skal til junior VM og Youth Olympic kval. marts 2014
Vedhæftet følger referat fra seneste møde i TEU teknik, som blev afhold i december måned. Du kan læse mere om strategiarbejde og den nye landsholdstræner i teknik i vedhæftede referat.
Hurtig tilmelding! Vi gør opmærksom på, at der er meget få pladser tilbage for Dutch open, og at dette er et udtagelsesstævne for Kadet- VM. Med venlig hilsen Teu-kamp
DIF har lavet en super reklamefilm for sport.
Arbejdet med at indhente børneattester bliver nemmere for foreningerne i 2014, da hele arbejdsgangen bliver digitaliseret. Det betyder, at der fremover ikke vil være blanketter/papirgange mellem forening og træner.
Dialogmøde lørdag den 11. januar om generelle KAMP udtagelsekriterier for senior, U21, junior og kadet i forbindelse med mesterskaber og landshold.
Klubbernes indsats har virkelig båret frugt i 2013. Således blev der i 2013 indløst over 9000 licenser i DTaF hvilket er rekord. Danmarks største klub er stadig Skanderborg med hele 352 licenser i 2013. På andenpladsen følger en anden østjysk klub Risskov med 299 medlemmer og på tredjepladsen kommer hovedstadens største klub København Tan Gun med 294 medlemmer.
Tekniklandsholdstræner Finn Buchardt har i samråd med resten af landsholdsledelsen udtaget Bruttotrup til tekniklandsholdet 2014, samt landsholdet herfra jf. de nye politiker og organisation fra TEU.
Før du læser videre, er der nogle vigtige rettelser til det oprindelige opslag:
Alle forbundets klubber, ca. 9000 medlemmer, ledere, instruktører, forældre osv. ønskes en rigtig god jul og et godt nytår.
Så er det nye onlinetilmelding taget i brug for kurser, lejre mv.
Landsholdstræner i Teknik Finn Buchardt har fundet sit trænerteam, og Hovedbestyrelsen samt Talent- og Eliteudvalget Teknik har godkendt trænerteamet.
18 udøvere fra 8 forskellige klubber havde fundet vej til Vejle i weekenden til den første af 2 Talent- og Elite kampsamlinger arrangeret af talent – og eliteudvalget kamp.
Så er den danske deltagelse ved “WTF QualificationTournament for Nanjing 2014 Youth Olympic Games” samt ved “10th WTF World Junior Taekwondo Championships 2014” på plads.
Hovedbestyrelsen har ansat Finn Buchardt i stillingen som Landsholdstræner Teknik med tiltrædelse 1. januar 2014.
I det nye år sætter forbundet gang i et udviklingsprojekt i samarbejde med DIF. Projektet skal løbe over de næste fire år og fokusere på en uddannelses- og udviklingsindsats inden for træner- og lederområdet samt etablering af udviklingscentre.
I weekenden den 29. november til den 1. december 2013, afholdte Sim Uu Taekwondo sin vinter dangraduering på Højskolen Bosei, beliggende i Præstø
Bilag 4 i DTaF’s pensum er nu opdateret. Endvidere har vi opdateret både den historiske og sportslige historie.
Det er igen blevet den tid på året, hvor klubberne skal indberette deres medlemstal. Medlemstallene for 2013 kan indberettes fra 1. december 2013 og frem til 31. januar 2014.
Talent- og eliteudvalget kamp indbyder til 2 talent- og elitetræningssamlinger i pausen imellem DM og Trelleborg Open i feb.
Hovedbestyrelsen har efter grundige overvejelser besluttet at flytte håndtering af regnskab og bogholderi til DIF økonomi. Samtidig hermed har HB også besluttet at den resterende sekretariatsbetjening fremadrettet skal udføres af et fællessekretariat, som arbejder for flere mindre forbund, ud fra Idrættens Hus i Brøndby.
Læs mere om ansøgning om udviklingscentre, udtagelser mv. i seneste referat fra TUE møde den 12/11 2013
DM Weekenden i Odense fik en flot afslutning søndag, hvor DM medaljerne i teknik blev fordelt. Mest vindende i holdkonkurrencen blev den forholdsvis nystartede klub West Copenhagen som, med ikke færre end 8 guldmedaljer og 3 sølvmedaljer og 65 point tog sig af førstepladsen. Bornholm tog andenpladsen med 47 point foran Gladsaxe på tredjepladsen med 41 point. På de efterfølgende pladser kom hhv. Islev med 37 og Skanderborg med 26 point.
Igen søndag benytte DTaF sig af muligheden for at hylde de udøvere som tog medalje ved EM i foråret. Ved samme lejlighed blev der sagt et behørigt farvel til den afgående landsholdstræner Mark Lee Larsen og hans assistent Tobias Jessen, som stopper på landsholdet.
Det blev med sjællandsk dominans, da holdkonkurrencen ved første del af DM weekenden blev afgjort i Odense Idrætshal lørdag. Således tog Albertslund Taekwondo Klub sig af førstepladsen i holdkonkurrencen med 110 point med klar afstand til nr. 2 Nørrebro med 71 point. Rødovre Taekwondo Klub hentede tredjepladsen med 50 point.
Dansk Taekwondo Forbund benyttede DM til at hylde årets vigtigste medaljevindere ved DM i Odense. I spidsen for gruppen af medaljevindere var Lisa Kjær Gjessing som med en fantastisk præstation sikrede både EM og VM guld i 2013.
I forbindelse med DTDT's fantastiske opvisninger ved DM lørdag måtte holdet desværre sige farvel til et prominent medlem. Jacob Christensen har valgt at holde på DTDT efter utallige år som hhv. udøver og tidligere leder af holdet. Jacob modtog en lille farvelgave fra holdets nuværende leder Bjarke Follin.
Ved årets DM er der tradition for at hylde årets bedste præstationer. På kamp dommersiden blev årets dommer en af Danmarks mest succesfulde dommere David Coupar, som bl.a. sidste år spillede en prominent rolle som dommer i OL kampe i London.
Vi forventer snart at gå i gang med næste fase. Derfor har vi brug for dine ideer til at gøre hjemmesiden, tilmelding, historik m.v. så velfungerende som muligt.
Dansk Taekwondo Forbund præsenterer i weekenden igen top taekwondo i samarbejde med Odense Kommune, Udvikling Fyn A/S – Sport & Event. Årets DM bliver det hidtil største samlede DM der har været afholdt i Odense siden samarbejdet mellem DTaF og Odense Kommune, Udvikling Fyn blev etableret for 5 år siden.
Dansk Taekwondo Forbund søger i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund en projektkonsulent til en nyoprettet stilling i forbundet. Ansættelsen følger forventet bevilling.
Det er nu muligt for DTaF´s klubber at ansøge om at blive Udviklingscenter i DTaF for enten kamp, teknik - eller begge dele. Udviklingscentret er et langsigtet, forpligtende samarbejde mellem klubben, forbundet og den lokale kommune, hvor alle 3 parter i fællesskab arbejder hen imod at nå visionen i forbundets talent- og elitestrategi. (Kan ses i DTaF´ s koncept for Udviklingscentre herunder).
Seneste mødereferat fra talent- og eliteudvalg indenfor kamp (TEU-Kamp). På mødet var blandt andet følgende på dagsordenen:
Mark Lee Larsen og Tobias Jessen fratræder som hhv. landsholdstræner og assisterende landsholdstræner for Teknik. Både Mark og Tobias fratræder efter eget ønske af personlige årsager.
Dansk Taekwondo Forbund søger en Landsholdstræner i Teknik til at videreføre den gode udvikling indenfor Talent- og Elite udøverne iht. den vedtagne Talent- og Elite Strategi. Strategien munder ud i etablering af Udviklingscentre med daglig træning af Talent- og eliteudøvere.
Hermed følger beskrivelse af kvalifikationskrav mv. til Senior EM 2014, Ukraine
Alle kæmpere, der har været igennem kvalifikationsprocessen til Junior VM 2014, og som ønsker at komme i betragtning, skal selv indtaste deres opnåede point i point arket og fremsende det til Talent- og eliteudvalget kamp senest d. 20. november.
Hovedbestyrelsen har udpeget 3 medlemmer af IT udvalget, ud fra de ansøgning der er indsendt.
Tredje dagen til VM i Bali var også sidste dag, hvor Danmark havde udøvere i ilden, og dermed også sidste chance for at Danmark ikke få lidt medvind. Men med næsten alle af de store asiatiske lande i gruppen, var det svære odds som ventede pigerne.
Anden dagen ved VM i Bali forløb ikke meget bedre. Der var store forventninger til EM bronze vinderparret Maria Buchardt (Gladsaxe) og Jonas Walter (Bornholm), men igen skulle det vise sig at dommernes afgørelser havde afgørende betydning.
Første dag til VM på Bali bød på hurtige exit til Danmark. Præstationerne var godkendte men, lodtrækningen til delgrupperne viste sig at være sværere end forventet.
51 nationer og 439 atleter er tilmeldt dette års teknik VM som netop nu afholdes på Bali. Som altid har der været udmeldt større og mindre justeringer fra dommerne inden VM starten torsdag, som det danske VM hold skal forholde sig til. Lodtrækningen for de danske deltagerer var fornuftig men langt fra nogen ønskelodtrækning.
Det danske tekniklandshold er netop rejst til Bali for at deltage i Teknik VM i Taekwondo. Det er en forholdsvis lille dansk trup som deltager i årets VM, men motivationen er i top og træningsindsatsen frem mod VM har været fremragende. Samtidig er forventningerne også store til de danske udøvere.
Andet nyhedsbrev fra udviklingskonsulenten med nyheder og inspiration fra bl.a. klubber og DIF.
Lørdag 18/1-2014 afholdes der træner 1A kursus i Vejle Taekwondo klub.
Så er vi ved at være klar med onlinetilmelding til kurser og lejre.
Hovedbestyrelsen har udpeget de 5 medlemmer til Talent- og Eliteudvalget Kamp, udfra de ansøgninger der er indsendt. Flg. 5 personer skal fremover varetage Talent- og Eliteområdet i Kamp:
Da der muligvis går uopdaget talenter rundt i landets forskellige taekwondo klubber, har du hermed chancen for at komme til audition og blive udtaget til talenthold i teknik 2013/2014. Selve auditionen består af en teknisk og fysisk prøve. Der vil blive afholdt auditions 2 gange årligt i hhv. jylland eller på sjælland.
Der er dog en række krav, der skal være opfyldt for at forbundet kan yde denne støtte.
Fra 2013 og fremover skal alle udøver der deltager i A class stævner samt coaches og officials til mesterskaber som EM, VM og OL have en G.A.L. licens(Global Athlete Licence) fra WTF. Dette gælder både for kamp og teknik. Licensen koster ca. 180 kr. pr. år, men man kan vælge at købe licensen for flere år ad gangen, og der ved sparer penge.
Hovedbestyrelsen har udpeget de 5 medlemmer til Talent- og Eliteudvalget Teknik, udfra de ansøgninger der er indsendt.
Lørdag 30/11-2013 afholdes der hjælpetrænerkursus i Nørrebro Taekwondo klub.
Vi har i talent- og eliteudvalget for kamp, modtaget en række spørgsmål vedr. udtagelseskriterierne. For at alle har ens informationer har vi lavet en lille oversigt over spørgsmål og svar herunder.
Det danske tekniklandshold samt talenthold deltog i weekenden til det stærkt besatte ETU A-Class Ungarn Open i Budapest. Det var tydeligt at se VM er lige om hjørnet, og således havde flere stærke nationer som Tyrkiet og Spanien valgt at bruge Ungarn som forberedelse frem mod verdensmesterskaberne. Og mængden af metal de danske udøvere slæbte med hjem havde nær givet overvægt på vejen hjem.
Fredag blev sidste dag med danske kæmpere ved årets Junior EM i Portugal. Bedst gik der for Emil Sørensen 59 kg, som allerede i hans indledende kamp mod Tyrkiet brækker sin hånd ved en blokering af et spark. Han vinder dog kampen klart 14-7. I ottendedelsfinalen vinder Emil suveræns over Island med 22-4 og er klar til Tyskland i kvartfinalen.
Fredag skal Danmarks sidste 3 kæmpere på banen i Portugal.
Martin Hoang - 51 kg hentede den første medalje ved Junior EM i Portugal. Han vandt indledende runde over Grækenland med 12-11 og kvartfinalen over Hviderusland med 6-5.
Torsdag bliver en stor dansk dag ved Junior EM i Portugal. Der er således ikke mindre end 4 kæmpere i action.
Dagens bedste præstation ved Junior EM blev leveret af Martin K Andersen, så i 55 kg klassen nåede kvartfinalen. Nedenfor kan du læse juniorlandsholdets rapport om dagens 3 danske kæmpere ved EM:
Seminar for ansøgere af gradueringsret.
Det danske juniorlandshold ankom mandag til Vila Nova de Gaia i Portugal, som er vært for årets Junior EM. I alt har 10 danske juniorer kvalificeret sig til EM, som med ca. 490 kæmpere fra 45 lande er det hidtil største Junior EM til dato.
Da der er et begrænset antal potentielle A-stævner frem til udtagelsestidspunktet, vil vi i god tid gøre alle interesserede opmærksom på, at de første pointgivende stævner til Senior EM i Maj bliver: Ukraine Serbien Kroatien
Ønsker din klub at deltage i et klubudviklingsprojekt med fokus på at udvikle og involvere unge i foreningslivet, samtidig med at foreningen selv bliver mere ungdomsvenlig?
Vedr. Danfortræningen i Skive d.21 & 22 sep. 2013. Denne er flyttet pga. for få tilmeldte.
Hovedbestyrelsen har siden konstitueringen i juni og hen over sommeren arbejdet med udarbejdelsen og færdiggørelsen af kommissorier for de udvalg vi har set som nødvendige for det fremtidige arbejde og fundament i forbundet.
Nu er vi kommet så langt med det nye online registrerings- og tilmeldingssystem, at klubberne bedes opdatere oplysningerne på medlemmerne.
De sportslige strategier for henholdsvis bredde, talent og elite blev færdiggjort i juni 2013. I de kommende år skal strategierne realiseres. Et af de centrale punkter er etablering set-up og organisationen af en række udviklingscentre både for kamp og teknik. En arbejdsgruppebestående af Tarik Setta, Farooq Rashid, Bjarne Johansen, Ann Olsen, Mikael Kronborg, Finn Buchardt og Ejnar Mikkelsen har udarbejdet et oplæg omkring etablering af udviklingscentre. Som skitseret i den sportslige strategi sendes arbejdsgruppens oplæg til høring i klubberne.
I aften bliver vores Para Verdens- og Europamester Lisa Kjær Gjessing interviewet i TV2 Østjylland. Du kan allerede nu se udsendelsen via nedenstående link.
I weekenden havde tekniklandsholdet landsholdssamling, som foregik i Viby Taekwondo Klubs lokaler. Her blev der gået til makronerne for at bevise at VM formen var i hus. Som følge af de nye udtagelseskrav i forbindelse med forbundets nye elitestrategi, havde landsholdsledelsen løftet barren for udtagelse. Dette betyder, at det er et rent juniorhold som sendes til VM. VM afholdeles på Bali fra d. 31.oktober til den 3.november 2013.
Leif Møllebjerg har takket "ja" til et tilbud om nyt job, og det betyder at Leif Møllebjerg flytter til Beijing pr. 1/9 2013. Fremadrettet er dette desværre ikke foreneligt med en plads i HB hvorfor Leif Møllebjerg ser sig nødsaget til at trække sig fra HB med omgående virkning.
Som følge af DTaF's nye strategiplan skal der fokuseres på talentudvikling. Mange klubber har svært ved at følge med i den udvikling WTF promoverer i øjeblikket, og nogle bliver ligefrem skæmte og holder sig væk fra stævnerne. Andre mangler lige det sidste i deres forberedelser og klubben har måske ikke kapacitet til at hjælpe hermed, og derved bliver nogle udøvere bremset i deres udvikling indenfor konkurrence teknik.
Dansk Taekwondo Forbund går sammen med 4 andre specialforbund i gang med udarbejdelse af et Alders Relateret Træningskoncept.
Ved Cadet EM's sidste dag skulle Danmarks eneste pige Jasmin Andersen, Horsens på banen. I første kamp ventede Viktorija Pavlovski fra Kroatien og det skulle vise sig at blive en meget spændende affære.
Lørdagen ved Cadet EM blev en fantastisk dag for det danske hold og specielt for Wassim El Jilali og Isak Hirsbro fra Albertslund, da de begge to de første EM medaljer ved Cadet EM. Wassim El Jilali hentede sølv i 53 kg klassen og Isak Hirsbro tog en flot bronzemedalje i 45kg og var en hårsbredde fra finalen.
Patrick Weitzmann, Vallensbæk tabte desværre 3-15 i sin første kamp imod Frankrig. Resultatet ser lidt voldsomt ud, og giver ikke rigtigt et korrekt billede af kampen. Absolut godkendt indsats, med en masse positive momenter Patrick kan bruge i fremtiden.
I dag starter det 5. Cadet EM i Rumænien. De 5 danske kæmpere, som har opfyldt udtagelseskravene til EM melder sig alle klar til kamp. Alle kæmpere er vel forberedt til EM gennem landsholdstræninger og træningslejre samt den daglige træning i klubberne. Se de danske kæmpere nedenfor:
Lisa Kjær Gjessing gjorde det igen ! Ved dagens Para EM i Rumænien gentog Lisa præstationen fra VM i foråret og vandt 3 kampe og slutte igen øverst på medalje skamlen efter en sikker 5-1 finalesejr.
Ved ETU's Generalforsamling i Rumænien blev Thommas Holt genvalgt til ETU's bestyrelse. DTaF's formand Ejnar Mikkelsen deltog i generalforsamlingen med Thommas Holtm og det lykkedes Thommas at få endnu en 4 årig periode i ETU.
Det danske hold er godt ankommet til Rumænien. Efter vejning og registrering endte Lisa i mesterskabets største gruppe A8 med i alt 6 deltagere. Den regerende Verdensmester møder i første kamp kvartfinalen Fatma Acar fra Tyrkiet. Vindes den kamp møder hun Aynur Mammadova fra Azerbaijan (den tidligere verdensmester fra 2012) i semifinalen.
Bucharest, Rumænien er onsdag vært for Para EM 2013 og Danmarks Lisa Gjær Gjessing er med igen efter hun i foråret blev en overbevisende Verdensmester i 57 kg klassen. Para EM afvikles lige før Europamesterskaberne i Cadetklasserne (12-14 årige), som starter torsdag i Bucharest.
Det danske tekniklandshold var i weekenden til ETU A-class stævnet Finnish Open, og der blev vist gode takter fra de danske udøvere, som i hvert fald ikke udelukkende har brugt sommerferien på at dase ved stranden. Stævnet var samtidig det sidste udtagelsesstævne inden det bliver besluttet, hvem som skal repræsentere Danmark ved VM i starten af november. VM foregår denne gang på Bali.
Hermed følger resultaterne fra sæsonens først Internationale stævne på dansk grund. Der var lidt langt imellem de danske vindere i seniorklasserne, hvor kun 4 ud af 16 vindere var fra Danmark. Til gengæld er der en stærk ny genereration af ungdomskæmpere på vej, hvilket kunne ses at de mange vindere Danmark hentede i børne, cadet og juniorklasserne.
Lørdag afvikles det største kampstævne i taekwondo på dansk grund. Det er 20. gang Wonderful Copenhagen Taekwondo Tournament afvikles og denne gang med små 300 kæmpere fra 10 lande. Så der bliver smæk for skillingen i Valby Hallen når omkring 50 medaljesæt skal fordeles.
Det danske hold på 4 udøvere hentede hele 3 medaljer med hjem ved det netop afholdte World Masters Games i Torino, Italien. På førstedagen fik Jørn Andersen efter 2 flotte runder med meget få fejl hevet en sikker sølvmedalje i hus - kun overgået af en dygtig tysker.
Hermed følger udtagelseskriterier for hhv. Junior VM samt Junior OL kval.
Et rødt flammehav har før hjulpet danske udøvere til nye højder og dette ønsker vi også for dansk taekwondo! Vi har derfor i samarbejde med forbudets hovedsponsor BudoX fået lavet en rød support T-shirt med Danmark og Taekwondo skrevet på for- og bagside.
En flot taekwondo-opvisning med involvering af publikum og børn der flækkede brædder vakte jubel hos publikum ved Danmarks største kultur- og havnefestival.
Der er nu åbnet op for at man kan tilmelde sig til WCTT indtil mandag d. 12/8 uden eftertilmeldningsgebyr. Tilmelding skal ske ved at sende en mail til stævneadministrator Hans Majlinder.
To af Dansk Taekwondos seje vikinger har i sidste uge været til deres 8.dan graduering. Gradueringer foregik, som den skal til så høje grader, i Taekwondoens hovedsæde i Seoul i Korea, nemlig Kukkiwon. Det drejer sig om Momme Knutzen fra Favrskov Taekwondo og Wandy Nielsen fra Midtdjurs Taekwondo.
4 "modne" taekwondo krigere fra Danmark har valgt at deltage ved World Masters Games i Italien den 8.-9. august 2013.
Afholdes i Nørrebro Taekwondo Klub Fredag d. 2/8 kl. 19-21. (i forbindelse med samlingen for mesterskabsdeltagerne for Kadet- og Junior-EM)
Det blev en trist exit for Zakaria Asidah der pådrog sig en rygskade i hans sejr over Do-Hoon Kwak fra Korea. Skaden har nu tvunget den danske sværvægtsprofil til at trække sig fra VM, som han ellers havde glædet sig sådan til og forberedt sig koncentreret til.
Zakaria Asidah gjorde det igen - vandt over Korea til VM i en dramatisk kamp! Med cifrene 9 – 6 over Korea i første kamp ved VM i TAEKWONDO I Mexico er Zakaria Asidah nu videre til VM ’ s 2. runde, hvor Canada venter.
Hermed følger en situationsrapport fra landsholdet i Pueble - Mexico dagen før Zakaria Asidah skal i action fredag.
Fredag, den 19/7 er dagen, hvor vores sværvægter Zakaria Asidah skal i kamp ved VM i Pueble, Mexico. I det følgende interview kan du høre lidt mere om forberedelserne og Zakarias forventninger til indsatsen ved VM 2013.
Junior OL kval + VM er 23-25. + 26-29. marts 2014 i den kinesiske del af Taiwan (nyligt opdaterede datoer). Udtagelseskriterier er under udarbejdelse og forventes klar medio august, efter input fra en repræsentativ gruppe (de trænere/interessenter der snart sender unge til de forestående EMs).
Hermed følger den første rapport fra det danske hold i Puebla, Mexico efter den netop overståede lodtrækning ved VM 2013. Spændingen omkring lodtrækningen til VM i Mexico er nu udløst; Danmarks eneste deltager til dette VM, sværvægtskæmperen Zakaria Asidah fra Københavns Taekwondo klub skal i sin første kamp op mod koreaneren Kwak, Do-Hoon.
I weekenden tog Johnny Morberg Nielsen 6. dan, sidste stik hjem i Diplomtræneruddannelsen.
Solrød Taekwondo Klub hjalp ved DTaF´s dangraduering den 29. juni 2013.
På DTaF´s dangraduering i Solrød d. 29. juni 2013, bestod 39 aspiranter deres graduering. Stort tillykke til jer alle, med den nye bæltegrad.
29. juni 2013. Brian Rex Hansen har været medlem af Teknisk Udvalg i 10 år.
I løbet af efteråret tager vi et nyt online registrerings- og tilmeldingssystem til kurser/lejre/stævner i brug. Systemet tager udgangspunkt i vores medlemsdatabase og tager hensyn til alder og bæltegrad. Systemet laver endvidere kvittering for tilmelding, som sendes til den/de tilmeldte.
Skive Taekwondo Klub afholdte i dagene 21. - 23. juni 2013 et storstilet seminar i samarbejde med DTaF og Skive Kommune. Vi havde inviteret nogle af verdens bedste instruktører indenfor Taekwondo poomsae. Således kunne vi præsenterer koreanske Shinchul Kang, som med sin 9. dan grad er en af verdens højst dekorerede Taekwondo udøvere.
Da flere dan aspiranter har henvendt sig, om det vil være muligt at købe nye dragter og bælter efter deres graduering i Solrød, har Budoxperten som god service stillet shoppen op.
Den danske landsholdsveteran Zakaria Asidah, som netop er fyldt 41 år, har som den eneste klaret forbundets udtagelseskrav. Den tidligere OL deltager og VM sølvmedaljevinder har haft et flot forår med både guld og sølv ved de europæiske ranglisteturneringer og formen er i top inden afrejse til VM i juli måned.
DTaF´s dangraduering er flyttet til følgende adresse: Solrød Taekwondo Klub Uglegårdsskolen Gymnastiksal. Tingsryds Alle 25 2680 Solrød Strand
Første udgave af nyhedsbrevet fra udviklingskonsulenten med nyheder og inspiration fra bl.a. klubber og DIF.
OPRÅB I februar 2013 slog Hwarang Taekwondo Rødovre til for at bære ansvaret for sommerlejeren i 2013. Igennem de seneste måneder har de kæmpet for at skabe en fantastisk sommerlejr – og efter flere hundrede mande timer fik de stablet et rigtig flot program på benene.
HB er nu klar til at sætte gang i arbejdsgruppen omkring udviklingscentre og sportslig koordinator. Arbejdsgruppen skal arbejde med at formulere krav og indhold i udviklingscentrene samt udarbejde funktionsbeskrivelse for en sportslig koordinator, jf. vedlagte kommissorie. Se i øvrigt kommisoriet for detaljeret indhold, mødedatoer og varighed af arbejdsgruppen.
Ved Europamesterskaberne 2013 i Teknik i Allicante, Spanien, var Danmark ualmindeligt stærkt besat af dommerrepræsentanter, heriblandt den tekniske direktør Ky Tu Dang i spidsen for ledelsen, og hele to WTF dommere - Per Fly Hansen, som er dommeransvarlig i Danmark og Edina Lents, den første kvindelige danske dommerrepræsentant ved et EM.
Sæsonens sidste A-class stævne gav endnu engang guld til de danske udøvere. Til trods for en forholdsvist lille hold pga. placeringen af stævnet lige midt i eksamen, dangradueringer osv. tog danskerne igen for sig af retterne da medaljerne skulle fordeles.
I tirsdags havde HB deres første ”rigtige” Hovedbestyrelsesmøde. Forud for mødet havde alle bestyrelsesmøder fået tilsendt de udarbejdede strategiplaner og med afsæt heri fik vi færdiggjort konstituering og fordeling af ansvarsområder. Der blev også taget hul på drøftelserne om etablering af udvalg og arbejdsgrupper.
Der er afholdt dialogmøde i Jylland 10. april 2013. Der er afholdt dialogmøde på Sjælland 23. maj 2013.
Danmark fik sin første Para Verdensmester nogensinde lørdag i Lusanne da den 34 årige Lisa Kjær Gjessing fuldstændigt suverænt vandt alle sine kampe på vej mod VM titlen. Det er den første senior VM titel til Dansk Taekwondo Forbund i 22 år.
Som bekendt blev DTaF's nye struktur stemt igennem på det ekstraordinære repræsentantskabsmøde i Kolding for nylig. Nu skal den så rulles ud i praksis og det har vi brug for jeres hjælp til.
Jeg skriver til jer, fordi jeg er i fuld færd med at finde skønne børn til nye afsnit af 'Byt Familien' på DR Ultra. I serien bytter 2 børn familier i 4 dage (3 overnatninger) og i denne omgang skal vi bytte sommerferie.
Kim Nedergaard (Skive) har sagt ja tak til jobbet som ny talentkordinator og starter med øjeblikkelig virkning. Som led i den nye strategiplan for teknik har har landsholdsledelsen allerede gjort tiltag som skal sikre at visionerne bliver til virkelighed. Der skal være øget fokus på talentarbejde, og derfor er der nu ansat en talentkoordinator.
Når lørdagens Para VM i taekwondo afholdes lørdag i Lusanne, Schweiz stiller Danmark for første gang med en deltager. Danmarks deltager er Lisa Kjær Gjessing fra Risskov Taekwondo Klub, som sidste år gjorde comeback i den hvide dragt med en DM titel.
Rødovre Taekwondo Klub og Rødovre Kommune er stolte arrangører af Dansk Taekwondo Forbunds internationale Taekwondo sommerlejr 2013, som afholdes i Rødovre fra den 29. juni 2013 til den 5. juli 2013.
Vi fremsender hermed lidt mere information og supplerende materiale til det ekstraordinære repræsentantskabsmøde på søndag i Kolding.
De danske kæmpere gjorde en god figur ved de netop afholdte Nordiske Mesterskaber i Finland. Pga. sammenfald med Danish Open i Teknik deltog Danmark "kun" med et kamplandshold ved NM i år. Det danske hold hentede ikke færre end 16 guld, 9 sølv og 4 bronze og vandt dermed flest NM titler ved kampstævnet. Den samlede 1. plads gik dog til Finland, som med hjemmebane fordel stillede med ikke færre end 70 kæmpere mod de 32 danske.
Efter det ordinære repræsentantskabsmøde blev der nedsat en gruppe, som skulle gennemse strategioplægget og tilpasse det teknik. Gruppen har haft en god dialog med HB vedr den nye elitestruktur.
Lørdagens sæsonafslutning på dansk grund for landets bedste teknikudøvere gav gode resultater for de danske udøvere. Men der var også tegn på at det har været en lang sæson. "Specielt de udøvere som lige er kommet hjem fra EM virkede lidt trætte hvorimod dem som ikke var til EM virkede mere sultne" lød det fra landsholdstræner Mark Lee Larsen.
Danish Open, som afvikles lørdag i Tre-For Arena i Kolding, er på trods at datosammenfald med NM i Finland stærkt besat. I alt små 200 deltagere fra 8 nationer deltager i årets Danish Open. Danish Open som er en del af ETU’s ranglistestævne kaldet A-class og er bl.a. med til at danne grundlag for udtagelsen til VM på Bali senere på året.
Det er med glæde at kunne konstatere at Laura Christina fra Albertslund Taekwondo klub har i udtagelses perioden har kvalificerer sig til Junior EM 26-29 September - Potugal i vægt klassen - 55 kg. Laura Christina har ikke tidligere været en del af det danske junior landshold men efter de nye retningslinjer til udtagelse så er det ikke et krav for at kunne blive udtage. Her er det lykkedes følgende kæmpere at kvalificerer sig :
På baggrund af sportsligt niveau og resultater, sammenholdt med udtagelses- og alderskriterierne er følgende kæmpere udtaget til Kadet EM i Rumænien:
Forrige lørdag blev der for første gang afholdt teknik talent audition. Med i alt 16 tilmeldt fra hele landet. Vi kan nu som talenttrænere byde velkommen til 9 nye talentholds udøvere
Gennemgang af Hovedbestyrelsens forslag til strukturændringer: Uanset hvilke strategier og visioner forbundet skal arbejde med, bør vedtægterne ændres, så der sker en tuning af forbundets organisation. Dette er nødvendig for at give forbundet mulighed for nemmere at agere i nye situationer samt nemmere at tilpasse sig de forandringer, der er i det omgivende samfund.
Skive Taekwondo Klub præsenterer i samarbejde med Skive Kommune og Dansk Taekwondo Forbund et absolut topseminar med Master Shinchul Kang, vores egen tidligere Verdensmester KyTu Dang og andre topprofiler.
Datoen for det ekstraordinære rep.møde er blevet fastlagt til Søndag d. 2 juni 2013. Mødet vil blive afholdt på Scandic Hotel i Kolding.
Danskerne har svært ved at få armene ned efter 3 dages konkurrencer i Alicante, Spanien. Også på sidstedagen blev det til metal, da Maria Buchardt og Jonas Walter tog bronze i junior mixpargruppen.
Vi håber du er begyndt at glæde dig til årets sommerlejr i Rødovre. Se indbydelsen her.
Det danske tekniklandshold leverede endnu engang en medalje ved 2.dagens konkurrencer i Alicante, Spanien. Dagens EM medalje kom fra nogle af de yngste deltagere på holdet Melanie Peinow og Nikolai Kronborg, Gladsaxe som sammen vandt bronze i mixpargruppen for kadetter.
Det danske tekniklandshold fik en forrygende start på EM i poomsae i Alicante. Det blev til ikke mindre end 3 EM medaljer. Bedst gik det for Jonas Walter, Bornholm i junior herreklassen, da han som debutant ved EM var tæt på at gå hele vejen mod EM guldet, som endte med at være sølle 0,5 point væk.
Sent i aftes var der lodtrækning til EM, som i år har over 250 deltagere, og overordnet set blev det en rigtig god lodtrækning for danskerne. Der er højt humør i den danske lejr, og alle glæder sig rigtig meget til de skal på banen og vise, hvorfor de har trænet op mod 25 timer/uge de sidste mange måneder.
I weekenden trodser det danske tekniklandshold konfirmationer m.m. for at forsvare de danske farver til EM som foregår i Alicante, Spanien fra d. 30.april-2.maj. Og det er en kedelig vejrudsigt - den siger regn, regn og regn. Men Heldigvis er udsigten til medaljer mere positiv. Spanien er i forvejen blandt europas bedste nationer, og på hjemmebane bliver de uhyggelige at slå - men intet er umuligt.
Så er vi ved at færdiggøre udtagelserne til Kadet-EM. Inden vi laver den endelige udtagelse, har vi brug for jeres input / indsigelser til ranglisten.
De danske EM deltagere var til Internationalt stævne i Malmö for at pudse formen af inden EM i Spanien 30.april-2.maj. Og efter resultaterne at dømme, er vores EM kandidater ved at finde EM formen. Således tog samtlige EM deltagere guld - på nær de grupper som var slået sammen.
Sarah Malykke sikrede Danmark endnu et flot resultat, da hun søndag tog en flot U21 EM sølvmedalje i -46 kg klassen. Dagens startede med en alvorlig test for Sarah, da hun i indlendende runde skulle møde tyskeren Sinem Guldal, som tog sølv ved seneste EM. Sarah vandt dog kampen klart 16-12.
Det danske hold er ankommet til Moldova. Ved 16-21 EM deltager denne gang 42 nationer, 297 atleter fordelt i de henholdsvis 8 kvinde og 8 herre vægtklasser. Der opstod en del virak ved lodtrækningen, da det blev oplyst at WTF rangliste dannede grundlag for seedningen og ikke ETU's rangliste, som de fleste holdledere og trænere forventede.
Inspiration til nye instruktører samt vikar- og gæstetrænerordning med økonomisk støtte fra BIU.
Indbydelse til dialogmøde på Sjælland vedrørende gradueringsseminarer den 23. maj 2013.
Vi indbyder endnu en gang til Åben landsholdssamling 27-28/4 - Denne gang i Rødovre. Kravet for at deltage er at man har opnået medalje ved DM 2012 Samlingen er åben for både Junior og Senior deltagere.
Udtagelses perioden er nu overstået i forhold til at kvalificerer sig til Junior EM 26-29 September - Potugal. Her er det lykkedes følgende kæmpere at kvalificerer sig :
Hermed følger de endelige oplysninger om søndagens rep.møde i Brøndby. Vær opmærksom på at registrering foregår fra kl. 09.30-10.00 og at mødet starter kl. 10.00.
Der blev d.10 april. afholdt et dialogmøde vedr. gradueringsret. Mødet foregik på Hotel Hedegaarden Der var mødt 17 klubrepræsentanter frem.
Det danske tekniklandshold havde en stor appetit og tog godt for sig af rettene ved weekendens ETU A-class Turnering Belgien Open. Specielt kadetterne og juniorene imponerede ved at tage medaljer i nogle meget hårde grupper. Man kunne godt se på deltagerlisten at EM er lige om hjørnet, for der var mange deltagere til Belgien Open. De danske EM kandidater fik understreget deres berettigelse til EM-udtagelsen, ved at vinde nogle flotte medaljer.
Til dette års Nordiske Mesterskab d. 25 Maj i Finland er man gået tilbage til den gamle model hvor hvert land må stille med maksimalt 2 deltagere i hver vægtklasse. Tilmelding / udtagelse foregår derfor efter følgende procedure:
Hæftet ”Bliv klogere på de unge – og bliv en endnu bedre træner” er nu lagt ud på DIF’s hjemmeside til gratis download. Hæftet sætter fokus på en række temaer, som det er vigtigt for ungdomstræneren at forholde sig til.
Er teknikken “bob-bob”, når du sparker chagi-yeop? Så fortvivl da sørme ej, Tekniklandsholdet hjælper dig!! For at fremme teknik og i særdeleshed talentudviklingen i Danmark inviterer Talent- og Tekniklandsholdet nu til åbne søndagskurser. Mange klubber har svært ved at følge med i den udvikling WTF promoverer i øjeblikket og nogle bliver ligefrem skæmte og holder sig væk fra stævnerne. Andre mangler lige det sidste i deres forberedelser og klubben har måske ikke kapacitet til at hjælpe hermed.
DIF har besluttet at Solrød Taekwondo Klub er blandt de fem bedste indstillinger til prisen som ”Årets Idrætsforening 2013”. Vinderen vil blive kåret på DIF’s årsmøde den 4. maj. I forbindelse med nomineringen vil DIF profilere prisen og Solrød Taekwondo Klub i lokale, regionale og landsdækkende medier i ugerne op til årsmødet.
Til information Fremadrettet vil pas med manglende stempler eller underskrift eller andre uregelmæssigheder blive inddraget og sendt til BIU. Dette sker i overensstemmelse med de gældende regler. Husk at en graduering er kun godkendt og gyldig med både stempel og underskrift.
BIU og TU indbyder hermed til dialogmøde vedrørende gradueringskurser. På mødet vil vi forklare lidt om baggrunden for igen at afholde gradueringskurser samt om indholdet af disse. Der vil naturligvis være god mulighed for at stille spørgsmål.
Dansk Taekwondo Forbund valgt at stille med et hold til 16-21 EM i Moldavien, som har opfyldt de kriterier der har været udstukket. Hensigten er at stille med et hold der har et højt niveau og som gerne skulle hente medaljer hjem, så er satsningen meget smal og defineret ud fra det gældende rangliste system.
I får nu muligheden for at trække på kompetancerne på Danish Taekwondo Demonstration Team.
Elleve deltagere fordelt på Esbjerg, Fredericia, Gladsaxe, Nyborg, Roskilde, Vejle og Talent Team Denmark var samlet i Tongeren, Belgien, til et sandt guldorgie.
EM er blevet fastlagt til 30.april-2.maj i Alicante i Spanien. Derfor var der ekstra fokus på deltagerne i denne weekends netop afholdte landsholdssamling i Gladsaxe. Landsholdsledelsen havde nemlig lovet, at så snart dato'en forelå, så ville der også ligge en plan for udtagelse - og da meldingen om datoen kom i onsdag, det det oplagt at planlægge udtagelse i forbindelse med landsholdssamlingen.
De næste fem år skal forbundets breddearbejde fokusere på at få taekwondo i SFO’er og på skoleskemaet, at få forsvarets og politiet til at bruge taekwondo i deres undervisning, at få taekwondo udbudt via de folkeoplysende forbund samt at få arrangeret flere træf og stævner.
Arbejdsgrupperne har nu arbejdet hele vinteren med at lægge en strategi for deres respektive områder: Organisatoriske forhold, Tilbud til klubberne, Kommunikation og Branding samt Sportslig udvikling (bredde og elite).
Gennemsigtighed, en rød tråd og objektive udtagelser skal styrke elitearbejdet, mener arbejdsgruppen, der har udfærdiget strategien for den sportslige udvikling på eliteområdet.
Hen over vinteren har fem arbejdsgrupper arbejdet inden for områderne: Sportslig udvikling – elite, Sportslig udvikling – bredde, Fastholdelse og Rekruttering, Organisatoriske forhold samt Branding og Kommunikation. I løbet af denne uge vil der blive lagt resuméer ud af de strategier, som arbejdsgrupperne har komponeret. Vi er nået til Fastholdelse og Rekruttering.
DIF’s bestyrelse besluttede sidste år at indføre en pris til Årets Idrætsforening. Sidste år gik prisen til Volleyklubben Vestsjælland, der udover æren modtog en check på 100.000 kr.
Hen over vinteren har fem arbejdsgrupper arbejdet inden for områderne: Sportslig udvikling – elite, Sportslig udvikling – bredde, Fastholdelse og Rekruttering, Organisatoriske forhold samt Branding og Kommunikation. I løbet af denne uge vil der blive lagt resuméer ud af de strategier, som arbejdsgrupperne har komponeret. Vi starter med strategien for de organisatoriske forhold.
I weekenden deltog tekniklandsholdet ved det stærke besatte A-klasse stævne German Open. Stævnet gav næsten finale pladser i alle grupper og en god medalje høst. Det er altid hårde vilkår til tyske stævner. De tyske dommere favoriserer meget den tyske stil, hvilket giver for stor dominas fra tysk side, og Danmark var kun repræsenteret ved dommer Michael Scholdager. Arrrangørmæssigt var stævnet på mange punkter tilfredsstillende og godt planlagt, og det var rigtig stærkt besat med deltagere fra mange europæiske nationer.
Vi har som talenttrænere for teknikholdet udarbejdet et nyt koncept, hvor alle i hele landet har mulighed for at komme til audition hvis de er minimum 12 år og har minimum 6.kup.
Alle idrætsforeninger under DIF kan søge om støtte på vegne af nye eller eksisterende medlemmer under 18 år. Der kan søges til kontingent, dobok, sommerlejr eller andet. Det er DIF, P&G og Føtex, der står bag initiativet ”Idræt for ALLE børn.”
Her følger et kort uddrag af den snak vi fik med guldvinderen Zakaria Asidah i +87, efter Trelleborg Open i weekenden - Tillykke med guldet ! Tak tak, det var dejligt, at bevise, at jeg stadig kan begå mig på den internationale bane.. - Hvad mener du er årsagen til at du lykkedes ? Jeg har arbejdet meget med det mentale, og så har jeg forsøgt at tilpasse mit game til systemet.
Hermed udsendes de reviderede udtagelses kriterier. Udtagelses kriterier er på baggrund af sportslige input blevet justeret til for at give det bedste sportslige udgangspunkt. Vi har prøvet at tage de hensyn der er mulige på baggrund af gode betragtninger.
Skolesamarbejde, træningstræf og klublejre: Sidste chance for støtte til 2012-aktiviteter.
Vi fik lige en kort snak med senior kamplandsholdets nye talsmand Charlotte Bjelke, her er et kort uddrag af vores snak : Du er blevet valgt som holdets talsmand, hvordan ser du på holdets fremtid ? - Holdets fremtid må vi jo se an det næste stykke tid. Det er svært lige at sige, hvordan det kommer til at gå, men jeg håber da, at holdet kan arbejde sig frem til nogle gode resultater sammen
Er du interesseret i at høre mere, så kom til dialogmøde om forbundets visioner torsdag den 7. februar på Hotel Hedegården i Vejle eller den 26. februar i Idrættens Hus i Brøndby.
Træneruddannelse 2 A 02-03 til 03-03-2013 i Esbjerg Har du nogen der skal med på træner 2 uddannelsen.
Så er det muligt for alle DM-medalje tagere 2012 at træne med landsholdet. Dette gælder både Juniorer og Seniorer, der har vundet medalje ved DM 2012. Dette er en oplagt mulighed for at få højt niveau sparring !
Det danske tekniklandshold arrangerer en tur til German Open den 9/2. Du har mulighed for at tilmelde dig turen helt frem til den 29/1 2013.
Rødovre Taekwondo Klub har efter møde med kommunen og forbundet budt ind på hele sommerlejren 2013. Sommerlejren vil blive afholdt fra den 29. juni til den 6. juli.
Til alle talent og elite kamp klubber : Hermed udsendes gennemsigtige og klare udtagelses kriterier for de kommende mesterskaber. Det har været vigtigt at lave kriterierne så de er i overensstemmelse med det igangværende visions arbejde, hvorfor at udtagelser som udgangspunkt bør sigte efter medalje potentiale.
Munkebo Taekwondo Klub deltager i DR1' Ramasjansen. De er blevet optaget før jul, og 2 holdkaptajner er udvalgt. Optagelsen af udsendelsen forgår 17. januar 2013. Udsendelsen vises fredag den 15. februar 2013
Godt nytår til alle fra EIU udvalget. Hermed indbyder vi det første åbne EIU møde d. 29-1-2013 kl. 18 på Scandic i Odense. Formålet er at møde Elite interesseret fra hele landet og få en uformel snak om Elite Taekwondo over en kop kaffe.
Arbejdsgrupperne har nu arbejdet hele vinteren med at lægge en strategi for deres respektive områder: Organisatoriske forhold, Tilbud til klubberne, Kommunikation og Branding samt Sportslig udvikling (bredde og elite). I februar måned vil arbejdsgrupperne gerne fremlægge en status på arbejdet.
Der har på det seneste været en del skriverier på Facebook om hvorvidt sommerlejren 2013 bliver til noget. Dette vil jeg kommentere på i denne nyhedsmail. Forbundet har gennem de sidste måneder siden sommerlejren 2012 været i dialog med forskellige klubber, som har meldt deres interesse for sommerlejren.
Som helt ny i taekwondoforbundet bød 2012 på mange spændende tiltag og aktiviteter for mig som udviklingskonsulent. Jeg har siddet på fælleskontoret i Idrættens Hus i Brøndby og nørklet med skrivebordsarbejde og sparret med konsulenterne fra de andre forbund, og jeg har været rundt om i landet for at snakke med jer derude i klubberne.
Følgende landshold er udtaget på baggrund af sportlige resultater og indsendte ansøgninger Januar 2013 : (Vi gør samtidig opmærksom på at udtagelser sker løbende, således at der er åbent for ansøgninger for kæmpere der har opfyldt kriterierne)
Igen i 2012 blev der sat rekord i medlemstallet i DTaF. Således blev der registreret 8370 medlemmer i DTaF's klubber i 2012 - godt 50 flere end sidste år. Den største klub i Danmark ligger fortsat i Skanderborg og har 311 licenser registreret i 2012.
Så meld dig som klub eller frivillig! Taastrup Taekwondo Klub og Forbundet inviterer til mødet for at drøfte mulighederne for at vi (forbund og 3-5 klubber) går sammen om at arrangere sommerlejren 2013.
Som aftalt hermed et indblik i hvor langt de enkelte arbejdsgrupper er nået i strategiarbejdet. Stor ros til alle deltagerne i arbejdsgrupper. Det er virkeligt et spændende nyt år vi går i møde. Samtidig også en stor opfordring til alle om at involvere sig. Strategiarbejdet vil påvirke alle og alle opfordres til at bidrage og yde, så vi alle kan nyde glæde af hinandens arbejde ☺
Vi beder klubberne være opmærksom på reglerne for brug af klubområdet herunder reglerne omkring nyheder. Manualen for brugen ligger i forbindelse med login.
Nystartet klub mangler udstyr. Klubber/udøvere som har gammelt udstyr liggende, som ikke bruges, og som stadig er funktionelt, bedes kontakte: breddekonsulent@taekwondo.dk
Da vi har modtaget dokumentation fra NM 2011, er dette opdateret på den nye rangliste for seniorer. Link til ranglistenden se nedenfor. Da disse ændringer på ranglisten har betydning for nogle kæmpere har vi valgt at udsætte ansøgningsfristen med en uge dvs. inden d.23/12.
Dansk Taekwondo Forbund indbyder til informationsmøde om sommerlejren 2013 i Taastrup Taekwondo Klub tirsdag den 8. januar 2013 kl. 18.00. Selsmoseskolen, Taastrupgårdsvej 3, 2630 Taastrup.
Læs her om månedlige åbne EIU møder i 2013 samt WTF G.A.L. licens
Taekwondo er med, når DR Ramasjang onsdag den 12/12 kl. 18.00 sender Live fra Ramasjang. DR lavede sidste onsdag optagelser i Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub, hvor også de 2 holdkaptajner til udsendelsen blev udvalgt.
Sidste tilmelding for hjælpetræner kursus i Frederikssund er udvidet til den 14/12-2012.
Landstræner Mark Lee Larsen vurderer VM 2012 således: ”Arrangørmæssigt har det haltet med information under stævnet. Dagens gættekonkurrence var hvornår bussen kørte og vi fik ikke information om hvad ser skulle ske. Det har dog været dejligt at være i en ny verdensdel med teknik og se at flere og flere lande på disse kanter også satser på teknik.
Det var en skuffet Benjamin Hellegaard-Harder, Gladsaxe som i gruppen herre under 29 år, måtte forlade VM efter indledende runde.
Danmark fik en jævn start på VM i Tunja - Columbia med tidlige exit af de danske juniordeltagere. Men sidst på VM's første dag kom glæde fra i den danske trup, da Lis Borring - Bornholm gentog sin præstation fra sidste VM med en flot bronzemedalje.
De danske udøvere fik en fornuftig lodtrækning til VM i Columbia. Danmark her 3 udøvere på banen torsdag d. 6.12 som er stævnets første dag. Der er 53 nationer men det er tydeligt at se, at der i de enkelte grupper er færre deltagere end tidligere. Dette må antages at skyldes de store rejseomkostninger. Selv store nationer som Spanien og Tyskland stiller ikke med fuldt hold.
Nu er vi ved at være halvvejs i processen med visionsarbejdet i arbejdsgrupperne, hvorfor vi gerne vil informere lidt om status. De fire førstnævnte arbejdsgrupper har således indtil videre været til 3 møder i arbejdsgrupperne, og efter møderne i december vil hovedbestyrelsen holde et møde med proceskonsulenterne, således at der sikres en sammenhæng i arbejdet. Efter dette møde - den 18/12 - vil der være mere nyt om visionsarbejdet.
I dag er Tekniklandsholdet rejst til VM i Columbia. Det 7. VM af afholdes i byen Tunja som ligger i 2850 m højde, ca 1 times kørsel syd for Bogota. Deltagerne har siden udtagelsen i ultimo august trænet målrettet frem mod VM og man ikke til DM tydeligt se de store fremskidt som den intensive træning har givet.
Udtagelse af kamplandsholdet (senior) i perioden 01.12.12- 30.04.13 (Overgangsperioden): Kæmpere, som opfylder følgende krav, kan søge om at komme på DTaF´s kamplandshold i ovennævnte periode:
Det er forbundets opgave at tænke langsigtet og at se helhedsorienteret på vores elite- og talentudviklingsarbejde. VM er for ”blomsten” af vores elitearbejde. De kæmpere, vi har, der via indsats og resultater beviser at de tilhører den internationale elite, skal naturligvis have mulighed for at kvalificere sig til VM gennem forårets A- class- stævner i aktivitetsplanen.
Tekniklandsholdstræner Mark Lee Larsen har i samråd med resten af landsholdsledelsen udtaget tekniklandsholdet for 2013. Dette blev offentliggjort ved netop afholdte DM, som også markerer afslutningen på sæson 2012 på dansk grund. Der er flere debutanter bland de udvalgte, men ellers indeholdt udtagelsen ikke de store overraskelser.
Der blev til DM sagt farvel til Emil Knudsen som forlod jobbet som assisterende træner. Samtidig kunne Emils afløser blive præsenteret. Ny assisterende coach for tekniklandsholdet blev Finn Buchardt.
Hvis du ikke fik set DR's streaming af DM Finaleeventen i lørdags har du chancen igen. Se eller gense udsendelsen på nedenstående link.
Værktøjer til frivillige idrætsledere og -trænere. Gør din forening endnu bedre til at lede, anerkende, fastholde og rekruttere frivillige. Ved at følge linket nedenfor, finder du konkrete 'how to do'-guides, der er lige til at gå til.
DM i Odense fik en flot afslutning søndag, hvor landets bedste teknikudøvere afgjorde hvor årets DM titler skulle placeres. Der var speciel fokus på de 4 VM deltagere, som i starten af december drager til Columbia for at forsvare de danske farver.
Odense Idrætshal var lørdag for 4. gang en flot en flot ramme om de Danske Mesterskaber i taekwondo. Ovenpå en sæson hvor de mest erfarne kæmpere missede OL deltagelsen i London var det forventet at forbundets nye unge talenter ville overtage tronen i flere klasser. Men helt sådan skulle det ikke gå.
Politisk møde med DIF På sidste møde orienterede Ejnar og Kathy om mødet med DIF. På mødet med DIF blev der givet en status på udviklingskonsulentarbejdet. Det blev bemærket at der var sket en væsentlig ændring i antallet af klubbesøg (indtil nu 30 besøg) og klubudviklingsforløb (indtil nu 10 forløb). Vi har således fået et langt bedre indblik i hvordan klubberne går samt hvilke udfordringer de arbejder med.
Som bekendt streamer DR lørdagens finaleevent lørdag fra ca. 17.00. Finaleeventen indeholder 8 seniorfinaler som er pakket ind med 3 flotte miniopvisninger fra DTDT - Danish Taekwondo Demonstration Team. Du kan se steamingen live via nedenstående link!
DM-finalestævne i både kamp og teknik i Odense Idrætshal den 24.-25. november 2012 Dansk Taekwondo Forbund præsenterer i weekenden top taekwondo i samarbejde med Odense Kommune, Udvikling Fyn A/S – Sport & Event. DM weekenden bliver kulminationen på et meget blandet år for dansk taekwondo. Året har budt på en række flotte internationale resultater på både kamp og tekniksiden, men også en kæmpe skuffelse idet forbundet missede OL-deltagelsen i London.
Get2Sport stævnerne er ikke længere forbeholdt begyndere. Børn i kategorierne ”øvet” og ”avanceret” kan nu også prøve sig selv af ved de populære stævner.
Du kan nu downloade DM plakaten 2012. Vi ser frem til DM weekenden, som byder på både et kamp og teknikmesterskab i år. I alt 330 deltager i årets dobbeltarrangement.
Der blev ud over medaljer også jagtet point til ETU-ranglisten ved weekendens A-class stævne, Serbien Open. Begge dele gik godt for de få danske deltagere som deltog til stævnet, og alle danskere fik medaljer med hjem.
Via et samarbejde mellem forbundet og tre københavnske klubber er det lykkedes at løfte en investering i elektroniske veste gennem Københavns kommune således at kommunen yder et tilskud på næsten 100.000 kr.
Lørdag den 17. november 2012, var en milepæl i historien for Sim Uu Taekwondo, idet en yderst velbesøgt julesamling på Bosei højskole bød på overrækkelsen af de længe ventede "Blå Moo Dok Kwan dragter".
Vi har med støtte fra DIF fået en streamingaftale med DR, som kommer og dækker vores seniorfinaleevent den 24/11 i Odense Idrætshal. Finaleeventen bliver afviklet med 7-8 seniorfinaler og bliver pakket ind af opvisninger fra DTDT.
Husk at se Tro, håb og talent på TV3 fra på onsdag, den 14/11 kl. 20.00. Udsendelserne følger 6 unge talenter heriblandt en af vores bedste børnekæmpere Frederik Emil Olsen.
Dansk Taekwondo Forbund er i øjeblikket i gang med nye tanker omkring struktureringen på Kamplandsholdet, som foregår via det aktuelle visionsarbejde. Landsholdet vil derfor i en overgangsperioden fra d. 1-12-2012 til d. 1-5-2013, bliver udtaget på baggrund af resultaterne fra 1-11-2011 til 1-11-2012 og DM 2012
Da vores nuværende holdleder på kadetlandsholdet har valgt at hellige sig opgaver i egen klub, søger vi nu en der kan træde istedet. Profilen: Holdleder, Kadetlandsholdet
Dansk Taekwondo-forbund søger ny assisterende landstræner. Vi tilbyder et spændende job som ulønnet leder med en tæt kontakt til landsholdstrænerne og Talenttrænerne samt EIU.
Dansk Taekwondo Forbund har forlænget sponsoraftalen med Budoxperten så den nu er gældende frem til udgangen af 2015. Budoxperten har været bl.a. eksklusiv leverandør til DTaF og de danske landshold og DTDT i en længere årrække. Den nye aftale er udvidet, da den nu også omfatter de hold på cadet- og juniorsiden, som DTaF sender til hhv. EM og VM.
Lørdag, den 27/10 løber den 19. udgave af det internationale stævne Budo Nord Scandinavian Open af stablen i Forum Horsens. Så de to haller i Forum kommer til at lyde af høje kampråb, når ca. 230 udøvere i hhv. kamp og teknik slås om medaljerne.
Unge i Irak skal også kunne dyrke idræt. Det har de kun ringe mulighed for i dag, og det kan du være med til at ændre på!
Hvem er Danmarks bedste ungdomstræner? DIF har netop skudt konkurrencen ’Danmarks bedste ungdomstræner’ i gang. Der er flotte præmier til både holdet, der nominerer Danmarks Bedste Ungdomstræner, og til den vindende træner.
Efter et år på posten som assisterende træner for tekniklandsholdet stopper Emil Knudsen (Viby) desværre efter denne sæson.
Sådan får din klub tilskud til træningssamlinger, venskabsstævner, lejre, klubudvikling, skolesamarbejde mm
6 danske teknik udøvere har i weekenden repræsenteret Danmark til Hungarian Open. Der var ca. 250 deltager fra 24 lande og Danmark klarede sig godt. Det blev til en guld, en sølv, to bronze og flere finalepladser . I Hamborg deltog ligeledes danske deltagere til et internationalt stævne, og her var der også metal til Danmark.
Så er indbydelsen til DM Weekenden i Odense sidste weekend i november klar. DM Weekenden byder i år på et dobbeltarrangement med DM i kamp om lørdagen og DM Poomsae om søndagen. Vi afvikler i lighed med tidligere år en main event lørdag med seniorfinaler og opvisninger fra DTDT og forsøger at få lagt yderligere tilbud som kurser, møder og andre aktiviteter i løbet af weekenden.
DTDT har gang i et meget aktivt 2012. Året havde kick off tidligt med deltagelse i OL reklame gennem Coca Cola. I sommers stod den på undervisning og opvisning under årets sommerlejr og senest engagementet i Aalborg.
Det bliver fremover mere enkelt for idrætsforeningerne at registrere deres medlemmer. DIF, DGI og Firmaidrætten har udviklet en ny fælles portal til medlemsregistreringen, og det vil give mindre administrativt arbejde i de frivillige foreninger
Forbundet ønsker, at alle muligheder skal stå åbne i forhold til nemt og uden forsinkelse at kunne tilpasses det fremtidige elitekoncept for DTaF. Af den grund og for at Forbundet ingen bindinger har, når det igangværende visions- og udviklingsarbejde vedr. talent- og elitestrategi afsluttes, har forbundet besluttet at seniorlandsholdstrænerens kontrakt ikke forlænges ved kontraktens udløb d. 31-12-2012. Idet Seniorlandsholdstræneren har fået andet arbejde allerede fra d. 1-12-2012 vil hans ansættelse ophøre pr. denne dato.
Nu er det tid til at byde ind på Sommerlejren 2013. Hvis din klub gerne vil arrangere næste års sommerlejr, skal I inden den 1. oktober 2012 tilbyde jeres værtsskab. Sommerlejren er et samarbejde mellem forbundet og klubben, og forbundet vil derfor støtte op om arrangørernes arbejde inden for de områder, hvor der er behov for støtte.
Sæsonens første danske ranglistestævne gav gode resultater for de danske kæmpere. Således blev det til ikke færre end 5 danske guldmedaljer i seniorklasserne, hvilket er en fin fremgang i forhold til seneste års stævner.
OL i London, med taekwondo på programmet har betydet fremgang for det internationale stævne Wonderful Copenhagen Taekwondo Tournament, på lørdag den 15. september i Valbyhallen.
Kamplandsholdet indbyder nu seniorlandsholdskandidater frra alderen 17 år og op til nationaltest forud for udtagelse af det kommende landshold i kamp. Læs mere nedenfor:
Læs om opdatering af det danske dommerreglement efter WTF’s nye regler (af 3. april 2012) . N.B. Det vil være disse regler som er gældende til WCTT!
Efter den nyligt afholdte nationaltest for hhv. juniorer og kadetter har junior-/kadetlandsholdsledelse udtaget følgende til hhv. junior landshold og kadetlandshold. Nærmeste store opgave for landsholdet bliver Junior EM i 2013.
WTF har placeret årets Verdensmesterskaber i Poomsae i Tunja, Colombia. Så det bliver en lidt exsotisk oplevelse for det danske hold, som nu er udtaget til VM. Landsholdsledelse, som består af landsholdstræner Mark Lee Larsen og hans assisterende landsholdstrænere Emil Knudsen og Tobias Jessen har udtaget følgende udøvere, blandt dem der var til rådighed til VM:
Taekwondo – den værdiudviklende sport – fælles mål, fælles ansvar Tiden er nu kommet til at der er flere i Dansk Taekwondo Forbund der skal i gang af at sætte ord og handlinger på vores strategi arbejde. Indenfor Temaet ”Organisatoriske forhold” har vi fastsat følgende mål: - Samarbejde mellem klubber og forbund gennem involvering og delegering af opgaver - Professionalisme – adskillelse mellem politisk og administrativ drift
Brænder du for at give unge en god oplevelse med deres idræt og for at udvikle unge gennem idrætten, så skynd dig at søge en gratis plads på VIP dagen for ungdomstrænere. Alle som træner et ungdomshold med udøvere mellem 13 og 18 år i en idræt under et af DIF’s specialforbund kan ansøge.
Tiden er nu kommet til at flere i Dansk Taekwondo Forbund skal i gang med at sætte ord og handlinger på vores strategi arbejde. Indenfor Temaet ”Kommunikation og Branding” har vi fastsat følgende mål: - Den interne kommunikation bygger på åbenhed, synlighed, og gennemskuelighed - Den eksterne kommunikation er rettidig, værdibaserede og synliggør samfundsansvar - Vi vil kendt for at skabe muligheder og realisere dem
Taekwondo – den værdiudviklende sport – fælles mål, fælles ansvar: Tiden er nu kommet til at flere i Dansk Taekwondo Forbund skal i gang med at sætte ord og handlinger på vores strategi arbejde. Indenfor Temaet ”Sportslig udvikling” har vi fastsat følgende mål: - Den røde tråd i talent- og elitearbejdet er fuldt implementeret - I samarbejde med klubber etableres og udvikles træningstilbud til alle uanset alder og niveau.
Taekwondo – den værdiudviklende sport – fælles mål, fælles ansvar. Tiden er nu kommet til at flere i Dansk Taekwondo Forbund skal i gang med at sætte ord og handlinger på vores strategi arbejde. Indenfor Temaet ”Tilbud til klubberne” har vi fastsat følgende mål: - I samarbejde med klubberne at etablere og udvikle attraktive tilbud til fastholdelse og rekruttering af medlemmer, trænere og ledere
Ønsker din klub at deltage i et klubudviklingsprojekt med fokus på at udvikle og involvere unge i foreningslivet, samtidig med at foreningen selv bliver mere ungdomsvenlig? Så er det nu, I skal søge om at deltage. Det er de 13-19-årige, der er i fokus, og som de fleste andre sportsgrene, oplever taekwondo også et frafald i denne aldersgruppe.
Mødet på Sjælland afholdes på Scandic i Ringsted d. 28/8 kl. 19-21 Mødet i Jylland afholdes på Hotel Hedegården i Vejle d. 4/9 kl. 19-21 Tilmelding skal ske til Jan Jørgensen, breddekonsulent@taekwondo.dk, gerne 2 dage før dvs. hhv. 26/8 og 2/9. I øvrigt kan det oplyses at første møde i de arbejdsgrupper der etableres afholdes som et fælles kick-off møde, den 11/9 på Scandic Odense kl. 17.30.
Ovenstående skal siges og forstås med jysk accent og er meget sigende om det danske teknik landsholds præstation. Tekniklandsholdet åbnede i denne weekend efterårssæsonen med deltagelse til Finnish Open. ETU A-class stævnet blev afholdt i Turku med deltagelse fra 14 nationer, heriblandt deltog en verdensmester fra Korea. En god opvarmning til VM senere i år og stævnet fungerede da netop også som udtagelses stævne til VM.
DU kan her læse en beretning om vores OL dommer David Coupars oplevelser ved OL i London: "Pludselig er det hele forbi. Tilbage til virkeligheden. 6 ugers sommerferie, som også blev brugt til forberedelsen. En lang rejse med mange udfordringer, men også gode oplevelser, sammen med nye og gamle venner fra hele verden. En rejse som faktisk begynder til forskellige Europæiske stævner i 2009-2010.
Så er skolerne så småt ved at starte op igen efter sommerferien, og hvis din klub trænger til at gøre sig bemærket i lokalsamfundet, kan et skole- eller SFO-samarbejde være en rigtig god idé. Hvis jeres skolesamarbejde opfylder nedenstående betingelser, kan klubben desuden søge om 1000 kr. fra forbundet, som f.eks. kan bruges til at støtte deltagelse i turneringer, eller hvad I nu står og har brug for i klubben.
Taekwondo turneringen fik en flot flot afslutning lørdag aften i London. De to finaler i de tungeste vægtklasser var en fin reklame for taekwondo som olympisk disciplin. Først leverede Milica Mandic, Serbien og Anne-Caroline Graffe Frankrig en super spændende og tæt finale med god action hele vejen igennem, med serbiske Mandic som OL vinder med 9-7. I mændenes +80 kg finale var overraskelsen Anthony Obame, Gabon ved at tage det olympiske guld, da favoritten Carlo Molfetta, Italien fik udlignet Obames føring kort før slutningen af 3 runde.
Koreanske Kyung Seon Hwang, 67 kg blev en fortjent Olympisk Mester efter hendes overbevisende sejr på 12-5 over Tyrkiets Nur Tatar. Tyrken kæmpede godt op med Hwang i første runde, men herefter dominerede koreaneren og sikrede dermed Korea's første guld medalje i taekwondo. Når man nævner navne som Lopez - USA, Karami - Iran eller Azizov - Azerbadjen taler man normalt om medaljetagere ved store mesterskaber. Men det blev ikke tilfældet ved dette års OL i 80 kg klassen.
Jade Jones, Storbritanien i kvindernes 57 kg klasse blev en flot Olympisk Mester og bidrog dermed til det fantastiske OL arrangørnationen har haft i London. Jade's kamp mod kineseren Hou var tæt og efter sejren væltede hallen i jubel. I mændenes 68 kg klasse blev det til en meget tæt finale mellem Tyrkiets Servet Tazegul og Irans Mohammed Motamed. Kampen var styret af Tazegul og iraneren kom kun tæt på til sidst, hvor tyrken skulle lukke kampen ned.
OL's første 2 sæt taekwondo medaljer blev i dag uddelt. Og der var tale om helt klare sejre i begge OL finaler. Kineseren Wu Jingyu vandt alle sine kampe i kvinder -49 kg fuldstændigt suverænt. Og i finalen var hendes modstander Brigitte Enrique, Spanien nærmest kun statist. I mændenes klasse -58 kg gik Verdensmesteren Joel Bonilla, Spanien ligeså overlegen gennem OL turneringen.
Så kom kampene igang i ExCel arena i London. Det er lidt svært at finde TV stationer som har programsat kampene, men på web er der flere muligheder for at følge med Du kan se kampene på flg. link:
Nationaltesten er første step for at komme på DTAF's landshold og derefter kunne komme i betragtning til Kadet EM 2013 samt Junior EM 2013.
I år er det 20 år siden Danmark fik sin seneste olympiske medalje, da Gergely Salim besejrede Juan Moreno i OL finalen ved legene i Barcelona. Desværre har Danmark ingen udøvere med i år, men er flot repræsenteret ved David Coupar, som fungerer som dommer ved OL. Nu kan vi alle se frem til nogle spændende dage med TKD fra London.
Køreplan for visionsarbejdet: Hovedbestyrelsen har nu haft lejlighed til at mødes og drøfte tankerne og processen bag visionsarbejdet således at visionsarbejdet kan skubbes i gang igen. I sidste weekend var hovedbestyrelsen samlet hvor de enkelte temaer blev drøftet i detaljer. Planen er herefter følgende:
Som en konsekvens af, at DTaF´s nationale elite ikke p.t. har niveauet til at gøre sig gældende i den internationale elite, tages Europacup (i Athen til nov.) ud af aktivitetsplanen. Det samme gør træningslejren op til Europacup´en. I stedet skal aktivitetsplanen tilføres 2 ekstra weekendsamlinger i efteråret, så antallet af weekendsamlinger kommer op på 4. Herved får lhs-træneren mulighed for at arbejde mere individuelt med kæmperne og kommer tættere på dem. Der skal stadig deltages i alle øvrige stævner i aktivitetsplanen
Hovedbestyrelsen har arbejdet på hvordan vi får skabt en forbedret arbejdsform i Hovedbestyrelsen således at vi sikrer at alle områder bliver håndteret og også får taget et behørigt hensyn til at der er valgt nye folk ind i hovedbestyrelsen.
Frem til 30. september kan man nu indstille hold og personer, som fortjener at blive fejret for deres sejr, til Guld Barre prisen på 10.000.
Vi har i Teknisk Udvalg (TU) oplevet, at en del af eleverne som deltager ved Danfortræningen desværre ikke er helt klar til deres Danfortræning og Dangraduering. Det er ærgerligt at måtte sende en elev hjem, fordi eleven ikke har fået den fornødne undervisning, der kræves for at bestå en Danfortræning. Det gælder både kondition, teori og i praksis.
Vi er nu klar til at tage hul på visionsplanen for DTaF. Vi vil derfor gerne invitere til infomøde på tirsdag d. 17/7 kl. 19-21. Mødet finder sted på sommerlejren i Brande. Vi glæder os til at se så mange som muligt.
Så nærmer vi os årets DTaF sommerlejr i Brande. Vi håber rigtig mange vil deltage ved årets største taekwondo arrangement i Danmark. Har du endnu ikke tilmeldt dig, så kan du nå det endnu, men du kan ikke nå at bestille mad. Følg med og tilmeld dig:
Til Landsholdskandidaten. Kære nuværende og potentielle landsholdskæmper så åbner vi op for udtagelse til Europa-cup i Grækenland og for landsholdsudtagelse 2013 Dette sker på en åben nationaltest d. 4. august på Århus Stadion (se indbydelse) Bemærk at indbydelsen er for alle som gerne vil byde ind og blive en del af det danske Taekwondo kamplandshold. Indbydelsen gælder for alle i seniorer. Minimum WTF 1. poom/dan.
Et blandet hold af udvalgte udøvere fra tekniklandsholdet og talentholdet deltog i lørdagens Austrian Open i Wien. Stævnet i Østrig har status af ETU rangliste A-class stævne, hvilket betyder at var godt besat og flere af de store nationer bl.a. Tyskland deltog talstærkt. En enkelt gruppe havde 38 deltagere, så der var masser af modstand til danskerne.
Katrine Lønbæk (-49 kg) fik 2 kampe ved U 21 EM i Athen. Første kamp blev vundet efter sudden death over Yuliya Khiminchuk fra Ukraine efter en meget tæt ordinær kamp. Anden kamp blev desværre endestationen for Katrine efter nederlag til Turkana Tahirli fra Azerbadjan med 9-13. Dagens øvrige danskere tabte deres første kamp.
Heldet var heller ikke med danskerne på 3. dagens stævne ved U 21 EM i Athen. Marginalerne er bare ikke på landsholdet side, hvilket igen kunne konstateres da Belal Dawoud i 63 kg klassen tabte på sudden death efter en spændende kamp mod spaniens Mario Aguilar Ropero.
Danmarks enlige kæmper fredag Rasmus Antonsen i 80 kg klassen var oppe mod Kanstantsin Yarmak fra Hviderusland. Kampen var tæt hele vejen, men endte desværre med et dansk nederlag 8-9. Lørdag venter endnu 2 kæmpere på deres EM chance. Belal Dawoud og Armina Sanjari. Se deres modstandere nedenfor:
Rikke Bergmann i 73 kg klassen leverede dagens bedste danske resultat ved EM. Rikke mødte i indledende runde Grækenlands Olympiada Mpolanou hvor det blev til en overbevisende sejr med 9-3. I kvartfinalen var der meget kompetent modstand til den danske kvinde i form af Violeta Babic fra Serbien. Desværre blev det til dansk nederlag med klare 0-15. Serberen blev senere på dagen en overbevisende Europamester med en 14-9 i finalen over Norges Tina Skaar.
Når U 21 EM starter i morgen er det danske landshold klar med 8 kæmpere. EM afvikles i Athen - Grækenland, som har budt EM deltagerne velkommen med 38 graders varme. Du kan se modstanderen i første kamp og hvilke dage de danske kæmpere skal i action nedenfor. Følg med her på taekwondo.dk, hvor vi laver een daglig opdatering fra EM dagene.
Den "lidt specielle" Y-neck dobog bliver obligatorisk ved ETU A-class stævner samt Europamesterskaber fra 2013. Beslutningen er netop annonceret af ETU. Det betyder at alle deltagere ved bl.a. Danish Open skal benytte den specielle dragt fra næste år.
Folketinget har pr. 1. juni 2012 vedtaget en tilføjelse til Lov om indhentelse af børneattester. Nu skal der også skal indhentes børneattester på ”personer, der som led i deres opgaver færdes fast blandt børn under 15 år og derved har mulighed for at opnå direkte kontakt med disse børn, såfremt ansættelses- eller beskæftigelsesforholdet har karakter af fast tilknytning”.
Sidste dagen ved NM stævnet i Malmø gav 8 NM titler til de danske poomsaeudøvere plus 2 NM titler i poomsae cadetgrupperne. Dermed vandt Danmark klar denne disciplin ved NM. I den samlede NM nationsstilling for både kamp og teknik og hvor de uofficielle asspirantklasser blev talt med vandt Finland foran Sverige og med Norge på en tredjeplads. Vinderne i teknik blev:
De danske seniorkæmpere fik kamp til stregen ved NM i Malmø. Danmark fik 3 NM senior vindere på førstedagen af NM. Charlotte Bjelke, Risskov vandt -49 kg finalen mod Victoria Sorensen, Sverige. Naiem Soltani, Brande vandt herreklassen -54 kg over Janakan Sivakumar, Norge og Belal Dawoud, Vejle vandt herreklassen - 63 kg over Aleksi Nurisalo, Finland.
De danske landsholdsdeltagere leverende et positivt indtryk ved Danish Open i Kolding lørdag. Men i flere grupper var der meget hård modstand specielt fra de hollandske og tyske deltagere. I de individuelle grupper hentede bl.a. følgende danskere guld:
De bedste danske og udenlandske teknikudøvere er i morgen samlet til Danish Open i Kolding. Stævnet er et ETU A-class stævne og har deltagelse af 7 nationer i år. De nordiske deltagere i Danish Open får en særdeles travl weekend, da de efter deltagelsen i Kolding tager direkte videre til Nordiske Mesterskaber i Malmø, som afvikles på søndag.
Tiden nærmer årets sommerlejr, som i år afholdes i Brande. Lejren foregår fra den 14.-20. juli 2012. Du kan læse mere om lejren og om aktiviteterne i og omkring lejren på følgende link:
De danske kæmpere sluttede EM i Manchester uden den store succes. På EM's sidste dag blev det til endnu et par nederlag til hhv. Lennart Theilgaard og Amina Sanjari. Men det var absolut gode præstationer og specielt i Aminas kamp var afgørelsen trukket ud til det sidste efter sudden death.
Både Rasmus Antonsen og Belal Dawoud er ude af EM efter debutanterne begge tabte deres indledende kampe. Rasmus Antonsen - 80 kg kæmpede sin chance i en tæt kamp mod Gregor Pirs fra Slovenien. Rasmus kom bagud 2-5, men udlignede til 5-5. Desværre løb Sloveneren fra Rasmus i sidste runde og vandt 8-6.
Mia er startet i Dansk Taekwondo Forbund den 1. maj som udviklingskonsulent. Mia kommer fra København og har senest fungeret som integrationskonsulent i Dansk Cricket-Forbund. Derudover har hun tidligere arbejdet med frivillige og foreninger bl.a. på et projekt i en thaibokseklub, hvor rekruttering af etniske minoritetspiger var i fokus.
Den regerende Europamester i -49 kg klaasen var for stor en mundfuld for Sandra Christensen. Kroaten Lucija Zaninovic, som vadt EM i 2010 og er kvalificeret til OL i London vandt overbevisende 9-1 i en kamp hvor Sandra blev ramt af ikke færre end 3 minuspoint. Endnu en hård lodtræning for de danske kæmpere...
Surachet Singsorn - 54 kg var oppe mod en for stærk modstander i sin EM comeback kamp i Manchester. Rødovre kæmpere, som tog EM bronze i 2008 tabte med klare 2-13. Fredag skal Sandra Christensen - 49 kg i kamp ved EM.
Tirsdag ankom det danske kamplandshold til Manchester. Holdet til EM er klar med desværre ikke med den oprindelige besætning. Således kunne Wahdat Nazari ikke opnå indrejse i England, som et ikke Schengen land. Landsholdet har som erstatning udtaget Belal Dawoud fra Vejle som erstatning for Wahdat.
Landsholdet stiller med 6 kæmpere til Senior EM, som løber af stablen næste uge i Manchester. Holdet består af 2 damer og 4 herrekæmpere. Det mest prominente navn på holdet er Suraset Singsorn, som tidligere har taget EM bronze tilbage i 2008. Holdet består af:
Den 13-15 april 2012, gennemgik vores højt graduerede et meget intensivt specialkursus, så de nu er er fuldt opdaterede på det idrætsfaglige.